Home

Foto & video 4 reacties

Landbouwnieuws in beeld

Een selectie van wereldwijde agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Frankrijk - Franse boeren voeren verwoed actie voor betere compensatie voor de gevolgen van de Russische boycot en tegen hoge belastingdruk en het Franse nitraatbeleid. Actievoerende boeren shockeerden het publiek door een beeltenis van president Hollande onder de guillotine te leggen. In Frankrijk komt dit extra hard aan gezien de onthoofding van een Fransman, afgelopen week, door moslimextremisten in Algerije. Foto: ANP/AFP

  Frankrijk - Franse boeren voeren verwoed actie voor betere compensatie voor de gevolgen van de Russische boycot en tegen hoge belastingdruk en het Franse nitraatbeleid. Actievoerende boeren shockeerden het publiek door een beeltenis van president Hollande onder de guillotine te leggen. In Frankrijk komt dit extra hard aan gezien de onthoofding van een Fransman, afgelopen week, door moslimextremisten in Algerije. Foto: ANP/AFP

 • Frankrijk - Dit is een iets meer ‘traditionele’ vorm van actie van Franse boeren. Kiepers vol aardappelen werden op de weg gestort in het Bretonse Saint-Malot. FOTO ANP/AFP

  Frankrijk - Dit is een iets meer ‘traditionele’ vorm van actie van Franse boeren. Kiepers vol aardappelen werden op de weg gestort in het Bretonse Saint-Malot. FOTO ANP/AFP

 • Frankrijk - In Saint Brieuc, ook Bretagne, gooiden telers bloemkolen voor het gemeentehuis, uit protest tegen de gevolgen van de Russische boycot voor de groentemarkt. FOTO ANP/AFP

  Frankrijk - In Saint Brieuc, ook Bretagne, gooiden telers bloemkolen voor het gemeentehuis, uit protest tegen de gevolgen van de Russische boycot voor de groentemarkt. FOTO ANP/AFP

 • Oekraïne - In Oekraïne is de oogst van zonnebloemen in volle gang. Het land is ’s werelds grootste exporteur van zonnebloemolie. Deze combine is aan het werk in de omgeving van Donetsk, in het door oorlog geteisterde oosten van het land. De oogstwerkzaamheden zijn ernstig verstoord door het geweld. FOTO ANP/AFP

  Oekraïne - In Oekraïne is de oogst van zonnebloemen in volle gang. Het land is ’s werelds grootste exporteur van zonnebloemolie. Deze combine is aan het werk in de omgeving van Donetsk, in het door oorlog geteisterde oosten van het land. De oogstwerkzaamheden zijn ernstig verstoord door het geweld. FOTO ANP/AFP

 • Zwitserland - In de Alpenlanden worden de koeien nu van de bergweiden gehaald. Traditioneel moment voor dorpsfeesten en braderiën, zoals hier in het Zwitserse Thun. Deze kazen zijn in de zomermaanden bovenop de berg gemaakt. Ze worden nu verdeeld onder de families die eigenaar zijn van de koeien. FOTO ANP/EPA

  Zwitserland - In de Alpenlanden worden de koeien nu van de bergweiden gehaald. Traditioneel moment voor dorpsfeesten en braderiën, zoals hier in het Zwitserse Thun. Deze kazen zijn in de zomermaanden bovenop de berg gemaakt. Ze worden nu verdeeld onder de families die eigenaar zijn van de koeien. FOTO ANP/EPA

 • Indonesië – In Soerabaja, Oost-Java, worden levende waterbuffels aan de kop van een vrachtschip getild met een kraan. Honderden koeien en buffels worden aan land gezet voor verder transport op Java. De dieren zijn afkomstig van West Nusa Tenggara, zo'n 500 kilometer vanaf Soerabaja. FOTO ANP/EPA

  Indonesië – In Soerabaja, Oost-Java, worden levende waterbuffels aan de kop van een vrachtschip getild met een kraan. Honderden koeien en buffels worden aan land gezet voor verder transport op Java. De dieren zijn afkomstig van West Nusa Tenggara, zo'n 500 kilometer vanaf Soerabaja. FOTO ANP/EPA

 • Kansas (V.S.) - Er liggen nu 300.000 bushels korrelmaïs (7600 ton) in de open lucht opgeslagen bij de elevator van Plains Equity Exchange in Plains, Kansas. Over vier weken zal dat meer dan tien keer zo veel zijn. ‎Dat is meer dan in de elevator zelf kan, die is goed voor 60.000 ton. Alle zeven elevatoren van de PEE kampen met gebrek aan opslagcapaciteit door de sterke groei van de maisteelt in West Kansas. Ook de opbrengsten zijn sterk verbeterd door introductie van minder droogtegevoelige rassen. FOTO HENK RISWICK

  Kansas (V.S.) - Er liggen nu 300.000 bushels korrelmaïs (7600 ton) in de open lucht opgeslagen bij de elevator van Plains Equity Exchange in Plains, Kansas. Over vier weken zal dat meer dan tien keer zo veel zijn. ‎Dat is meer dan in de elevator zelf kan, die is goed voor 60.000 ton. Alle zeven elevatoren van de PEE kampen met gebrek aan opslagcapaciteit door de sterke groei van de maisteelt in West Kansas. Ook de opbrengsten zijn sterk verbeterd door introductie van minder droogtegevoelige rassen. FOTO HENK RISWICK

 • Oklahoma (V.S.) - In de buurt van Geary, Oklahoma (V.S.) staat het landschap vol met installaties voor de schaliegaswinning (fracking). De opkomst van schaliegas en olie hebben de energiemarkt totaal op zijn kop gezet in de VS. Om de kilometer staan de installaties. Ze zijn er in diverse groottes. Deze is ongeveer drie ha groot. Er staan acht compressoren met fans/ventilatoren. Ertussen opslagtanks voor vloeibaar gas en, buiten beeld, ook opslagtanks voor chemicaliën. Eronder gaan pijpen de grond in om gas te winnen. FOTO HENK RISWICK

  Oklahoma (V.S.) - In de buurt van Geary, Oklahoma (V.S.) staat het landschap vol met installaties voor de schaliegaswinning (fracking). De opkomst van schaliegas en olie hebben de energiemarkt totaal op zijn kop gezet in de VS. Om de kilometer staan de installaties. Ze zijn er in diverse groottes. Deze is ongeveer drie ha groot. Er staan acht compressoren met fans/ventilatoren. Ertussen opslagtanks voor vloeibaar gas en, buiten beeld, ook opslagtanks voor chemicaliën. Eronder gaan pijpen de grond in om gas te winnen. FOTO HENK RISWICK

Laatste reacties

 • ikkethuis

  Stuur de 6e foto maar naar WD, voor als ze zich nog eens druk maken over het veetransport in nederland.

 • marco35

  die hebben toch oogkleppen op,daar snappen ze toch niet wat van.

 • kleine boer

  koeien van foto 6 hebben wel genoeg ruimt om zich heen daar licht het niet aan....

 • evanderpasch1

  als wd of pvdd echt iets voor de dieren moeten ze oa naar soerabaja maar dat durven ze niet

Of registreer je om te kunnen reageren.