Home

Foto & video 2259 x bekeken

Nieuwsfoto's: Eerste speech Van Dam

Het eerste openbare optreden van staatssecretaris Martijn van Dam, antibioticagebruik in de veehouderij en een brandend graanveld in Tarlee. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Staatssecretaris Martijn van Dam koos Doetinchem als de plek voor zijn eerste openbare optreden. Hij sprak tijdens het jubileumdiner ter ere van het honderdjarig bestaan van Boerderij, maandag 23 november. Volgens de nieuwe bewindsman is het tijdperk van 'meer voor minder' voorbij, in de Nederlandse landbouw. <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2015/11/Van-Dam-ziet-geen-toekomst-voor-productie-van-veel-voor-weinig-in-Nederland-2723041W/">Lees meer</a>.

  Staatssecretaris Martijn van Dam koos Doetinchem als de plek voor zijn eerste openbare optreden. Hij sprak tijdens het jubileumdiner ter ere van het honderdjarig bestaan van Boerderij, maandag 23 november. Volgens de nieuwe bewindsman is het tijdperk van 'meer voor minder' voorbij, in de Nederlandse landbouw. Lees meer.

  Foto: Koos Groenewold
 • Zo'n 150 eersteklassers van het Kalsbeek College in Woerden zijn bezig met wilgen knotten. Het knotwilgen is een onderdeel van de jaarlijkse projectweek. 'Je school kan de boom in' wordt uitgevoerd vanuit de vakken techniek, aardrijkskunde en biologie. De school heeft een eigen gebied toegewezen gekregen dat in vijf jaar tijd helemaal moet worden geknot. Leerlingen moeten zelf zagen en knippen; een helm is verplicht. Van de dunne twijgen worden vervolgen korven gevlochten.

  Zo'n 150 eersteklassers van het Kalsbeek College in Woerden zijn bezig met wilgen knotten. Het knotwilgen is een onderdeel van de jaarlijkse projectweek. 'Je school kan de boom in' wordt uitgevoerd vanuit de vakken techniek, aardrijkskunde en biologie. De school heeft een eigen gebied toegewezen gekregen dat in vijf jaar tijd helemaal moet worden geknot. Leerlingen moeten zelf zagen en knippen; een helm is verplicht. Van de dunne twijgen worden vervolgen korven gevlochten.

  Foto: VidiPhoto
 • Mais combinen en opslaan in een slurfsilo. Het is geen alledaagse bezigheid. Gebr. Jansen uit Vlagtwedde is er hier mee aan de slag voor akkerbouwer Rigt Pepping in Bourtange (Gr.). De mais van 10 hectare wordt opgeslagen in een slurfsilo. Voor het conserveren wordt propionzuur toegevoegd.

  Mais combinen en opslaan in een slurfsilo. Het is geen alledaagse bezigheid. Gebr. Jansen uit Vlagtwedde is er hier mee aan de slag voor akkerbouwer Rigt Pepping in Bourtange (Gr.). De mais van 10 hectare wordt opgeslagen in een slurfsilo. Voor het conserveren wordt propionzuur toegevoegd.

  Foto: Koos van der Spek
 • De klimaatverandering krijgt alle aandacht, in verband met de grote klimaatconferentie in Parijs, begin december. Deze satellietfoto toont een verzilt waterbekken in Australië. Dit jaar is het warmste jaar ooit gemeten en 2016 wordt mogelijk nog warmer, vanwege El Niño.

  De klimaatverandering krijgt alle aandacht, in verband met de grote klimaatconferentie in Parijs, begin december. Deze satellietfoto toont een verzilt waterbekken in Australië. Dit jaar is het warmste jaar ooit gemeten en 2016 wordt mogelijk nog warmer, vanwege El Niño.

  Foto: Reuters
 • Een graanveld in brand in Tarlee, Zuid-Australië. Honderden hectares landbouwgrond werden in de afgelopen weken door vuur verwoest.

  Een graanveld in brand in Tarlee, Zuid-Australië. Honderden hectares landbouwgrond werden in de afgelopen weken door vuur verwoest.

  Foto: AP/EPA
 • Antibioticagebruik in de veehouderij is niet alleen in Nederland onderwerp van maatschappelijk debat, ook in andere landen binnen én buiten Europa. Deze konijnenhouder, Philippe Poret in Noord-Frankrijk, poseert met een van zijn dieren in de stal van zijn bedrijf. Poret gebruikt minimale hoeveelheden antibiotica, wat mogelijk is dankzij strikte hygiëne, ventilatie en voerstrategie.

  Antibioticagebruik in de veehouderij is niet alleen in Nederland onderwerp van maatschappelijk debat, ook in andere landen binnen én buiten Europa. Deze konijnenhouder, Philippe Poret in Noord-Frankrijk, poseert met een van zijn dieren in de stal van zijn bedrijf. Poret gebruikt minimale hoeveelheden antibiotica, wat mogelijk is dankzij strikte hygiëne, ventilatie en voerstrategie.

  Foto: ANP/AFP
 • Duizenden boeren demonstreerden vrijdag in Bern tegen voorgenomen bezuinigingen van de Zwitserse regering. Op het spandoek staat 'red de Zwitserse suiker'.

  Duizenden boeren demonstreerden vrijdag in Bern tegen voorgenomen bezuinigingen van de Zwitserse regering. Op het spandoek staat 'red de Zwitserse suiker'.

  Foto: Reuters
 • De leider van het Franse Nationale Front, Marine Le Pen, spreekt Franse boeren toe tijdens een verkiezingsbijeenkomst op een melkveebedrijf in het noorden van het land. Er zijn binnenkort regionale verkiezingen en Le Pen is kandidaat in de regio Nord-Pas-de-Calais-Picardie.

  De leider van het Franse Nationale Front, Marine Le Pen, spreekt Franse boeren toe tijdens een verkiezingsbijeenkomst op een melkveebedrijf in het noorden van het land. Er zijn binnenkort regionale verkiezingen en Le Pen is kandidaat in de regio Nord-Pas-de-Calais-Picardie.

  Foto: Reuters
 • Een Spaanse graanteler is aan het werk voor de enorme zonnespiegel van het Spaanse energieproductiebedrijf Agenboa. De toren vangt zonlicht op via spiegels die op de grond zijn opgesteld. Abengoa is een wereldwijde grote speler in nieuwe energie, maar zit in zware financiële problemen.

  Een Spaanse graanteler is aan het werk voor de enorme zonnespiegel van het Spaanse energieproductiebedrijf Agenboa. De toren vangt zonlicht op via spiegels die op de grond zijn opgesteld. Abengoa is een wereldwijde grote speler in nieuwe energie, maar zit in zware financiële problemen.

  Foto: Reuters
 • Kazachse herders leiden hun schapen en geiten door de met sneeuw bedekte heuvels van de Guozigou vallei in Yili, in de autonome Oeigoerse regio in West-China.

  Kazachse herders leiden hun schapen en geiten door de met sneeuw bedekte heuvels van de Guozigou vallei in Yili, in de autonome Oeigoerse regio in West-China.

  Foto: Reuters
 • Vreugde afgelopen zondag na de verkiezing van Mauricio Macri tot nieuwe president van Argentinië. Zijn verkiezing leidde tot prijsdruk op sojabonen, want Macri heeft beloofd wat te doen aan de hoge exportheffingen.

  Vreugde afgelopen zondag na de verkiezing van Mauricio Macri tot nieuwe president van Argentinië. Zijn verkiezing leidde tot prijsdruk op sojabonen, want Macri heeft beloofd wat te doen aan de hoge exportheffingen.

  Foto: ANP/AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.