Home

Foto & video laatste update:16 nov 2015

Nieuwsfoto's: Boerenprotest in Den Haag

Boeren protesteren in Den Haag, vee in Utrecht (Zuid-Afrika) lijdt onder de droogte en de Indiase 'koeienbeschermingsbende' wil smokkel van rundvee tegengaan. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Den Haag - Protest in Den Haag wegens de lage melkprijzen, donderdag. Ook in andere Europese steden was boerenprotest. De opkomst in Den Haag was slechts een handjevol. Er werd een kunstkoe opgehangen. Deze demonstratie werd georganiseerd door de melkveehoudersorganisaties DDB en NMV.

  Den Haag - Protest in Den Haag wegens de lage melkprijzen, donderdag. Ook in andere Europese steden was boerenprotest. De opkomst in Den Haag was slechts een handjevol. Er werd een kunstkoe opgehangen. Deze demonstratie werd georganiseerd door de melkveehoudersorganisaties DDB en NMV.

  Foto: Frank van Rossum
 • Utrecht (Z.A.) - Het vee van Nampie Motloung uit het plaatsje Utrecht, in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal, lijdt onder een langdurige droogte. Nampie en zijn vrouw Katharine zijn gedwongen koeien te verkopen, omdat hij ze niet meer kan voeden. "Ik heb geen keus", zegt hij in lokale media. "Ik moet ze verkopen voor ze doodgaan, hoeveel pijn het me ook doet."

  Utrecht (Z.A.) - Het vee van Nampie Motloung uit het plaatsje Utrecht, in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal, lijdt onder een langdurige droogte. Nampie en zijn vrouw Katharine zijn gedwongen koeien te verkopen, omdat hij ze niet meer kan voeden. "Ik heb geen keus", zegt hij in lokale media. "Ik moet ze verkopen voor ze doodgaan, hoeveel pijn het me ook doet."

  Foto: Reuters
 • Frans Baskenland - Een medewerker van de Frans-Baskische zuivelcoöperatie CLBP controleert de rijping van kazen in de fabriek in Aldudes, in Zuid-Frankrijk. De coöperatie haalde €340.000 binnen met een fondswervingsactie via internet. Bedoeling hiervan is om steviger tegenover de retail te staan.

  Frans Baskenland - Een medewerker van de Frans-Baskische zuivelcoöperatie CLBP controleert de rijping van kazen in de fabriek in Aldudes, in Zuid-Frankrijk. De coöperatie haalde €340.000 binnen met een fondswervingsactie via internet. Bedoeling hiervan is om steviger tegenover de retail te staan.

  Foto: AFP
 • India - Vrijwilligers van de fanatieke hindoebeweging Gau Raksha Dal (koeienbeschermingsbende) inspecteren een vrachtwagen op de snelweg in Taranagar in de woestijn van Rajastan. Ze willen smokkel van rundvee tegengaan. Slachten en consumeren van koeien is verboden in deze deelstaat. Het is ook verboden in een aantal andere deelstaten, hoewel India officieel een seculier land is. Niet-hindoe minderheden, zoals christenen en moslims, is het ook verboden runderen te slachten, wat grote sociale en economische gevolgen heeft.

  India - Vrijwilligers van de fanatieke hindoebeweging Gau Raksha Dal (koeienbeschermingsbende) inspecteren een vrachtwagen op de snelweg in Taranagar in de woestijn van Rajastan. Ze willen smokkel van rundvee tegengaan. Slachten en consumeren van koeien is verboden in deze deelstaat. Het is ook verboden in een aantal andere deelstaten, hoewel India officieel een seculier land is. Niet-hindoe minderheden, zoals christenen en moslims, is het ook verboden runderen te slachten, wat grote sociale en economische gevolgen heeft.

  Foto: AFP
 • Jeruzalem - Demonstraties in Israël gaan meestal over heel andere zaken, maar deze week was er protest van Israëlische boeren tegen het landbouwbeleid van de regering. Hier rijden tractors in optocht naar Jeruzalem.

  Jeruzalem - Demonstraties in Israël gaan meestal over heel andere zaken, maar deze week was er protest van Israëlische boeren tegen het landbouwbeleid van de regering. Hier rijden tractors in optocht naar Jeruzalem.

  Foto: Reuters
 • Arnhem - In een oude boerderij opende presentatrice Linda de Mol maandagochtend het Nationale Schoolontbijt. Honderd kinderen waren daarbij aanwezig. De boerderij is onderdeel van het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Afgelopen week gingen zo'n 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten. Zij kregen een ontbijtpakket met vers brood, beleg, fruit en nieuw dit jaar: groente.

  Arnhem - In een oude boerderij opende presentatrice Linda de Mol maandagochtend het Nationale Schoolontbijt. Honderd kinderen waren daarbij aanwezig. De boerderij is onderdeel van het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Afgelopen week gingen zo'n 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten. Zij kregen een ontbijtpakket met vers brood, beleg, fruit en nieuw dit jaar: groente.

  Foto: Vidiphoto
 • Melderslo (L.) - Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken (midden) was deze week voor de eerste keer de boer op. Hij bezocht onder meer het bedrijf van Edwin en Elly Michiels in het Limburgse Melderslo. "Ik geloof dat je als politicus moet weten welk effect het beleid dat je maakt heeft bij de gezinnen thuis", zei hij. (Zie ook het videoverslag op boerderij.nl/werkbezoek.)

  Melderslo (L.) - Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken (midden) was deze week voor de eerste keer de boer op. Hij bezocht onder meer het bedrijf van Edwin en Elly Michiels in het Limburgse Melderslo. "Ik geloof dat je als politicus moet weten welk effect het beleid dat je maakt heeft bij de gezinnen thuis", zei hij. (Zie ook het videoverslag op boerderij.nl/werkbezoek.)

  Foto: Bert Jansen
 • Boekarest - Een nieuwe carrièrestap voor voormalig eurocommissaris Dacian Ciolos (rechts). Hij is benoemd tot premier in zijn geboorteland Roemenië. Op de foto krijgt hij een hand van president Klaus Iohannis. De vorige premier, Vicotr Ponta, diende vorige week zijn ontslag in. Ciolos was al eens minister van landbouw; van 2007 tot 2008. In Brussel is hij opgevolgd door Phil Hogan.

  Boekarest - Een nieuwe carrièrestap voor voormalig eurocommissaris Dacian Ciolos (rechts). Hij is benoemd tot premier in zijn geboorteland Roemenië. Op de foto krijgt hij een hand van president Klaus Iohannis. De vorige premier, Vicotr Ponta, diende vorige week zijn ontslag in. Ciolos was al eens minister van landbouw; van 2007 tot 2008. In Brussel is hij opgevolgd door Phil Hogan.

  Foto: EPA
 • Onstwedde - Loonwerker Isbrand Haayer uit Veelerveen is bezig met het toedekken van zetmeelaardappelen van maatschap Sterenborg in Onstwedde. Met een frees blaast hij een laag stro over de aardappelen, om ze te beschermen tegen koude. Het is weliswaar uitzonderlijk warm deze november, maar dat is geen garantie voor de komende weken. Het kan nog tot eind december duren voor de aardappelen opgehaald worden.

  Onstwedde - Loonwerker Isbrand Haayer uit Veelerveen is bezig met het toedekken van zetmeelaardappelen van maatschap Sterenborg in Onstwedde. Met een frees blaast hij een laag stro over de aardappelen, om ze te beschermen tegen koude. Het is weliswaar uitzonderlijk warm deze november, maar dat is geen garantie voor de komende weken. Het kan nog tot eind december duren voor de aardappelen opgehaald worden.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.