Home

Foto & video 2238 x bekeken laatste update:2 nov 2015

Nieuwsfoto's: Schapen in de stad

2.000 schapen voor het stadhuis in Madrid, een race op waterbuffels in Thailand en een uitpuilende soja-opslag in het middenwesten van de Verenigde Staten. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Madrid – 2.000 schapen voor het stadhuis in Madrid. De schaapherders vragen aandacht voor de oeroude traditie dat in het najaar vee van zomer- naar winterweiden trekken. Hiervoor moeten ze soms door bewoond terrein, zelfs door steden. De herders pleiten voor behoud van deze traditie en voor het open houden van de paden.

  Madrid – 2.000 schapen voor het stadhuis in Madrid. De schaapherders vragen aandacht voor de oeroude traditie dat in het najaar vee van zomer- naar winterweiden trekken. Hiervoor moeten ze soms door bewoond terrein, zelfs door steden. De herders pleiten voor behoud van deze traditie en voor het open houden van de paden.

  Foto: ANP/AFP
 • Thailand – Jaarlijks hoogtepunt in de Thaise provincie Chonburi: buffelraces. Rijsttelers vieren met hun waterbuffels het slagen van de rijstoogst.

  Thailand – Jaarlijks hoogtepunt in de Thaise provincie Chonburi: buffelraces. Rijsttelers vieren met hun waterbuffels het slagen van de rijstoogst.

  Foto: ANP
 • Minnesota (VS) – De sojaoogst in het midwesten van de Verenigde Staten is dit jaar overvloedig. Deze teler moest zijn werktuigenschuur leegrijden om extra opslagruimte te maken. Hier en daar moet bij gebrek aan goede opslagruimte de soja zelfs buiten blijven liggen, met kans op schade door regen. Telers zonder contract zouden hun soja soms niet eens kwijt kunnen.

  Minnesota (VS) – De sojaoogst in het midwesten van de Verenigde Staten is dit jaar overvloedig. Deze teler moest zijn werktuigenschuur leegrijden om extra opslagruimte te maken. Hier en daar moet bij gebrek aan goede opslagruimte de soja zelfs buiten blijven liggen, met kans op schade door regen. Telers zonder contract zouden hun soja soms niet eens kwijt kunnen.

  Foto: Reuters
 • Filipijnen – Ruim een week na de tyfoon Koppu zijn nog steeds delen van de Filipijnen overstroomd. Deze mensen verplaatsen zich door de watermassa met hun eenwielige trekker die wonderwel blijft functioneren, terwijl de machine half onder water rijdt. Volgens het ministerie van landbouw is meer dan 300.000 hectare landbouwgrond overstroomd. Een half miljoen ton rijst zou verloren zijn gegaan.

  Filipijnen – Ruim een week na de tyfoon Koppu zijn nog steeds delen van de Filipijnen overstroomd. Deze mensen verplaatsen zich door de watermassa met hun eenwielige trekker die wonderwel blijft functioneren, terwijl de machine half onder water rijdt. Volgens het ministerie van landbouw is meer dan 300.000 hectare landbouwgrond overstroomd. Een half miljoen ton rijst zou verloren zijn gegaan.

  Foto: Reuters
 • Ciudad Juarez / El Paso (Mexico - VS) – Mexicaanse boeren onderweg naar de grensovergang bij El Paso in de Verenigde Staten. Ze blokkeerden de overgang uit protest tegen de concurrentie vanuit de Verenigde Staten. Ze vinden dat ze niet tegen boeren uit dat land op kunnen.

  Ciudad Juarez / El Paso (Mexico - VS) – Mexicaanse boeren onderweg naar de grensovergang bij El Paso in de Verenigde Staten. Ze blokkeerden de overgang uit protest tegen de concurrentie vanuit de Verenigde Staten. Ze vinden dat ze niet tegen boeren uit dat land op kunnen.

  Foto: Reuters
 • Shanghai – Het Nederlandse staatsbezoek aan China van afgelopen week had een hoog agrarisch gehalte. Hier poseert koning Willem Alexander met Jack Ma, de ceo van Alibaba, en Aalt Dijkhuizen, directeur van het Holland Centre in Shanghai. Hier komt een een online winkel met Nederlandse voedselproducten en frisdranken: Holland Buy.

  Shanghai – Het Nederlandse staatsbezoek aan China van afgelopen week had een hoog agrarisch gehalte. Hier poseert koning Willem Alexander met Jack Ma, de ceo van Alibaba, en Aalt Dijkhuizen, directeur van het Holland Centre in Shanghai. Hier komt een een online winkel met Nederlandse voedselproducten en frisdranken: Holland Buy.

  Foto: Holland Centre
 • Blijham (Gr.) – Suikerbietenoogst in volle gang bij akkerbouwer Jan Jurius in Blijham. Hij heeft naast zijn boerderij een groot stuk erf verhard met beton en daar zijn de bieten op gestort. De vrachtwagens hoeven niet op de weg te staan en kunnen achter de boerderij worden geladen. De opbrengst is ongeveer 75 ton van een hectare, iets minder dan het goede jaar 2014.

  Blijham (Gr.) – Suikerbietenoogst in volle gang bij akkerbouwer Jan Jurius in Blijham. Hij heeft naast zijn boerderij een groot stuk erf verhard met beton en daar zijn de bieten op gestort. De vrachtwagens hoeven niet op de weg te staan en kunnen achter de boerderij worden geladen. De opbrengst is ongeveer 75 ton van een hectare, iets minder dan het goede jaar 2014.

  Foto: (en tekst) Koos van der Spek
 • Andelst– De laatste fritesaardappels van het seizoen worden woensdag bij akkerbouwbedrijf Van Olst uit Andelst in de Betuwe gerooid, gesorteerd en ingeschuurd. Dit jaar oogst Van Olst zo'n 2000 ton aardappels, waarvan een deel op contract voor vaste prijzen. Doordat het eerst erg nat was, kwam de oogst traag op gang. (Tekst: Vidiphoto)

  Andelst– De laatste fritesaardappels van het seizoen worden woensdag bij akkerbouwbedrijf Van Olst uit Andelst in de Betuwe gerooid, gesorteerd en ingeschuurd. Dit jaar oogst Van Olst zo'n 2000 ton aardappels, waarvan een deel op contract voor vaste prijzen. Doordat het eerst erg nat was, kwam de oogst traag op gang. (Tekst: Vidiphoto)

  Foto: (en tekst) Vidiphoto
 • Bergen op Zoom – Vrijdag ontstond brand in een grote stapel met hooibalen op een weiland vlakbij snelweg A4 in de buurt van Bergen op Zoom. De in plastic verpakte hooibalen zorgden voor veel rook. De brandweer kwam met meerdere wagens. Het is nog niet bekend of de brand is aangestoken of door broei is ontstaan.

  Bergen op Zoom – Vrijdag ontstond brand in een grote stapel met hooibalen op een weiland vlakbij snelweg A4 in de buurt van Bergen op Zoom. De in plastic verpakte hooibalen zorgden voor veel rook. De brandweer kwam met meerdere wagens. Het is nog niet bekend of de brand is aangestoken of door broei is ontstaan.

  Foto: (en tekst) Ginopress
 • Uithuizen (Gr.) – Sfeervol plaatje van de oogst van winterwortelen in de buurt van Uithuizen. Als de ene wagen onder de rooier weg is, rijdt de volgende er vlot weer onder. Voordat ze de openbare weg oprijden worden de wortels in de kisten even geëgaliseerd, zodat er geen wortels op de weg vallen. Dit perceel is 4 hectare.

  Uithuizen (Gr.) – Sfeervol plaatje van de oogst van winterwortelen in de buurt van Uithuizen. Als de ene wagen onder de rooier weg is, rijdt de volgende er vlot weer onder. Voordat ze de openbare weg oprijden worden de wortels in de kisten even geëgaliseerd, zodat er geen wortels op de weg vallen. Dit perceel is 4 hectare.

  Foto: (en tekst) Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.