Home

Foto & video 2703 x bekeken 1 reactie

Twee opknappers voor bedrijfshoofd en opvolger

Voor wie niet te beroerd is om te gaan nieuw- of verbouwen staan in Spijk (Gr.) twee bedrijfslocaties te koop met een flinke lap goede grond er omheen. Ideaal voor vader en opvolger die op kleine afstand van elkaar willen wonen, maar toch samen een (rundvee)bedrijf willen runnen.

Foto

 • Aan de rand van het dorpje Spijk staat een boerderij met woonhuis en aanpandig een schuur. Dit is de eerste bedrijfslocatie.

  Aan de rand van het dorpje Spijk staat een boerderij met woonhuis en aanpandig een schuur. Dit is de eerste bedrijfslocatie.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Op het erf van 7.000 vierkante meter staat een vrijstaand schuurtje van zeven bij dertien meter. Het geheel is in matige staat. Er is geen aardgasaansluiting aanwezig.

  Op het erf van 7.000 vierkante meter staat een vrijstaand schuurtje van zeven bij dertien meter. Het geheel is in matige staat. Er is geen aardgasaansluiting aanwezig.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De traditionele Groninger boerderij op de eerste bedrijfslocatie moet flink worden gerenoveerd wil het bewoonbaar zijn.

  De traditionele Groninger boerderij op de eerste bedrijfslocatie moet flink worden gerenoveerd wil het bewoonbaar zijn.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Vanaf het erf van de eerste bedrijfslocatie ligt op zo’n 500 meter afstand de tweede bedrijfslocatie. Tussen beide boerderijen ligt grond die bij het bedrijf hoort.

  Vanaf het erf van de eerste bedrijfslocatie ligt op zo’n 500 meter afstand de tweede bedrijfslocatie. Tussen beide boerderijen ligt grond die bij het bedrijf hoort.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Bij de tweede bedrijfslocatie gaat het eveneens om een traditionele Groninger boerderij. Alle vertrekken in het woonhuis bevinden zich op de begaande grond.

  Bij de tweede bedrijfslocatie gaat het eveneens om een traditionele Groninger boerderij. Alle vertrekken in het woonhuis bevinden zich op de begaande grond.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Dit bestaand rundveebedrijf heeft een milieuvergunning voor maximaal 200 koeien met bijbehorend jongvee en is te bereiken via een eigen weg, verhard met beton.

  Dit bestaand rundveebedrijf heeft een milieuvergunning voor maximaal 200 koeien met bijbehorend jongvee en is te bereiken via een eigen weg, verhard met beton.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De boerderij staat op een bouwblok van zo’n 1,5 hectare. De tweekapschuur met houten gebintconstructie heeft een afmeting van 26 bij 45 meter.

  De boerderij staat op een bouwblok van zo’n 1,5 hectare. De tweekapschuur met houten gebintconstructie heeft een afmeting van 26 bij 45 meter.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De vloer is van beton met gedeeltelijk een roostervloer. Onder deze schuur zit een mestkelder met een inhoud van zo’n 350 kuub. Het dak bestaat uit asbesthoudende golfplaten.

  De vloer is van beton met gedeeltelijk een roostervloer. Onder deze schuur zit een mestkelder met een inhoud van zo’n 350 kuub. Het dak bestaat uit asbesthoudende golfplaten.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Naast de boerderij staat een jongveestal van 44 bij 11 meter. Het gebouw bestaat uit stalen spanten en is geheel met beton verhard.

  Naast de boerderij staat een jongveestal van 44 bij 11 meter. Het gebouw bestaat uit stalen spanten en is geheel met beton verhard.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Een deel van de jongveestal op de tweede bedrijfslocatie bestaat uit roostervloer met daaronder een mestkelder van zo’n 350 kuub.

  Een deel van de jongveestal op de tweede bedrijfslocatie bestaat uit roostervloer met daaronder een mestkelder van zo’n 350 kuub.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Het erf is ruim en verhard met beton. Er is een opslag aanwezig voor vaste mest.

  Het erf is ruim en verhard met beton. Er is een opslag aanwezig voor vaste mest.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De ruim 81 hectare grond is van goede kwaliteit. De grondsoort is middelzware zeeklei met een afslibbaarheid tussen de 30 en 48 procent. De grond wordt momenteel volledig akkerbouwmatig gebruikt.

  De ruim 81 hectare grond is van goede kwaliteit. De grondsoort is middelzware zeeklei met een afslibbaarheid tussen de 30 en 48 procent. De grond wordt momenteel volledig akkerbouwmatig gebruikt.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Alle percelen zijn gedraineerd. Op zo’n 41 hectare grond hebben in het verleden bomen gestaan. De bomen zijn door de huidige eigenaar verwijderd. De wortels zijn gefreesd. In de bodem kunnen dus nog minimale hoeveelheden hout en wortelresten zitten.

  Alle percelen zijn gedraineerd. Op zo’n 41 hectare grond hebben in het verleden bomen gestaan. De bomen zijn door de huidige eigenaar verwijderd. De wortels zijn gefreesd. In de bodem kunnen dus nog minimale hoeveelheden hout en wortelresten zitten.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Achter de boerderij is er zicht op de Eemshaven. In de omgeving zitten akkerbouwers die momenteel de grond hebben gehuurd voor de teelt van pootgoed. Er zijn dus mogelijkheden om gronden uit te ruilen in verband met teeltwisselingen. Richtprijs voor de grond is €62.500 per hectare, exclusief de gebouwen.

  Achter de boerderij is er zicht op de Eemshaven. In de omgeving zitten akkerbouwers die momenteel de grond hebben gehuurd voor de teelt van pootgoed. Er zijn dus mogelijkheden om gronden uit te ruilen in verband met teeltwisselingen. Richtprijs voor de grond is €62.500 per hectare, exclusief de gebouwen.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De verkoper heeft de intentie dit jaar zaken te doen en alles in één keer te verkopen. Mochten er meerdere kopers zijn dan is verkoop in gedeelten mogelijk, mits alle kavels en gebouwen verkocht worden.

  De verkoper heeft de intentie dit jaar zaken te doen en alles in één keer te verkopen. Mochten er meerdere kopers zijn dan is verkoop in gedeelten mogelijk, mits alle kavels en gebouwen verkocht worden.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Links in het rode rondje bedrijfslocatie één. Rechtsboven in het rondje bedrijfslocatie twee. De bedrijven staan in de rubriek Boerderij te koop van weekblad Boerderij van 13 mei op de pagina's 78 en 79. Meer informatie bij Agriteam Makelaars, kantoor Zuidlaren, tel. (050) 409 61 90, www.agriteam.nl.

  Links in het rode rondje bedrijfslocatie één. Rechtsboven in het rondje bedrijfslocatie twee. De bedrijven staan in de rubriek Boerderij te koop van weekblad Boerderij van 13 mei op de pagina's 78 en 79. Meer informatie bij Agriteam Makelaars, kantoor Zuidlaren, tel. (050) 409 61 90, www.agriteam.nl.

Eén reactie

 • koestal

  mooi voor een starter,vooral als hij de bank mee heeft

Of registreer je om te kunnen reageren.