Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: schip met runderen vergaan

Een schip met duizenden runderen is vergaan bij Brazilië. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Washington (VS) - De Amerikaanse president Obama ontmoet vertegenwoordigers van landbouw en agribusinss in verband met de handelsdeal TTP met landen rondom de Grote Oceaan.

  Washington (VS) - De Amerikaanse president Obama ontmoet vertegenwoordigers van landbouw en agribusinss in verband met de handelsdeal TTP met landen rondom de Grote Oceaan.

  Foto: ANP
 • Cournon-d'Auvergne (Fr.) - Mensen wandelen langs lege boxen in de hal van de jaarlijkse vleesveehouderijbeurs en -show in de Franse Auvergne. Vanwege een uitbraak van blauwtong mocht er geen vee tentoongesteld worden.

  Cournon-d'Auvergne (Fr.) - Mensen wandelen langs lege boxen in de hal van de jaarlijkse vleesveehouderijbeurs en -show in de Franse Auvergne. Vanwege een uitbraak van blauwtong mocht er geen vee tentoongesteld worden.

  Foto: AFP
 • Clauen (D.) - Luchtfoto van activiteiten bij de suikerfabriek van Nordzucker in Clauen (D.). Suikerbieten worden met trucks aangevoerd en tijdelijk op een enorme bult gestort. Duitsland is een van de grootste bietenproducenten ter wereld.

  Clauen (D.) - Luchtfoto van activiteiten bij de suikerfabriek van Nordzucker in Clauen (D.). Suikerbieten worden met trucks aangevoerd en tijdelijk op een enorme bult gestort. Duitsland is een van de grootste bietenproducenten ter wereld.

  Foto: ANP/EPA
 • Moskou - In Moskou geen blauwtong. Wel versierde koeien op de beurs Gouden Herfst die jaarlijks in de Russische hoofdstad wordt gehouden. Het is de belangrijkste landbouwbeurs van Rusland. Alle aandacht is dit jaar gericht op het Russische streven om zelfvoorzienend te worden in voedsel.

  Moskou - In Moskou geen blauwtong. Wel versierde koeien op de beurs Gouden Herfst die jaarlijks in de Russische hoofdstad wordt gehouden. Het is de belangrijkste landbouwbeurs van Rusland. Alle aandacht is dit jaar gericht op het Russische streven om zelfvoorzienend te worden in voedsel.

  Foto: ANP/EPA
 • Wagenborgen (Gr.) - De maisoogst is inmiddels in het hele land in volle gang, ook in het Noorden. Hier bij maatschap Snijder uit Wagenborgen.

  Wagenborgen (Gr.) - De maisoogst is inmiddels in het hele land in volle gang, ook in het Noorden. Hier bij maatschap Snijder uit Wagenborgen.

  Foto: Koos van der Spek
 • Finsterwolde (Gr.) - Herfst betekent naast oogstwerk ook: dekseizoen voor de schapen. Hier krijgt een ram van Hemmo Bolhuis uit Finsterwolde en dekblok om voordat hij wordt losgelaten. (Foto en tekst: Koos van der Spek)

  Finsterwolde (Gr.) - Herfst betekent naast oogstwerk ook: dekseizoen voor de schapen. Hier krijgt een ram van Hemmo Bolhuis uit Finsterwolde en dekblok om voordat hij wordt losgelaten. (Foto en tekst: Koos van der Spek)

  Foto: Koos van der Spek
 • Onstwedde - Bij de oogst hebben de machines het soms zwaar te verduren. Hier is panne bij de aardappelrooier van akkerbouwer Sandee uit Onstwedde (Gr.). Het wiel van de aardappelrooier in de velg begon te scheuren. Er zaten nog maar twee bouten vast. Na het monteren van een nieuw wiel kon het rooien weer verder.

  Onstwedde - Bij de oogst hebben de machines het soms zwaar te verduren. Hier is panne bij de aardappelrooier van akkerbouwer Sandee uit Onstwedde (Gr.). Het wiel van de aardappelrooier in de velg begon te scheuren. Er zaten nog maar twee bouten vast. Na het monteren van een nieuw wiel kon het rooien weer verder.

  Foto: Koos van der Spek
 • In de haven van Barcarena in de Braziliaanse staat Para is dinsdag een schip vergaan dat geladen was met 5.000 stuks rundvee. Duizenden dieren kwamen om het leven. Op deze foto zien toeschouwers hoe gepoogd wordt een deel van het vee levend op het droge te krijgen.

  In de haven van Barcarena in de Braziliaanse staat Para is dinsdag een schip vergaan dat geladen was met 5.000 stuks rundvee. Duizenden dieren kwamen om het leven. Op deze foto zien toeschouwers hoe gepoogd wordt een deel van het vee levend op het droge te krijgen.

  Foto: Reuters
 • Barcarena (Braz.) - Het schip genaamd Haidar werd klaargemaakt voor vertrek naar Venezuela. Deze luchtfoto toont de omvang van de scheepsramp. Op de romp van het gekapseisde schip staan koeien. In het water rond het schip drijft ruwvoer dat op het dek was geladen.

  Barcarena (Braz.) - Het schip genaamd Haidar werd klaargemaakt voor vertrek naar Venezuela. Deze luchtfoto toont de omvang van de scheepsramp. Op de romp van het gekapseisde schip staan koeien. In het water rond het schip drijft ruwvoer dat op het dek was geladen.

  Foto: Reuters
 • Barcarena (Braz.) - Mensen slepen een koe op het droge die is verongelukt met veetransportschip Haidar. Er waren geen menselijke slachtoffers bij het ongeluk.

  Barcarena (Braz.) - Mensen slepen een koe op het droge die is verongelukt met veetransportschip Haidar. Er waren geen menselijke slachtoffers bij het ongeluk.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.