Home

Foto & video 1147 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 6

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Hanoi - Duizenden katten zijn eind vorige maand gedood door de Vietnamese autoriteiten. De dieren waren het land binnengesmokkeld vanuit China en bestemd om te worden geslacht. De autoriteiten wisten eerst niet goed wat ze er mee aan moesten, maar besloten uiteindelijk de dieren te begraven. Smokkelwaar moet vernietigd worden volgens de regels. Naar verluidt waren de dieren nog niet allemaal dood voor ze werden begraven. Vietnam kent een omvangrijke illegale handel in ‘slachtkatten’.

  Hanoi - Duizenden katten zijn eind vorige maand gedood door de Vietnamese autoriteiten. De dieren waren het land binnengesmokkeld vanuit China en bestemd om te worden geslacht. De autoriteiten wisten eerst niet goed wat ze er mee aan moesten, maar besloten uiteindelijk de dieren te begraven. Smokkelwaar moet vernietigd worden volgens de regels. Naar verluidt waren de dieren nog niet allemaal dood voor ze werden begraven. Vietnam kent een omvangrijke illegale handel in ‘slachtkatten’.

  Foto: ANP
 • Fier – Aanhoudend slecht weer heeft in Zuid-Albanië geleid tot overstromingen. Hier zijn boeren en vrijwilligers bezig hun vee in veiligheid te brengen. Duizenden hectares zijn overstroomd. Ook enkele honderden mensen moesten worden geëvacueerd. De foto is genomen in de buurt van de rivier de Vjosa, in de buurt van Fier.

  Fier – Aanhoudend slecht weer heeft in Zuid-Albanië geleid tot overstromingen. Hier zijn boeren en vrijwilligers bezig hun vee in veiligheid te brengen. Duizenden hectares zijn overstroomd. Ook enkele honderden mensen moesten worden geëvacueerd. De foto is genomen in de buurt van de rivier de Vjosa, in de buurt van Fier.

  Foto: ANP
 • Nemocon – Valentijnsdrukte in de bloemensector in Colombia, dat te boek staat als de tweede bloemenproducent ter wereld.

  Nemocon – Valentijnsdrukte in de bloemensector in Colombia, dat te boek staat als de tweede bloemenproducent ter wereld.

  Foto: ANP
 • Jaeryong – Landarbeiders aan het werk in de buurt van Jaeryong, in het zuiden van Noord-Korea. Het is niet helemaal duidelijk wat ze aan het doen zijn. Volgens het fotopersbureau worden er zaailingen geplant. Mogelijk is het een boom- of fruitkwekerij, waar nieuwe of vervangende aanplant wordt gezet. Duidelijk zichtbaar is dat het om puur handwerk gaat.

  Jaeryong – Landarbeiders aan het werk in de buurt van Jaeryong, in het zuiden van Noord-Korea. Het is niet helemaal duidelijk wat ze aan het doen zijn. Volgens het fotopersbureau worden er zaailingen geplant. Mogelijk is het een boom- of fruitkwekerij, waar nieuwe of vervangende aanplant wordt gezet. Duidelijk zichtbaar is dat het om puur handwerk gaat.

  Foto: ANP
 • La Courtine – ‘Je suis veau’ (ik ben kalf) is de slogan van deze demonstrerende Francaises, lid van actiegroep Ouda. Ze hebben het gemunt op de veelbesproken ‘Boerderij van 1.000 kalveren’. Deze nieuwe rundveehouderij in Saint-Martial-le-Vieux gaat runderen produceren die vervolgens halal geslacht worden. De demonstranten geven hiermee hun eigen draai aan de ‘Je suis Charlie’ – uitingen na de recente aanslagen in Parijs.

  La Courtine – ‘Je suis veau’ (ik ben kalf) is de slogan van deze demonstrerende Francaises, lid van actiegroep Ouda. Ze hebben het gemunt op de veelbesproken ‘Boerderij van 1.000 kalveren’. Deze nieuwe rundveehouderij in Saint-Martial-le-Vieux gaat runderen produceren die vervolgens halal geslacht worden. De demonstranten geven hiermee hun eigen draai aan de ‘Je suis Charlie’ – uitingen na de recente aanslagen in Parijs.

  Foto: ANP
 • Resende – Het zuidoosten van Brazilië wordt geteisterd door aanhoudende droogte. Dat is duidelijk te zien aan het extreem lage peil van dit stuwmeer. De droogte geldt als de ergste sinds 1930.

  Resende – Het zuidoosten van Brazilië wordt geteisterd door aanhoudende droogte. Dat is duidelijk te zien aan het extreem lage peil van dit stuwmeer. De droogte geldt als de ergste sinds 1930.

  Foto: ANP
 • Creve Coeur - Een hoogtijdag voor het leger Monsanto-haters dat de VS telt: de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, op 30 januari. Het persmoment was aanleiding voor protesten tegen de productie van herbiciden en gmo-voedsel, waarin het bedrijf een van de grootsten is.

  Creve Coeur - Een hoogtijdag voor het leger Monsanto-haters dat de VS telt: de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, op 30 januari. Het persmoment was aanleiding voor protesten tegen de productie van herbiciden en gmo-voedsel, waarin het bedrijf een van de grootsten is.

  Foto: Reuters
 • Leishan – De slacht van een varken is een feestelijke gebeurtenis in het Chinese Leishan, provincie Guizhou. Het dier is na de slacht feestelijk versierd. Omdat de weg was afgesloten in verband met slecht weer dragen de eigenaren het dier aan een bamboestok.

  Leishan – De slacht van een varken is een feestelijke gebeurtenis in het Chinese Leishan, provincie Guizhou. Het dier is na de slacht feestelijk versierd. Omdat de weg was afgesloten in verband met slecht weer dragen de eigenaren het dier aan een bamboestok.

  Foto: Reuters
 • Leiden – Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR en Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, openden donderdag een tentoonstelling over innovaties in de voedselproductie, in het museum Boerhaave in Leiden. De expositie met als titel Foodtopia toont een overzicht van een eeuw voedselinnovaties in Nederland. Fresco is gastconservator.

  Leiden – Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR en Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, openden donderdag een tentoonstelling over innovaties in de voedselproductie, in het museum Boerhaave in Leiden. De expositie met als titel Foodtopia toont een overzicht van een eeuw voedselinnovaties in Nederland. Fresco is gastconservator.

  Foto: ANP
 • Duiven – Kan het of kan het niet? Sinds zondag mag er mest worden uitgereden op bouwland, maar vaak is het daarvoor te nat. Als het sneeuwt en bij een geheel of gedeeltelijk sneeuwdek mag het niet. Loonwerker Van Huet uit Duiven durfde het gisterochtend aan om op dit perceel mest uit te rijden. “Er viel net een heel klein beetje sneeuw, dat voor de middag alweer weg was. Bovendien gaat vrijdag de ploeg er in”, verklaart hij. Toevallig kwam er een auto van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) langs het perceel pal aan de A12. Ze kwamen niet in actie. De NVWA kon gisteren geen reactie geven op de vraag waar precies de grens ligt wanneer je bij sneeuw mest mag uitrijden. De melkveehouder die de opdracht gaf voor het uitrijden, kwam het goed uit dat het even kon. De mestput zat vol en als het weer omslaat, is de kleigrond mogelijk weer lange tijd ongeschikt om uit te rijden.

  Duiven – Kan het of kan het niet? Sinds zondag mag er mest worden uitgereden op bouwland, maar vaak is het daarvoor te nat. Als het sneeuwt en bij een geheel of gedeeltelijk sneeuwdek mag het niet. Loonwerker Van Huet uit Duiven durfde het gisterochtend aan om op dit perceel mest uit te rijden. “Er viel net een heel klein beetje sneeuw, dat voor de middag alweer weg was. Bovendien gaat vrijdag de ploeg er in”, verklaart hij. Toevallig kwam er een auto van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) langs het perceel pal aan de A12. Ze kwamen niet in actie. De NVWA kon gisteren geen reactie geven op de vraag waar precies de grens ligt wanneer je bij sneeuw mest mag uitrijden. De melkveehouder die de opdracht gaf voor het uitrijden, kwam het goed uit dat het even kon. De mestput zat vol en als het weer omslaat, is de kleigrond mogelijk weer lange tijd ongeschikt om uit te rijden.

  Foto: Michel Zoeter

Of registreer je om te kunnen reageren.