Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 8

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Tokyo – Handsfree tomaten eten. Dat maakt deze Japanse vinding mogelijk. De tomatendispenser voor marathonlopers werd gepresenteerd tijdens de marathon van Tokyo, afgelopen donderdag. De Japanse kunstenaar Nobumichi Tosa ontwikkelde de tomaten-eetmachine. Grote vraag is natuurlijk of het aanslaat bij de sporters.

  Tokyo – Handsfree tomaten eten. Dat maakt deze Japanse vinding mogelijk. De tomatendispenser voor marathonlopers werd gepresenteerd tijdens de marathon van Tokyo, afgelopen donderdag. De Japanse kunstenaar Nobumichi Tosa ontwikkelde de tomaten-eetmachine. Grote vraag is natuurlijk of het aanslaat bij de sporters.

  Foto: ANP/AFP
 • Warschau – Poolse boeren blijven demonstreren voor compensatie voor alle tegenslagen die zij te verwerken hebben. Belangrijkste frustraties zijn de Russische boycot en schade door wilde zwijnen aan gewassen. Donderdag togen enkele honderden boeren naar het kantoor van de premier in Warschau.

  Warschau – Poolse boeren blijven demonstreren voor compensatie voor alle tegenslagen die zij te verwerken hebben. Belangrijkste frustraties zijn de Russische boycot en schade door wilde zwijnen aan gewassen. Donderdag togen enkele honderden boeren naar het kantoor van de premier in Warschau.

  Foto: ANP/AFP
 • Warschau – De doodskist symboliseert de ondergang van de Poolse landbouw die de demonstranten vrezen. Ze willen een tentenkamp opslaan voor het kantoor van de premier. Maar de Poolse minister van Landbouw, Marek Sawicki, verklaarde dat de straat niet de plek is om deze problemen op te lossen.

  Warschau – De doodskist symboliseert de ondergang van de Poolse landbouw die de demonstranten vrezen. Ze willen een tentenkamp opslaan voor het kantoor van de premier. Maar de Poolse minister van Landbouw, Marek Sawicki, verklaarde dat de straat niet de plek is om deze problemen op te lossen.

  Foto: EPA/ANP
 • Dodewaard – Deze bijzondere plaat is gemaakt bij het bedrijf Vredo, specialist in landbouwmachines en doorzaaiers in Dodewaard. Nu het bemestingsseizoen begonnen is, is er topdrukte. De muizenplaag betekent extra behoefte aan graslandherstel.

  Dodewaard – Deze bijzondere plaat is gemaakt bij het bedrijf Vredo, specialist in landbouwmachines en doorzaaiers in Dodewaard. Nu het bemestingsseizoen begonnen is, is er topdrukte. De muizenplaag betekent extra behoefte aan graslandherstel.

  Foto: Vidiphoto
 • India – Leden van een speciale taskforce verwijderen het karkas van een tijger. Het beest is afgeschoten omdat het mensen aanviel. De mensenetende tijger doodde een boer en een medewerker van een theeplantage. Dat was aanleiding voor gewapende boswachters van het Gudalur park in Zuid-India om in te grijpen.

  India – Leden van een speciale taskforce verwijderen het karkas van een tijger. Het beest is afgeschoten omdat het mensen aanviel. De mensenetende tijger doodde een boer en een medewerker van een theeplantage. Dat was aanleiding voor gewapende boswachters van het Gudalur park in Zuid-India om in te grijpen.

  Foto: ANP/AFP
 • Bethlehem – De Palestijnse boer Abdulrahman Abu Tir verzamelt struisvogeleieren op zijn houderij in de buurt van Bethlehem op de Westoever van Jordaan. Het aantal agrarische ondernemingen in het gebied groeit, de Palestijnen willen minder afhankelijk worden van Israel.

  Bethlehem – De Palestijnse boer Abdulrahman Abu Tir verzamelt struisvogeleieren op zijn houderij in de buurt van Bethlehem op de Westoever van Jordaan. Het aantal agrarische ondernemingen in het gebied groeit, de Palestijnen willen minder afhankelijk worden van Israel.

  Foto: ANP/AFP
 • Bangkok – Net als in China is in de Chinese wijk in Bangkok het Chinese nieuwjaar massaal gevierd. Donderdag begon het jaar van het Schaap. Deze traditioneel bereide eenden waren onderdeel van een feestmaal.

  Bangkok – Net als in China is in de Chinese wijk in Bangkok het Chinese nieuwjaar massaal gevierd. Donderdag begon het jaar van het Schaap. Deze traditioneel bereide eenden waren onderdeel van een feestmaal.

  Foto: Reuters
 • Artemivsk (Oost-Oekraïne) – Oost-Oekraïne is oorlogsgebied. Deze inwoners van het dorp Artemivsk lopen met een koe langs de weg terwijl een militair transport voorbijkomt. Onbekend is of dit separatisten zij of het officiële Oekraïense leger.

  Artemivsk (Oost-Oekraïne) – Oost-Oekraïne is oorlogsgebied. Deze inwoners van het dorp Artemivsk lopen met een koe langs de weg terwijl een militair transport voorbijkomt. Onbekend is of dit separatisten zij of het officiële Oekraïense leger.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.