Home

Foto & video 1899 x bekeken laatste update:5 okt 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 40

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Yuzhno-Kurilsk - Varkens vreten zeewier op het strand van Yuzhno-Kurilsk, op de Koerillen eilanden tussen Siberië en Japan. Deze eilanden horen sinds de Tweede Wereldoorlog bij Rusland, maar er is nog steeds frictie over. De eilanden zijn dun bevolkt. Vee loopt overal. Op het strand scharrelen naast deze varkens ook runderen.

  Yuzhno-Kurilsk - Varkens vreten zeewier op het strand van Yuzhno-Kurilsk, op de Koerillen eilanden tussen Siberië en Japan. Deze eilanden horen sinds de Tweede Wereldoorlog bij Rusland, maar er is nog steeds frictie over. De eilanden zijn dun bevolkt. Vee loopt overal. Op het strand scharrelen naast deze varkens ook runderen.

  Foto: Reuters
 • Pendleton - Niet alleen Californië, ook het noordwesten van de Verenigde Staten snakt naar water. De John Deere met cultivator van Eric Sederburg uit Pendleton (Oregon) is van grote afstand te herkennen aan een stofwolk. Verder is er niets aan de horizon, akkerbouwland zo ver het oog reikt. Sederburg maakt zich zorgen, het is al enkele jaren te droog, er moet snel regen komen. Hij wil wintertarwe inzaaien.

  Pendleton - Niet alleen Californië, ook het noordwesten van de Verenigde Staten snakt naar water. De John Deere met cultivator van Eric Sederburg uit Pendleton (Oregon) is van grote afstand te herkennen aan een stofwolk. Verder is er niets aan de horizon, akkerbouwland zo ver het oog reikt. Sederburg maakt zich zorgen, het is al enkele jaren te droog, er moet snel regen komen. Hij wil wintertarwe inzaaien.

  Foto: Mark Pasveer
 • Ottawa - Canadese boeren demonstreren tegen de TTP, het transpacifische handelsverdrag. De veehouders zijn bang dat deze tegenhanger van de TTIP de grenzen zal openen voor buitenlandse zuivel.

  Ottawa - Canadese boeren demonstreren tegen de TTP, het transpacifische handelsverdrag. De veehouders zijn bang dat deze tegenhanger van de TTIP de grenzen zal openen voor buitenlandse zuivel.

  Foto: ANP
 • Lahore - Offerfeest ter ere van het einde van jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Hier in de Jamia Naeemia moskee het Pakistaanse Lahore werden stieren, schapen, geiten en kamelen geslacht. Het vlees is traditiegetrouw verdeeld onder de armen.

  Lahore - Offerfeest ter ere van het einde van jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Hier in de Jamia Naeemia moskee het Pakistaanse Lahore werden stieren, schapen, geiten en kamelen geslacht. Het vlees is traditiegetrouw verdeeld onder de armen.

  Foto: Reuters
 • Oude Pekela - Cor Hoving van H&S Agri is voor DunAgro uit Oude Pekela vezelhennep aan het hakselen.

  Oude Pekela - Cor Hoving van H&S Agri is voor DunAgro uit Oude Pekela vezelhennep aan het hakselen.

  Foto: Koos van der Spek
 • Het is heel droog en het stuift erg. Bij het hakselen is waarschijnlijk door een steentje een vonkje ontstaan waardoor de hennep is gaan branden. De trekkerchauffeur zag het gelukkig tijdig. Hij heeft direct zijn ladewagen leeggedraaid. De machinist van de shovel heeft het brandende deel vervolgens weggeschoven. De halve vracht is verbrand.

  Het is heel droog en het stuift erg. Bij het hakselen is waarschijnlijk door een steentje een vonkje ontstaan waardoor de hennep is gaan branden. De trekkerchauffeur zag het gelukkig tijdig. Hij heeft direct zijn ladewagen leeggedraaid. De machinist van de shovel heeft het brandende deel vervolgens weggeschoven. De halve vracht is verbrand.

  Foto: Koos van der Spek
 • Noordbroek - Veel bedrijven op de zware klei hebben moeite met ploegen. Om veel slip en slecht werk te voorkomen gaan de akkerbouwers dan met twee tractoren voor de ploeg, dan hoeft het niet met een ploegrister minder en gaat het vlotter zonder problemen. Hier Henk Grol in Noordbroek bezig op een perceel waar de grond al los gewerkt was om mest te injecteren en groenbemester te zaaien.

  Noordbroek - Veel bedrijven op de zware klei hebben moeite met ploegen. Om veel slip en slecht werk te voorkomen gaan de akkerbouwers dan met twee tractoren voor de ploeg, dan hoeft het niet met een ploegrister minder en gaat het vlotter zonder problemen. Hier Henk Grol in Noordbroek bezig op een perceel waar de grond al los gewerkt was om mest te injecteren en groenbemester te zaaien.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.