Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: Maishakselaar in brand

Een maishakselaar die in brand vliegt, een veehouder die op zijn varken rijdt en crisis in de Nederlandse paardenhandel. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Hoge Hexel (Ov.) - Een maishakselaar vloog tijdens het werk in brand, vrijdagmiddag in Hoge Hexel. De brandweer moest eraan te pas komen.

  Hoge Hexel (Ov.) - Een maishakselaar vloog tijdens het werk in brand, vrijdagmiddag in Hoge Hexel. De brandweer moest eraan te pas komen.

  Foto: Foto: Bert Kamp
 • Hoge Hexel (Ov.) - De oorzaak is nog onbekend, evenals de omvang van de schade. Van de hakselaar bleef weinig over.

  Hoge Hexel (Ov.) - De oorzaak is nog onbekend, evenals de omvang van de schade. Van de hakselaar bleef weinig over.

  Foto: Foto: Bert Kamp
 • Vredepeel - Hier gelukkig geen calamiteiten. Deze flinke maiskuil verrees bij Alex van Bakel in Vredepeel. In twee kuilen kwam de opbrengst van in totaal 440 hectare snijmais. Dat leverde een hoogte van een meter of zeven op.

  Vredepeel - Hier gelukkig geen calamiteiten. Deze flinke maiskuil verrees bij Alex van Bakel in Vredepeel. In twee kuilen kwam de opbrengst van in totaal 440 hectare snijmais. Dat leverde een hoogte van een meter of zeven op.

  Foto: Foto: Henk Riswick
 • Den Haag - Koning Willem Alexander (R) benoemt voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (L) - nu staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu - en Martijn van Dam als staatssecretaris van Economische Zaken, in Paleis Noordeinde.

  Den Haag - Koning Willem Alexander (R) benoemt voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (L) - nu staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu - en Martijn van Dam als staatssecretaris van Economische Zaken, in Paleis Noordeinde.

  Foto: Foto: ANP
 • Zhangjiakou (China) - Veehouder Zhang Xianping rijdt op zijn varken genaamd 'Grote Schat'. Het twee jaar oude dier zou 600 kilo wegen. Meer informatie over de boer, zijn dier en zijn bedrijf vermeldt persbureau Reuters niet.

  Zhangjiakou (China) - Veehouder Zhang Xianping rijdt op zijn varken genaamd 'Grote Schat'. Het twee jaar oude dier zou 600 kilo wegen. Meer informatie over de boer, zijn dier en zijn bedrijf vermeldt persbureau Reuters niet.

  Foto: Foto: Reuters
 • Afghanistan - Afghaanse vrouwen verzamelen saffraan uit pas geoogste bloemen die speciaal voor dat doel worden geteeld. Het gaat om de meeldraden van deze krokussoort. Een kostbaar product. De teelt wordt bevorderd in Afghanistan als alternatief voor papavers.

  Afghanistan - Afghaanse vrouwen verzamelen saffraan uit pas geoogste bloemen die speciaal voor dat doel worden geteeld. Het gaat om de meeldraden van deze krokussoort. Een kostbaar product. De teelt wordt bevorderd in Afghanistan als alternatief voor papavers.

  Foto: Foto: ANP/AFP
 • Congo - Arbeiders bezig in een kaasfabriek. De oostelijke regio Masisi Caption staat in Congo bekend om zijn kaas. Het is een erfenis van Belgische priesters die hiermee begonnen in 1975.

  Congo - Arbeiders bezig in een kaasfabriek. De oostelijke regio Masisi Caption staat in Congo bekend om zijn kaas. Het is een erfenis van Belgische priesters die hiermee begonnen in 1975.

  Foto: Foto: ANP
 • Oudeschans - Direct na het hakselen van de mais is akkerbouwer Van Duijnhoven in Oudeschans aan het ploegen gegaan.

  Oudeschans - Direct na het hakselen van de mais is akkerbouwer Van Duijnhoven in Oudeschans aan het ploegen gegaan.

  Foto: Foto: Koos van der Spek
 • Hedel - De crisis in de Nederlandse paardenhandel wordt alleen maar groter. Dat bleek uit de aanvoer op de paardenmarkt van Hedel, maandag. In totaal werden er 1167 paarden en pony's aangevoerd, iets meer dan vorig jaar, maar nog steeds fors in de min ten opzichte van voorgaande jaren. Diezelfde trend was op de andere twee grote paardenmarkten te constateren: Zuid-Laren en Elst (Gld.). De waarde van een pony is nog maar enkele tientjes. De paardenmarkt van Hedel is de laatste van de drie grote najaarsmarkten. De NVWA constateerde nauwelijks bijzonderheden en ook andere incidenten deden zich niet voor in Hedel.

  Hedel - De crisis in de Nederlandse paardenhandel wordt alleen maar groter. Dat bleek uit de aanvoer op de paardenmarkt van Hedel, maandag. In totaal werden er 1167 paarden en pony's aangevoerd, iets meer dan vorig jaar, maar nog steeds fors in de min ten opzichte van voorgaande jaren. Diezelfde trend was op de andere twee grote paardenmarkten te constateren: Zuid-Laren en Elst (Gld.). De waarde van een pony is nog maar enkele tientjes. De paardenmarkt van Hedel is de laatste van de drie grote najaarsmarkten. De NVWA constateerde nauwelijks bijzonderheden en ook andere incidenten deden zich niet voor in Hedel.

  Foto: Foto en tekst: Vidiphoto
 • Kropswolde - Rolf Sluiter uit Kropswolde verbouwt al jaren een hectare of 50 mais. De mais word gecombined en daarna in containers gedraaid met een transportband vanuit de kipper.

  Kropswolde - Rolf Sluiter uit Kropswolde verbouwt al jaren een hectare of 50 mais. De mais word gecombined en daarna in containers gedraaid met een transportband vanuit de kipper.

  Foto: Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.