Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: Backyard-slachten, zo gaat dat

Nostalgisch slachten in Wit-Rusland, een drieling bij een Holstein-koe, boerenprotest in Frankrijk, Roemenië, en Oekraïne en olieraffinage op boerenland in Raqqa. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Nostalgisch kleinschalig of onhygiënisch en wreed? Dat is een kwestie van 'framinig'. Het oogt heel gezellig, deze 'traditionele slacht' van een varken op het erf van een 'backyard farm' in het dorpje Azerany, in Wit-Rusland. Wat deze foto niet laat zien, maar de rest van de serie van persbureau Reuters wel, is hoe het nog levende varken eerst aan zijn achterpoot over het erf gesleept werd, en hoe het dier leegbloedde op de grond.

  Nostalgisch kleinschalig of onhygiënisch en wreed? Dat is een kwestie van 'framinig'. Het oogt heel gezellig, deze 'traditionele slacht' van een varken op het erf van een 'backyard farm' in het dorpje Azerany, in Wit-Rusland. Wat deze foto niet laat zien, maar de rest van de serie van persbureau Reuters wel, is hoe het nog levende varken eerst aan zijn achterpoot over het erf gesleept werd, en hoe het dier leegbloedde op de grond.

  Foto: Reuters
 • Controle van de NVWA bij biologisch-dynamisch melkveehouder Wytze Brandsma in Bolsward. Brandsma is oormerkweigeraar. Vorig jaar werd zijn bedrijf om die reden nog geblokkeerd. Uiteindelijk kwam er een aangepast I&R-protocol op basis van foto's.

  Controle van de NVWA bij biologisch-dynamisch melkveehouder Wytze Brandsma in Bolsward. Brandsma is oormerkweigeraar. Vorig jaar werd zijn bedrijf om die reden nog geblokkeerd. Uiteindelijk kwam er een aangepast I&R-protocol op basis van foto's.

  Foto: Mark Pasveer
 • Olie is een van de inkomstenbronnen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. De raffinage gaat soms primitief. Hier gebeurt het op een boerderij in de open lucht, in de volle grond, en is zo een wonderlijke neventak voor de boer in kwestie. De olieproductie van IS kreeg veel aandacht deze week, omdat de internationale coalitie de inkomstenbronnen van de terreurorganisatie wil blokkeren.

  Olie is een van de inkomstenbronnen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. De raffinage gaat soms primitief. Hier gebeurt het op een boerderij in de open lucht, in de volle grond, en is zo een wonderlijke neventak voor de boer in kwestie. De olieproductie van IS kreeg veel aandacht deze week, omdat de internationale coalitie de inkomstenbronnen van de terreurorganisatie wil blokkeren.

  Foto: ANP
 • Linkse betogers demonstreren bij het Filipijnse ministerie van landbouw tegen besprekingen over de liberalisering van de wereldhandel, in het kader van het wereldvrijhandelsverdrag van de WTO.

  Linkse betogers demonstreren bij het Filipijnse ministerie van landbouw tegen besprekingen over de liberalisering van de wereldhandel, in het kader van het wereldvrijhandelsverdrag van de WTO.

  Foto: ANP
 • Roemeense schaapherders demonstreren voor het Roemeense parlement in Boekarest tegen een wet die de natuur moet beschermen. Zo mogen ze nog maar drie honden per kudde inzetten ter bescherming.

  Roemeense schaapherders demonstreren voor het Roemeense parlement in Boekarest tegen een wet die de natuur moet beschermen. Zo mogen ze nog maar drie honden per kudde inzetten ter bescherming.

  Foto: ANP
 • De protesten van Franse boeren tegen lage prijzen gaan gewoon door. Hier trekt een groepje met spandoeken een supermarkt in Nantes binnen, om hun ongenoegen te uiten over het stunten met vlees.

  De protesten van Franse boeren tegen lage prijzen gaan gewoon door. Hier trekt een groepje met spandoeken een supermarkt in Nantes binnen, om hun ongenoegen te uiten over het stunten met vlees.

  Foto: ANP
 • Oekraïense boeren en aanhangers van de boerenpartij demonstreren in Kiev tegen belastingverzwaring. De demonstranten dragen koeienkoppen mee op kerstbomen.

  Oekraïense boeren en aanhangers van de boerenpartij demonstreren in Kiev tegen belastingverzwaring. De demonstranten dragen koeienkoppen mee op kerstbomen.

  Foto: ANP
 • Bijeenkomst van alle 150 deelnemers aan het vijfjarige <a href="http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2015/12/Vion-start-1-januari-proef-met-vierweekse-varkensprijs-2734167W/">Good Farming Star concept van Vion</a>, in Boxtel. Het concept krijgt een flinke impuls, doordat <a href="http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2015/12/Vion-start-1-januari-proef-met-vierweekse-varkensprijs-2734167W/">Albert Heijn heeft besloten ook vleeswaren in dit segment te gaan verkopen</a>. Hierdoor wordt 'vierkantsverwaarding' mogelijk.

  Bijeenkomst van alle 150 deelnemers aan het vijfjarige Good Farming Star concept van Vion, in Boxtel. Het concept krijgt een flinke impuls, doordat Albert Heijn heeft besloten ook vleeswaren in dit segment te gaan verkopen. Hierdoor wordt 'vierkantsverwaarding' mogelijk.

  Foto: Frank Bussink
 • Verrassing bij de veehouders Geurt en Gert-Jan van Manen in Randwijk (Gld.). Na een draagtijd van 272 dagen, wierp de zeven jaar oude melkkoe Flika26 maandag drie kalfjes. Het gaat om een kruising Holsteiner-Fleckvieh. Het is de eerste keer in z'n leven dat de 59-jarige Geurt van Manen de geboorte van een drieling meemaakt. Het bedrijf heeft 112 melkkoeien en 65 stuks jongvee.

  Verrassing bij de veehouders Geurt en Gert-Jan van Manen in Randwijk (Gld.). Na een draagtijd van 272 dagen, wierp de zeven jaar oude melkkoe Flika26 maandag drie kalfjes. Het gaat om een kruising Holsteiner-Fleckvieh. Het is de eerste keer in z'n leven dat de 59-jarige Geurt van Manen de geboorte van een drieling meemaakt. Het bedrijf heeft 112 melkkoeien en 65 stuks jongvee.

  Foto: Vidiphoto
 • Laatste vier hectare zetmeelaardappelen geoogst bij Henk Hoezen uit Emmer-Compascuum. De aardappelrooier van loonbedrijf Sandee uit Onstwedde is aangedreven op alle wielen, met op de linkerkant van de rooimachine een rupsaandrijving. De rooimachine loopt er mooi over, want de ondergrond is hard van leem. De aardappelen worden de volgende dag meteen opgehaald, want ze ruiken al niet meer fris.

  Laatste vier hectare zetmeelaardappelen geoogst bij Henk Hoezen uit Emmer-Compascuum. De aardappelrooier van loonbedrijf Sandee uit Onstwedde is aangedreven op alle wielen, met op de linkerkant van de rooimachine een rupsaandrijving. De rooimachine loopt er mooi over, want de ondergrond is hard van leem. De aardappelen worden de volgende dag meteen opgehaald, want ze ruiken al niet meer fris.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.