Home

Foto & video 6 reacties

'Bom onder mestverwerking'

Jan Scherff, directeur van Mestverwerking Friesland, vreest de gevolgen van de op stapel staande strengere regelgeving voor mesttransport. Volgens Scherff is het ondenkbaar dat buitenlandse transportbedrijven hun vrachtwagens van AGR-/gps-apparatuur voorzien. "De afzet in het oosten van Duitsland, Polen en Tsjechië valt weg. Wie wil er dan nog investeren in mestverwerking? We verzuipen straks in de mest."

Bouke Poelsma en Theo Galama

Laatste reacties

 • mtsvanaaken

  Dat is ook het doel. Hier in 't zuiden bijna alle collectieve iniatieven geblokkeerd, nu rendac een jaar buiten bedrijf en begin 2017 de eerste boetes. Voordeel 2018 geen mestoverschot meer. Ook geen boeren. Wel integraties.

 • mr X

  #mtsvanaaken: Zou de rabo bedoelen dat zij de integraties gaan leiden oftewel de regie gaan voeren? Is het niet interessant om een constructie op te zetten zonder de banken, enz? Wat zijn de kansen?

 • exvarkensboer1

  Goed initiatief van RABO alle varkensboeren financieel de nek omdraaien.

 • agriholland

  Ja net zo iets als de pvda in limburg die alle dieren weg wil hebben.

  Laat ze eerst maar eens beter kijken naar de rechtvaardigheidsgrond om de grootste oorzaak van de gehaltes in het water bij de landbouw neer te leggen. Er nog steeds rioolzuiveringen die niet volgens de normen werken en fosfaat is een stof die van nature voorkomt in kwelrijke ondergronden.

 • fosfaatboer

  gewoon de veestapel met 10% reduceren,dat gesleep met mest is onbegonnen werk en kost de boeren miljoenen

 • R. B.

  Het gaat al mis in het agrarisch onderwijs de meeste leraren zijn niet op de hoogte hoe het op een boeren bedrijf toe gaat. Hier moeten onze stands organisaties snel wat aan doen. Dan krijgen we misschien op het ministerie ook mensen die weten hoe het in de praktijk toe gaat.
  Nu worden regels gemaakt door ambtenaren die niks met landbouw hebben.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.