Home

Foto & video 1 reactie

Landbouwnieuws in beeld: week 10

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Carcoar (Australië) – Veehandelaren aan het werk met rundvee op de weekmarkt in Carcoar in het Australische New South Wales. De regio wordt geteisterd door de ergste droogte in een eeuw. Al drie seizoenen heeft het amper geregend.

  Carcoar (Australië) – Veehandelaren aan het werk met rundvee op de weekmarkt in Carcoar in het Australische New South Wales. De regio wordt geteisterd door de ergste droogte in een eeuw. Al drie seizoenen heeft het amper geregend.

  Foto: ANP/AFP
 • Bologna (Italië) - Italiaanse producenten van Parmezaanse kaas maken kaas op straat. Ze demonstreerden tegen oneerlijke concurrentie door nep-Parmezaanse kaas.

  Bologna (Italië) - Italiaanse producenten van Parmezaanse kaas maken kaas op straat. Ze demonstreerden tegen oneerlijke concurrentie door nep-Parmezaanse kaas.

  Foto: ANP/AFP
 • Nyal (Zuid-Soedan) – Een meisje loopt tussen de koeien in een rokerig kamp in de buurt van de stad Nyal in Zuid-Soedan. Rundvee is een traditionele bron van vijandigheid tussen de belangrijkste stammen in het gebied, de Dinka en de Nuer. De nog jonge staat Zuid-Soedan wordt geteisterd door burgeroorlogen.

  Nyal (Zuid-Soedan) – Een meisje loopt tussen de koeien in een rokerig kamp in de buurt van de stad Nyal in Zuid-Soedan. Rundvee is een traditionele bron van vijandigheid tussen de belangrijkste stammen in het gebied, de Dinka en de Nuer. De nog jonge staat Zuid-Soedan wordt geteisterd door burgeroorlogen.

  Foto: ANP/AFP
 • Sivens (Frankrijk) – In Zuid-Frankrijk woedt een conflict over een dam in een rivier. Boeren willen de dam graag om irrigatiewater te hebben, de Barrage de Sivens. Milieuactivisten zeggen dat de dam een kwetsbaar natuurgebied verstoort. Een kamp van de activisten werd afgelopen week ontruimd, na een besluit van de regioraad dat de aanleg van het reservoir door mocht gaan. Gevreesd wordt voor ongeregeldheden.

  Sivens (Frankrijk) – In Zuid-Frankrijk woedt een conflict over een dam in een rivier. Boeren willen de dam graag om irrigatiewater te hebben, de Barrage de Sivens. Milieuactivisten zeggen dat de dam een kwetsbaar natuurgebied verstoort. Een kamp van de activisten werd afgelopen week ontruimd, na een besluit van de regioraad dat de aanleg van het reservoir door mocht gaan. Gevreesd wordt voor ongeregeldheden.

  Foto: ANP/AFP
 • Harare (Zimbabwe) – Lage prijzen teisteren Zimbabwaanse tabakstelers. Afgelopen week was er protest toen de start van het handelsseizoen werd afgeblazen. De productie is bovendien erg laag dit jaar, door hevige regenval in de winter. Zimbabwe produceert dit jaar 190 miljoen kilo, tegen 216 miljoen vorig jaar. Tabak is het belangrijkste exportproduct van het land.

  Harare (Zimbabwe) – Lage prijzen teisteren Zimbabwaanse tabakstelers. Afgelopen week was er protest toen de start van het handelsseizoen werd afgeblazen. De productie is bovendien erg laag dit jaar, door hevige regenval in de winter. Zimbabwe produceert dit jaar 190 miljoen kilo, tegen 216 miljoen vorig jaar. Tabak is het belangrijkste exportproduct van het land.

  Foto: Reuters
 • Vietnam – De Amerikaanse onderminister van wapenbeheersing en internationale veiligheid Rose Gottermoeller (midden) krijgt uitleg over het opruimen van landmijnen en andere projectielen op Vietnamese landbouwgrond. Gottermoeller was in Vietnam om te inspecteren hoe het vordert met door de VS gefinancierde opruiming van de erfenis van de Vietnam-oorlog. De regio in Vietnam is een van de meest vervuilde regio’s in de wereld. Meer dan 8.000 mensen zijn er sinds de oorlog omgekomen door bommen en mijnen.

  Vietnam – De Amerikaanse onderminister van wapenbeheersing en internationale veiligheid Rose Gottermoeller (midden) krijgt uitleg over het opruimen van landmijnen en andere projectielen op Vietnamese landbouwgrond. Gottermoeller was in Vietnam om te inspecteren hoe het vordert met door de VS gefinancierde opruiming van de erfenis van de Vietnam-oorlog. De regio in Vietnam is een van de meest vervuilde regio’s in de wereld. Meer dan 8.000 mensen zijn er sinds de oorlog omgekomen door bommen en mijnen.

  Foto: Reuters
 • Havana – Een Amerikaanse landbouwdelegatie bezoekt deze week Cuba. Het bezoek is georganiseerd door de U.S. Agriculture Coalition for Cuba, een samenwerking van landbouworganisaties die ijveren voor opheffing van de handelsboycot. Volgens de delegatievoorzitter, Cargill-bestuurder Devry Boughner Vorwerk, is de Cubaanse importmarkt voor landbouwproducten zo’n $ 2 miljard.

  Havana – Een Amerikaanse landbouwdelegatie bezoekt deze week Cuba. Het bezoek is georganiseerd door de U.S. Agriculture Coalition for Cuba, een samenwerking van landbouworganisaties die ijveren voor opheffing van de handelsboycot. Volgens de delegatievoorzitter, Cargill-bestuurder Devry Boughner Vorwerk, is de Cubaanse importmarkt voor landbouwproducten zo’n $ 2 miljard.

  Foto: Reuters
 • Beerta (Gr.) – Palen gemaakt van bermgras en polymeren worden in de kleigrond gedrukt bij Beerta. Het is een proef, maar als het lukt is het een goede oplossing voor het bremgras en daar heeft men genoeg van.
Deze milieu verantwoorde palen behandeld met polymeren en kunnen jaren dienst doen.
(Foto: Koos van der Spek).

  Beerta (Gr.) – Palen gemaakt van bermgras en polymeren worden in de kleigrond gedrukt bij Beerta. Het is een proef, maar als het lukt is het een goede oplossing voor het bremgras en daar heeft men genoeg van. Deze milieu verantwoorde palen behandeld met polymeren en kunnen jaren dienst doen. (Foto: Koos van der Spek).

  Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

 • ed12345

  Super intressant en triest tegelijk :in New south Wales zeer ernstige droogte ,Vietnam 8000 doden door achtergelaten landmijnen en bommen,Zuid Soudan burgeroorlog .Diep triest voor de mensen in die gebieden.Frankrijk zijn de groenen tegen een dam
  Hebben onze NLse groene zich wel eens afgevraagd
  hoe Nederland er uit gezien zou hebben als zij de laatste pakweg 400 jaar iets in de melk te brokkelen hadden gehad.Geen polders overall meren en plassen die steeds groter worden met dorpjes hier en daar steeds bedreigd door overstromingen.Geen afsluitdijk geen deltawerken
  De rest van de NLers moet maar blij zijn dat er een tijd is geweest van doorzetten en vooruitzien met werkers en beleidsmakers die ondanks tegenvallers doorgezet hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.