Home

Foto & video 3 reacties

Typisch Nederlands op Grüne Woche

In Berlijn werd donderdagavond de tachtigste Grüne Woche geopend. Het is grootste agrarische consumentenbeurs van Europa, met dit jaar met 1.600 exposanten uit 68 landen een nieuw record qua omvang. Nederland is altijd sterk vertegenwoordigd op de beurs. Duitsland is het belangrijkste exportland. Nederland staat er met tulpen, molen, klompen, varkensvlees en kalfsvlees.

Foto

 • De Nederlandse stand is voorzien van alle typische Nederlandse producten; tulpen, molens en klompen. Theo Duteweerd (NVV), Kamerleden Dion Graus, Jaco Geurts en Helma Lodders krijgen uitleg over het maken van klompen.

  De Nederlandse stand is voorzien van alle typische Nederlandse producten; tulpen, molens en klompen. Theo Duteweerd (NVV), Kamerleden Dion Graus, Jaco Geurts en Helma Lodders krijgen uitleg over het maken van klompen.

  Foto: Mariska Vermaas
 • De Nederlandse sierteelt is goed vertegenwoordigd in de Nederlandse stand. Onder het motto ‘kwaliteit groeit in Holland’ presenteert Nederland haar product.

  De Nederlandse sierteelt is goed vertegenwoordigd in de Nederlandse stand. Onder het motto ‘kwaliteit groeit in Holland’ presenteert Nederland haar product.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Het Nederlandse varkensvlees is voor het eerst sinds lange tijd met een eigen stand vertegenwoordigd op de beurs. Kamerleden Jaco Geurts en Gerard Schouw, europarlementariër Jan Huitema proeven graag van het product dat NVV-voorzitter Ingrid Janssen met trots presenteert.

  Het Nederlandse varkensvlees is voor het eerst sinds lange tijd met een eigen stand vertegenwoordigd op de beurs. Kamerleden Jaco Geurts en Gerard Schouw, europarlementariër Jan Huitema proeven graag van het product dat NVV-voorzitter Ingrid Janssen met trots presenteert.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Joop Atsma en Henny Swinkels promoten kalfsvlees in de stand van VanDrie Group.

  Joop Atsma en Henny Swinkels promoten kalfsvlees in de stand van VanDrie Group.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Staatssecretaris Sharon Dijksma, directeur-generaal Hans Hoogeveen en Frau Antje wachten geduldig op de Duitse landbouwminister en eurocommissaris Phil Hogan die het Nederlandse paviljoen officieel komen openen.

  Staatssecretaris Sharon Dijksma, directeur-generaal Hans Hoogeveen en Frau Antje wachten geduldig op de Duitse landbouwminister en eurocommissaris Phil Hogan die het Nederlandse paviljoen officieel komen openen.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Journalisten duiken als ware paparazzi op de politici om vast te leggen hoe de Duitse landbouwminister Christian Schmidt en landbouwcommissaris Phil Hogan een stukje kaas van Frau Antje krijgen.

  Journalisten duiken als ware paparazzi op de politici om vast te leggen hoe de Duitse landbouwminister Christian Schmidt en landbouwcommissaris Phil Hogan een stukje kaas van Frau Antje krijgen.

  Foto: Mariska Vermaas
 • De Duitse landbouwminister Christian Schmidt opent de Nederlandse stand officieel.

  De Duitse landbouwminister Christian Schmidt opent de Nederlandse stand officieel.

  Foto: Grüne Woche
 • De Grüne Woche is voor politici en bestuurders vooral een bijeenkomst ook elkaar formeel en informeel te spreken, zoals tijdens dit onderonsje tussen Eurocommissaris Phil Hogan en staatssecretaris Dijksma.

  De Grüne Woche is voor politici en bestuurders vooral een bijeenkomst ook elkaar formeel en informeel te spreken, zoals tijdens dit onderonsje tussen Eurocommissaris Phil Hogan en staatssecretaris Dijksma.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Als een ware karavaan gaat de Nederlandse delegatie over de beurs. Bezoekers kunnen de delegatie niet missen. Dweilband Kleintje Pils is van verre te horen. Staatssecretaris Sharon Dijksma, Frau Antje en directeur-generaal Hans Hoogeveen gaan voorop. Presentjes worden uitgewisseld met andere landbouwministers.

  Als een ware karavaan gaat de Nederlandse delegatie over de beurs. Bezoekers kunnen de delegatie niet missen. Dweilband Kleintje Pils is van verre te horen. Staatssecretaris Sharon Dijksma, Frau Antje en directeur-generaal Hans Hoogeveen gaan voorop. Presentjes worden uitgewisseld met andere landbouwministers.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Dijksma proost met een typisch Hongaarse borrel met landbouwminister Sandor Fazekas van Hongarije.

  Dijksma proost met een typisch Hongaarse borrel met landbouwminister Sandor Fazekas van Hongarije.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Onder toeziend oog van de Letse landbouwminister Janis Duklavs schrijft Sharon Dijksma een Lets kaartje naar haar moeder. De kaart wordt voorzien van een bijzondere postzegel én stempel vanwege het Letse voorzitterschap van de EU.

  Onder toeziend oog van de Letse landbouwminister Janis Duklavs schrijft Sharon Dijksma een Lets kaartje naar haar moeder. De kaart wordt voorzien van een bijzondere postzegel én stempel vanwege het Letse voorzitterschap van de EU.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Frau Antje is nog altijd zeer populair in Duitsland. Ze is volwaardig lid van de Nederlandse delegatie bij de rondgang over de beurs.

  Frau Antje is nog altijd zeer populair in Duitsland. Ze is volwaardig lid van de Nederlandse delegatie bij de rondgang over de beurs.

  Foto: Mariska Vermaas
 • De Grüne Woche is vooral een consumentenbeurs. Dit jaar presenteren 68 landen zich met hun eigen producten. Zwitserland presenteert vooral haar geurige kaas, die veel in kaasfondue wordt gebruikt.

  De Grüne Woche is vooral een consumentenbeurs. Dit jaar presenteren 68 landen zich met hun eigen producten. Zwitserland presenteert vooral haar geurige kaas, die veel in kaasfondue wordt gebruikt.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Dit jaar presenteert een record aantal landen zich. Onder hen Nepal, met een stand vol theesoorten.

  Dit jaar presenteert een record aantal landen zich. Onder hen Nepal, met een stand vol theesoorten.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Rusland pakt groots uit op de Grüne Woche. Vijftien regio’s presenteren zich met agrarische- en visserijproducten. De Russische landbouwminister Nikolai Fyodorov zegt tijdens een persconferentie trots te zijn op de grote aanwezigheid. “Daarmee laat Rusland zien ondanks de moeilijke tijden klaar te zijn voor de toekomst. De Russische regio’s kunnen prima concurreren met bijvoorbeeld Italië of Finland.”

  Rusland pakt groots uit op de Grüne Woche. Vijftien regio’s presenteren zich met agrarische- en visserijproducten. De Russische landbouwminister Nikolai Fyodorov zegt tijdens een persconferentie trots te zijn op de grote aanwezigheid. “Daarmee laat Rusland zien ondanks de moeilijke tijden klaar te zijn voor de toekomst. De Russische regio’s kunnen prima concurreren met bijvoorbeeld Italië of Finland.”

  Foto: Mariska Vermaas
 • In de Messe in Berlijn is het graan oogstrijp. De veelal stedelijke bezoekers kijken hun ogen uit bij de grote machines.

  In de Messe in Berlijn is het graan oogstrijp. De veelal stedelijke bezoekers kijken hun ogen uit bij de grote machines.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Veel schoolklassen bezoeken de Grüne Woche. Bij de Deutscher Imkerbund krijgen ze uitleg over het belang van bijen.

  Veel schoolklassen bezoeken de Grüne Woche. Bij de Deutscher Imkerbund krijgen ze uitleg over het belang van bijen.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Dierenwelzijn krijgt ook in Duitsland heel veel aandacht. Op de beurs is het goed zichtbaar, bijvoorbeeld met een hypermoderne veewagen om de dieren zo goed mogelijk te transporteren.

  Dierenwelzijn krijgt ook in Duitsland heel veel aandacht. Op de beurs is het goed zichtbaar, bijvoorbeeld met een hypermoderne veewagen om de dieren zo goed mogelijk te transporteren.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Een big kijkt nieuwsgierig naar een bezoeker.

  Een big kijkt nieuwsgierig naar een bezoeker.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Duitsland is een paardenland. En dus worden er shows gegeven met Duitse sportpaarden- en pony’s.

  Duitsland is een paardenland. En dus worden er shows gegeven met Duitse sportpaarden- en pony’s.

  Foto: Mariska Vermaas
 • De fokkerijorganisaties laten verschillende rundveerassen zien.

  De fokkerijorganisaties laten verschillende rundveerassen zien.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Nederland komt met kalfs- en varkensvlees, kaas, tomaten en tulpen. Australië heeft iets anders op het menu: Krokodillenworst.

  Nederland komt met kalfs- en varkensvlees, kaas, tomaten en tulpen. Australië heeft iets anders op het menu: Krokodillenworst.

  Foto: Mariska Vermaas
 • Uiteindelijk staat één ding centraal op de Grüne Woche: eten en drinken. Met name bier, wijn en traditionele vleesproducten.

  Uiteindelijk staat één ding centraal op de Grüne Woche: eten en drinken. Met name bier, wijn en traditionele vleesproducten.

  Foto: Mariska Vermaas

Laatste reacties

 • trust

  APPeltje gooien ??

 • ed12345

  Mot ik echt een keer heen ,als de duitse gastvrijheid net zo is als in Hannover ,kan het heel leuk een 'n keer te zien

 • koestal

  Ik zie Sharon niet op de foto,dat is juist het beeld van Hollands welvaart

Of registreer je om te kunnen reageren.