Home

Foto & video 2743 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 17

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Noordwijkerhout – Een kievit tussen de tulpen. Volgens de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) weten deze weidevogels steeds vaker bollenvelden te waarderen als broedgebied. Tussen tulpen en andere bolgewassen zouden de vogels zich veiliger voelen voor kraaien, eksters en vossen. Ook andere, schaarsere vogels worden volgens de KAVB de laatste jaren vaker waargenomen op bollenvelden. Genoemd worden tureluur, patrijs, veldleeuwerik en gele kwikstaart. Na de broedtijd worden veel percelen onder water gezet om bodemziekten op natuurlijke wijze te bestrijden. Voor veel vogels ontstaat zo een nieuw en aantrekkelijk foerageergebied, aldus de KAVB.</p>

  Noordwijkerhout – Een kievit tussen de tulpen. Volgens de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) weten deze weidevogels steeds vaker bollenvelden te waarderen als broedgebied. Tussen tulpen en andere bolgewassen zouden de vogels zich veiliger voelen voor kraaien, eksters en vossen. Ook andere, schaarsere vogels worden volgens de KAVB de laatste jaren vaker waargenomen op bollenvelden. Genoemd worden tureluur, patrijs, veldleeuwerik en gele kwikstaart. Na de broedtijd worden veel percelen onder water gezet om bodemziekten op natuurlijke wijze te bestrijden. Voor veel vogels ontstaat zo een nieuw en aantrekkelijk foerageergebied, aldus de KAVB.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Cothen - Op grote hoogte tussen de uitbundig bloeiende bloesem snoeit Leo Slootweg, medewerker van fruitteler Theo Vernooij uit Cothen, donderdag de hoogstambomen in de kersenboomgaard. Vernooij is met 12 hectare kersen en 45 verschillende rassen een van de grootste kersentelers van Nederland. Zo'n 3 hectare is nog hoogstam. Om te voorkomen dat er een zogenoemd tweede en derde pluk nodig is, doordat niet alle kersen in de bomen tegelijk rijp worden, worden grote takken weggezaagd zodat alle vruchten evenveel licht krijgen. Ook krijgt de suzukifruitvlieg minder kans. De laagstambomen van Vernooij worden beschermd met insectengaas. Meer licht in de bomen is bovendien belangrijk voor de grootte en smaak van de kersen.</p>

  Cothen - Op grote hoogte tussen de uitbundig bloeiende bloesem snoeit Leo Slootweg, medewerker van fruitteler Theo Vernooij uit Cothen, donderdag de hoogstambomen in de kersenboomgaard. Vernooij is met 12 hectare kersen en 45 verschillende rassen een van de grootste kersentelers van Nederland. Zo'n 3 hectare is nog hoogstam. Om te voorkomen dat er een zogenoemd tweede en derde pluk nodig is, doordat niet alle kersen in de bomen tegelijk rijp worden, worden grote takken weggezaagd zodat alle vruchten evenveel licht krijgen. Ook krijgt de suzukifruitvlieg minder kans. De laagstambomen van Vernooij worden beschermd met insectengaas. Meer licht in de bomen is bovendien belangrijk voor de grootte en smaak van de kersen.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Porterville - De Central Valley in de Amerikaanse staat Californië is zwaar getroffen door de droogtecrisis. Deze kalveren hebben weinig meer te vreten. Het water moet van elders komen, zelfs voor mensen. De waterleiding doet het niet meer.</p>

  Porterville - De Central Valley in de Amerikaanse staat Californië is zwaar getroffen door de droogtecrisis. Deze kalveren hebben weinig meer te vreten. Het water moet van elders komen, zelfs voor mensen. De waterleiding doet het niet meer.

  Foto: ANP
 • <p>Multan - Tarwe is 's werelds meest geteelde gewas. In het dichtbevolkte Pakistan is het naast rijst het belangrijkste voedsel. Bij de oogst is nog veel handwerk. Deze mannen zijn halmen aan het snijden met de hand.</p>

  Multan - Tarwe is 's werelds meest geteelde gewas. In het dichtbevolkte Pakistan is het naast rijst het belangrijkste voedsel. Bij de oogst is nog veel handwerk. Deze mannen zijn halmen aan het snijden met de hand.

  Foto: ANP
 • <p>Djakarta - Indonesië is gastland van het Wereld Economisch Forum over Oost-Azië. President Joko Widodo (r.) opende de conferentie zondag, afgelopen week. Landbouw en internationale handel waren de belangrijkste gesprekspunten.</p>

  Djakarta - Indonesië is gastland van het Wereld Economisch Forum over Oost-Azië. President Joko Widodo (r.) opende de conferentie zondag, afgelopen week. Landbouw en internationale handel waren de belangrijkste gesprekspunten.

  Foto: ANP
 • <p>Nablus - Palestijnse boeren oogsten wortelen in de buurt van Nablus, op de Westoever van de Jordaan. De agrarische sector is economisch erg belangrijk voor de Palestijnse bezette gebieden. De meeste producten zijn voor lokale en regionale afzet, maar er is ook export. In Nederland is discussie over vermelding van de herkomst van producten uit bezette gebieden. De Israëlische regering is daar fel op tegen.</p>

  Nablus - Palestijnse boeren oogsten wortelen in de buurt van Nablus, op de Westoever van de Jordaan. De agrarische sector is economisch erg belangrijk voor de Palestijnse bezette gebieden. De meeste producten zijn voor lokale en regionale afzet, maar er is ook export. In Nederland is discussie over vermelding van de herkomst van producten uit bezette gebieden. De Israëlische regering is daar fel op tegen.

  Foto: ANP
 • <p>New Delhi - Indiase boeren demonstreren tegen een landhervormingswet die kleine boeren benadeelt en het leven op het platteland nog harder maakt dan het al is. De emoties lopen hoog op. Afgelopen week pleegde een van de deelnemers aan een demonstratie in New Delhi zelfmoord. Hij deed dit tijdens de bijeenkomst en onder het oog van de deelnemers. Op de foto klimmen omstanders in de boom waar de man zichzelf heeft opgehangen.</p>

  New Delhi - Indiase boeren demonstreren tegen een landhervormingswet die kleine boeren benadeelt en het leven op het platteland nog harder maakt dan het al is. De emoties lopen hoog op. Afgelopen week pleegde een van de deelnemers aan een demonstratie in New Delhi zelfmoord. Hij deed dit tijdens de bijeenkomst en onder het oog van de deelnemers. Op de foto klimmen omstanders in de boom waar de man zichzelf heeft opgehangen.

  Foto: ANP
 • <p>Longsheng -  Vredig traditioneel tafereel in China, in de zuidelijke autonome regio Guanxi Zhuang. Rijstbouw op terraspercelen.</p>

  Longsheng -  Vredig traditioneel tafereel in China, in de zuidelijke autonome regio Guanxi Zhuang. Rijstbouw op terraspercelen.

 • <p>Berlijn - In Europa laait de discussie over het trans-Atlantische handelsverdrag met de VS (TTIP) op. Hier een protestmars in Berlijn. Ook in Brussel waren protesten. Tegenstanders van de overeenkomst zijn vooral kritisch over gebrek aan openheid over de onderhandelingen over het akkoord. Ze vrezen dat Europa de mogelijkheid om zelf beleid te maken op het gebied van bijvoorbeeld dierwelzijn en gezondheid uit handen geeft.</p>

  Berlijn - In Europa laait de discussie over het trans-Atlantische handelsverdrag met de VS (TTIP) op. Hier een protestmars in Berlijn. Ook in Brussel waren protesten. Tegenstanders van de overeenkomst zijn vooral kritisch over gebrek aan openheid over de onderhandelingen over het akkoord. Ze vrezen dat Europa de mogelijkheid om zelf beleid te maken op het gebied van bijvoorbeeld dierwelzijn en gezondheid uit handen geeft.

  Foto: ANP
 • <p>Uithuizen - Nederland beleefde afgelopen week mooi droog voorjaarsweer. Dat leidde tot volop activiteit. Hier is Bos Agra service bezig met het uitrijden van vloeibare kali op een akkerbouwperceel in de buurt van het Groningse Uithuizen. Omdat de machine  16 meter in een keer meeneemt, is de klus snel geklaard.</p>

  Uithuizen - Nederland beleefde afgelopen week mooi droog voorjaarsweer. Dat leidde tot volop activiteit. Hier is Bos Agra service bezig met het uitrijden van vloeibare kali op een akkerbouwperceel in de buurt van het Groningse Uithuizen. Omdat de machine  16 meter in een keer meeneemt, is de klus snel geklaard.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.