Home

Foto & video 3124 x bekeken 7 reactieslaatste update:24 apr 2015

Prikken ganzeneieren rond Reeuwijk succesvol

In het gebied rond Reeuwijk (Z.H.) zijn in maart en april 3.506 ganzeneieren vernietigd. Boerderij ging op pad met een vertegenwoordiger van de Wildbeheereenheid en een melkveehouder voor de laatste controle. In overleg met Rijkswaterstaat worden sinds twee jaar de kommetjes bij de snelwegen geschouwd. In het verleden werden die gebieden vergeten, met als gevolg dat de kuikens de snelweg kruisten op weg naar de Reeuwijkse Plassen en de aangrenzende graslanden. Dit berokkende melkveehouders grote schade.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • vandenbrand

  als de ganzen  in de nacht gaan vreten, dan worden ze wel door de vossen opgegeten, overdag krijgen de vossen geen kans. gewoon schieten en de regels, vergunningen veruimen om overlast te voorkomen.

 • Weerkundige

  reeuwijk loppen geen vossen met al  dat watter die lopen toch op wat drogere gronden

 • koestal

  laat ze de snelweg maar overlopen

 • PetervanKempen


  Kom er vaak langs. het barst er van de grauwe ganzen. nooit een keer dat dit de groei stuit. Bovendien, inspanningen van WBE en boer. waar zijn de inspanningen van de terreinbeheerders die verzaken: SBB, Natuurmonumenten , zuidhollands landschap, provincie en gemeentes?

  Nergens te zien dus en wel de bejaging op alle manieren frustreren en s'winters onbeperkt opvangen . Helemaal gek geworden zijn we. Straks komen de winterganzen terug besmet met H5N8 via de vier bewezen gevallen met smienten,  en dan worden kindjes ziek door hun poep overal  in de wijken waar ze rondscharrelen, en dan??

 • anker

  Dijksma wil 80% van de koeien buiten prima,als zij 80% van de ganzen populatie in nederland opruimt.ANders gaat er geen koe meer naar buiten,moet je eens kijken dan kan het wel .We zijn veel te soft als boeren.

 • polsbroek

  Mee eens anker stoppen met weidevogels  eerst de ganzen weg ,zo heeft het geen zin  De ganzen verjagen alle weidevogels.

 • ed12345


  Vandenbrand ook al zouden ze s'nachts blijven zitten hoeveel vossen denk je nodig te hebben om echt de ganzenpopulatie te doen verminderen  ik denk dat ook bejagen nog te weinig zal zijn om het probleem op te lossen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.