Home

Foto & video 1 reactie

Landbouwnieuws in beeld: week 16

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Kabul - Een Afghaanse atleet ligt op de grond, klaar om overreden te worden door een tractor. Het is geen ongeluk maar een show in het kader van een festival georganiseerd door de Islamtisiche educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie Isesco. De stad Ghazni, waar het festival gehouden wordt, staat te boek als de hoofdstad van de islamitische cultuur in Azië.</p>

  Kabul - Een Afghaanse atleet ligt op de grond, klaar om overreden te worden door een tractor. Het is geen ongeluk maar een show in het kader van een festival georganiseerd door de Islamtisiche educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie Isesco. De stad Ghazni, waar het festival gehouden wordt, staat te boek als de hoofdstad van de islamitische cultuur in Azië.

  Foto: ANP
 • <p>Amritsar - De Indiase graanteler Nishan Singh inspecteert een beschadigd graanveld na een onweersbui in de buurt van Amritsar. De tarweoogst is in delen van India zwaar gehavend door zware regen die buiten het normale seizoen gevallen is.</p>

  Amritsar - De Indiase graanteler Nishan Singh inspecteert een beschadigd graanveld na een onweersbui in de buurt van Amritsar. De tarweoogst is in delen van India zwaar gehavend door zware regen die buiten het normale seizoen gevallen is.

  Foto: ANP
 • <p>Medak - Deze Indiase boer in de buurt van Hyderabad droogt zijn geoogste korrelmais na de regens.</p>

  Medak - Deze Indiase boer in de buurt van Hyderabad droogt zijn geoogste korrelmais na de regens.

  Foto: ANP
 • <p>Oria - In de olijventeelt in Brindisi, Zuid-Italië, worden drastische maatregelen genomen tegen een bacterieziekte. De Xylella bacteria is een gevaar voor de olijfbomen. Besmette bomen worden gerooid, zoals hier in Oria in de regio Publia. De maatregel is afgedwongen door Frankrijk, dat vanwege de infectie de grens had gesloten voor producten uit Publia. Het omhakken van de eerste olijfboom leidde tot fel protest. Boswachters verwijderen hier een demonstrant van het terrein.</p>

  Oria - In de olijventeelt in Brindisi, Zuid-Italië, worden drastische maatregelen genomen tegen een bacterieziekte. De Xylella bacteria is een gevaar voor de olijfbomen. Besmette bomen worden gerooid, zoals hier in Oria in de regio Publia. De maatregel is afgedwongen door Frankrijk, dat vanwege de infectie de grens had gesloten voor producten uit Publia. Het omhakken van de eerste olijfboom leidde tot fel protest. Boswachters verwijderen hier een demonstrant van het terrein.

  Foto: ANP
 • <p>Oria - Het omzagen van de soms bijna monumentale oude olijfbomen gebeurt onder politiebewaking.</p>

  Oria - Het omzagen van de soms bijna monumentale oude olijfbomen gebeurt onder politiebewaking.

  Foto: ANP
 • <p>Lahore - Rijstoogst in Pakistan. De rijst is in zakken klaargezet voor transport naar de opslag. Pakistan is een van de grootste rijstproducenten ter wereld met een jaarproductie van bijna 6 miljoen ton.</p>

  Lahore - Rijstoogst in Pakistan. De rijst is in zakken klaargezet voor transport naar de opslag. Pakistan is een van de grootste rijstproducenten ter wereld met een jaarproductie van bijna 6 miljoen ton.

  Foto: ANP
 • <p>Saint-Maurin - Een Franse pruimenteler behandelt zijn pruimen. De afgelopen drie jaar hebben pruimentelers in Zuidwest-Frankrijk aan een plan gewerkt om markt terug te winnen van concurrentie uit Chili. Er worden nieuwe pruimen geplant en oude boomgaarden worden gemoderniseerd.</p>

  Saint-Maurin - Een Franse pruimenteler behandelt zijn pruimen. De afgelopen drie jaar hebben pruimentelers in Zuidwest-Frankrijk aan een plan gewerkt om markt terug te winnen van concurrentie uit Chili. Er worden nieuwe pruimen geplant en oude boomgaarden worden gemoderniseerd.

  Foto: ANP
 • <p>Thoroor - Ruiming van legkippen in een stal in de buurt van Hyderabad, India. Op het bedrijf waren kippen gevonden met vogelgriep type H5N1, na reguliere testen. Bedrijven in een straal van een kilometer rond het bedrijf zijn geruimd, in totaal 150.000 kippen, aldus de autoriteiten. Er zouden geen mensen geïnfecteerd zijn. De foto roept de vraag op hoe het zit met de hygiëneprotocollen tijdens ruimingen in India.</p>

  Thoroor - Ruiming van legkippen in een stal in de buurt van Hyderabad, India. Op het bedrijf waren kippen gevonden met vogelgriep type H5N1, na reguliere testen. Bedrijven in een straal van een kilometer rond het bedrijf zijn geruimd, in totaal 150.000 kippen, aldus de autoriteiten. Er zouden geen mensen geïnfecteerd zijn. De foto roept de vraag op hoe het zit met de hygiëneprotocollen tijdens ruimingen in India.

  Foto: ANP
 • <p>Thoroor - Nog meer vraagtekens bij het zien van deze foto. De ruimingsmedewerker doodt de kip door het dier de nek om te draaien.</p>

  Thoroor - Nog meer vraagtekens bij het zien van deze foto. De ruimingsmedewerker doodt de kip door het dier de nek om te draaien.

  Foto: ANP
 • <p>Thoroor - Laatste foto in deze reeks over ruiming van kippen in India. De geruimde dieren worden in jutezakken afgevoerd. Wat het witte poeder op de voorgrond precies is, vermeldt het fotopersbureau niet, maar vermoedelijk gaat het om ongebluste kalk dat mogelijk ter ontsmetting over de gedumpte kadavers wordt gestort.</p>

  Thoroor - Laatste foto in deze reeks over ruiming van kippen in India. De geruimde dieren worden in jutezakken afgevoerd. Wat het witte poeder op de voorgrond precies is, vermeldt het fotopersbureau niet, maar vermoedelijk gaat het om ongebluste kalk dat mogelijk ter ontsmetting over de gedumpte kadavers wordt gestort.

  Foto: ANP
 • <p>Mussel - Nederland stond afgelopen week vooral in het teken van voorjaar. Het mooie droge, werkbare weer lokte akkerbouwes het land op. Hier is loonwerker Erik Zuidema uit Oude Pekela bezig zetmeelaardappelen te poten bij Herman Mensen in Mussel.</p>

  Mussel - Nederland stond afgelopen week vooral in het teken van voorjaar. Het mooie droge, werkbare weer lokte akkerbouwes het land op. Hier is loonwerker Erik Zuidema uit Oude Pekela bezig zetmeelaardappelen te poten bij Herman Mensen in Mussel.

  Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.