Home

Foto & video laatste update:13 jan 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 2

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Nieuwolda - Bij fruitbedrijf Wirtjo Molema in Nieuwolda is men bezig met het snoeien van de vruchtbomen. In totaal heeft Molema 250.000 kilo fruit aan de bomen laten hangen, omdat het niet uit kon om ze te plukken.

  Nieuwolda - Bij fruitbedrijf Wirtjo Molema in Nieuwolda is men bezig met het snoeien van de vruchtbomen. In totaal heeft Molema 250.000 kilo fruit aan de bomen laten hangen, omdat het niet uit kon om ze te plukken.

  Foto: Koos van der Spek
 • Den Hoorn - Bloembollenteler Piet van Groningen uit Den Hoorn op Texel bekijkt met verbazing de vroege bloei van zijn sneeuwklokjesperceel van 3 hectare. Door het extreem zachte weer bloeien bepaalde rassen enkele weken eerder dan normaal. Van Groningen teelt zo’n 75 verschillende soorten sneeuwklokjes. Hij heeft de bollen in september geplant. Om op duurzame wijze onkruidgroei tegen te gaan, zijn de miljoenen sneeuwklokjes met een dikke laag riet afgedekt. Van Groningen: “Dat zorgt er bovendien voor dat er ieder jaar volop veldleeuweriken tussen de sneeuwklokjes broeden.” Van Groningen heeft daarnaast nog 30 hectare akkerland zodat hij extensieve bloembollenteelt kan bedrijven.

  Den Hoorn - Bloembollenteler Piet van Groningen uit Den Hoorn op Texel bekijkt met verbazing de vroege bloei van zijn sneeuwklokjesperceel van 3 hectare. Door het extreem zachte weer bloeien bepaalde rassen enkele weken eerder dan normaal. Van Groningen teelt zo’n 75 verschillende soorten sneeuwklokjes. Hij heeft de bollen in september geplant. Om op duurzame wijze onkruidgroei tegen te gaan, zijn de miljoenen sneeuwklokjes met een dikke laag riet afgedekt. Van Groningen: “Dat zorgt er bovendien voor dat er ieder jaar volop veldleeuweriken tussen de sneeuwklokjes broeden.” Van Groningen heeft daarnaast nog 30 hectare akkerland zodat hij extensieve bloembollenteelt kan bedrijven.

  Foto: VidiPhoto
 • Tinos – Flinke kou op het Griekse eiland Tinos, een van de Cycladen. Hier valt zelden sneeuw. Een van de gevolgen was stroomuitval voor enkele dagen.

  Tinos – Flinke kou op het Griekse eiland Tinos, een van de Cycladen. Hier valt zelden sneeuw. Een van de gevolgen was stroomuitval voor enkele dagen.

  Foto: ANP
 • Khunda - Een Pakistaanse veehouder doet mee aan de traditionele stierenrace die in dit deel van Pakistan gehouden wordt. Het evenement trekt tienduizenden toeschouwers.

  Khunda - Een Pakistaanse veehouder doet mee aan de traditionele stierenrace die in dit deel van Pakistan gehouden wordt. Het evenement trekt tienduizenden toeschouwers.

  Foto: ANP
 • Gumeracha - Het is bosbrandseizoen in Australië. Dit jaar woeden in het zuiden van het land de hevigste branden in dertig jaar. Hier inventariseert agrariër Sam Randell de schade die een brand heeft veroorzaakt op zijn land.

  Gumeracha - Het is bosbrandseizoen in Australië. Dit jaar woeden in het zuiden van het land de hevigste branden in dertig jaar. Hier inventariseert agrariër Sam Randell de schade die een brand heeft veroorzaakt op zijn land.

  Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.