Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 13

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Helden - Asperges moeten ook gestoken worden als het regent. Griekse werknemers van aspergeteler Teboza uit het Limburgse Helden moeten ondanks het weer woensdag volop aan de slag. Het aspergeseizoen is officieus al begonnen en door de lagere temperaturen, met als gevolg weinig aanbod,  zijn de prijzen enorm hoog. Teboza, de grootste aspergeteler van ons land, verwacht dit jaar zo'n 3 miljoen kilo van het witte goud te verwerken. De Limburgse teler werkt al vanaf 1990 met Griekse seizoensarbeiders. Helden is met 500 hectare het Mekka van de aspergeteelt. Het aspergeseizoen duurt tot en met 24 juni. De officiële start van het seizoen is traditiegetrouw de tweede donderdag van april.</p>

  Helden - Asperges moeten ook gestoken worden als het regent. Griekse werknemers van aspergeteler Teboza uit het Limburgse Helden moeten ondanks het weer woensdag volop aan de slag. Het aspergeseizoen is officieus al begonnen en door de lagere temperaturen, met als gevolg weinig aanbod,  zijn de prijzen enorm hoog. Teboza, de grootste aspergeteler van ons land, verwacht dit jaar zo'n 3 miljoen kilo van het witte goud te verwerken. De Limburgse teler werkt al vanaf 1990 met Griekse seizoensarbeiders. Helden is met 500 hectare het Mekka van de aspergeteelt. Het aspergeseizoen duurt tot en met 24 juni. De officiële start van het seizoen is traditiegetrouw de tweede donderdag van april.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Bellingwolde – Loonbedrijf Ras rooit suikerbieten van varkenshouder en akkerbouwer Menno ten Have uit Beerta in het Groningse Bellingwolde. Een bijzonder plaatje eind maart. "We hadden wat extra gezaaid en wat we niet aan Suiker Unie kwijt kunnen, rooien we later voor onze vergister", legt Ten Have uit. Het bedrijf produceert met de biogasinstallatie elektriciteit en warm water. "We hebben wel vaker laat gerooid, maar zo laat als nu nog nooit."</p>

  Bellingwolde – Loonbedrijf Ras rooit suikerbieten van varkenshouder en akkerbouwer Menno ten Have uit Beerta in het Groningse Bellingwolde. Een bijzonder plaatje eind maart. "We hadden wat extra gezaaid en wat we niet aan Suiker Unie kwijt kunnen, rooien we later voor onze vergister", legt Ten Have uit. Het bedrijf produceert met de biogasinstallatie elektriciteit en warm water. "We hebben wel vaker laat gerooid, maar zo laat als nu nog nooit."

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Kolham – Akkerbouwer H. Vegter uit Kolham in de provincie Groningen cultiveert een perceel waar zetmeelaardappelen gepoot gaan worden. Voor op de trekker heeft hij een tank waaruit hij bij het poten van de aardappelen direct vloeibare kunstmest kan geven, dus poten en bemesten gaat in dezelfde werkgang.</p>

  Kolham – Akkerbouwer H. Vegter uit Kolham in de provincie Groningen cultiveert een perceel waar zetmeelaardappelen gepoot gaan worden. Voor op de trekker heeft hij een tank waaruit hij bij het poten van de aardappelen direct vloeibare kunstmest kan geven, dus poten en bemesten gaat in dezelfde werkgang.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Asuncion – Duizenden boeren protesteerden afgelopen week in het Zuid-Amerikaanse Paraguay voor landhervormingen. Ze willen meer rechten van kleine boeren tegenover grootgrondbezitters, een kwestie die het land al jaren verdeelt. De demonstratie van afgelopen week gebeurde onder de titel 'De grote mars van de arme boeren'.</p>

  Asuncion – Duizenden boeren protesteerden afgelopen week in het Zuid-Amerikaanse Paraguay voor landhervormingen. Ze willen meer rechten van kleine boeren tegenover grootgrondbezitters, een kwestie die het land al jaren verdeelt. De demonstratie van afgelopen week gebeurde onder de titel 'De grote mars van de arme boeren'.

  Foto: ANP
 • <p>Allahabad – Aardappels sorteren in de buitenlucht met de hand. Zo gaat dat in India. Deze foto is genomen in Allahabad, aan de rivier de Ganges in Noord-India.</p>

  Allahabad – Aardappels sorteren in de buitenlucht met de hand. Zo gaat dat in India. Deze foto is genomen in Allahabad, aan de rivier de Ganges in Noord-India.

  Foto: ANP
 • <p>Brussel – De afschaffing van het melkquotum is een uitdaging en een kans voor de EU. Dat zei EU-landbouwcommissaris Phil Hogan afgelopen week in Brussel, op een persconferentie vanwege het einde van de quotering. Het is een uitdaging omdat een hele generatie melkveehouders moet leren werken met totaal nieuwe omstandigheden en prijsschommelingen. Maar het is zeker ook een kans op het gebied van groei en banen. Door zich te richten op producten met toegevoegde waarde heeft de zuivelsector de potentie om een economische aanjager van de EU te worden."</p>

  Brussel – De afschaffing van het melkquotum is een uitdaging en een kans voor de EU. Dat zei EU-landbouwcommissaris Phil Hogan afgelopen week in Brussel, op een persconferentie vanwege het einde van de quotering. Het is een uitdaging omdat een hele generatie melkveehouders moet leren werken met totaal nieuwe omstandigheden en prijsschommelingen. Maar het is zeker ook een kans op het gebied van groei en banen. Door zich te richten op producten met toegevoegde waarde heeft de zuivelsector de potentie om een economische aanjager van de EU te worden."

  Foto: ANP
 • <p>Mumbai – De Indiase deelstaat Maharashtra heeft onlangs een verbod afgekondigd op het slachten van alle runderen. Handelaren en veehouders zijn hierdoor ernstig gedupeerd. Afgelopen week kwam het tot massaal protest in Mumbai. Runderen zijn voor hindoes heilig. Zuivel mag wel van fundamentalistische hindoes, maar vlees niet. Maar in India zijn ook veel moslims, voor wie rundvlees geen probleem is. Zij worden ook geraakt door het verbod.</p>

  Mumbai – De Indiase deelstaat Maharashtra heeft onlangs een verbod afgekondigd op het slachten van alle runderen. Handelaren en veehouders zijn hierdoor ernstig gedupeerd. Afgelopen week kwam het tot massaal protest in Mumbai. Runderen zijn voor hindoes heilig. Zuivel mag wel van fundamentalistische hindoes, maar vlees niet. Maar in India zijn ook veel moslims, voor wie rundvlees geen probleem is. Zij worden ook geraakt door het verbod.

  Foto: Reuters
 • <p>San Quintin – Landarbeiders plukken aardbeien op een bedrijf in het Mexicaanse San Quintin, Baja California March. Duizenden arbeiders gingen eerder deze maand in staking voor beter loon en arbeidsvoorwaarden. Volgens het ministerie van arbeid werken in het gebied 28.000 arbeiders in omstandigheden die aan slavernij doen denken. Vanuit deze regio is veel export naar de Verenigde Staten.</p>

  San Quintin – Landarbeiders plukken aardbeien op een bedrijf in het Mexicaanse San Quintin, Baja California March. Duizenden arbeiders gingen eerder deze maand in staking voor beter loon en arbeidsvoorwaarden. Volgens het ministerie van arbeid werken in het gebied 28.000 arbeiders in omstandigheden die aan slavernij doen denken. Vanuit deze regio is veel export naar de Verenigde Staten.

  Foto: Reuters
 • <p>Dongyang – Thee-oogst in volle gang in Dongyang, in de Chinese provincie Zhejiang.</p>

  Dongyang – Thee-oogst in volle gang in Dongyang, in de Chinese provincie Zhejiang.

  Foto: Reuters
 • <p>Havana – Veel volk bij een rodeo in Havana op Cuba ter ere van de 18e internationale veehouderijbeurs. De beurs werd bezocht door 200.000 mensen, volgens de organisatie.</p>

  Havana – Veel volk bij een rodeo in Havana op Cuba ter ere van de 18e internationale veehouderijbeurs. De beurs werd bezocht door 200.000 mensen, volgens de organisatie.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.