Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 50

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Brussel – Melkveehouders uit heel Europa protesteerden donderdag tegen de snel slechter wordende zuivelmarkt. De Europese leiders staan tot hun nek in de melk, is de boodschap van de EMP, European Milk Board, die waarschuwt voor een catastrofe in de melkmarkt als er geen nieuwe instrumenten worden ingevoerd om de crisis te bezweren. Ze zijn bang dat de prijs tot onder de dertig cent per kilo gaat zakken, waarna melkveehouders kopje onder gaan in het jaar waarin de quotering wordt afgeschaft. Als de Europese Commissie weigert in te grijpen, komen er nieuwe, grote demonstraties. In de loop van deze actie werd er melk over de koppen gegoten en later verschenen ook brandstapels van stro.

  Brussel – Melkveehouders uit heel Europa protesteerden donderdag tegen de snel slechter wordende zuivelmarkt. De Europese leiders staan tot hun nek in de melk, is de boodschap van de EMP, European Milk Board, die waarschuwt voor een catastrofe in de melkmarkt als er geen nieuwe instrumenten worden ingevoerd om de crisis te bezweren. Ze zijn bang dat de prijs tot onder de dertig cent per kilo gaat zakken, waarna melkveehouders kopje onder gaan in het jaar waarin de quotering wordt afgeschaft. Als de Europese Commissie weigert in te grijpen, komen er nieuwe, grote demonstraties. In de loop van deze actie werd er melk over de koppen gegoten en later verschenen ook brandstapels van stro.

  Foto: ANP
 • Mexico Stad – Mexicaanse boeren ondersteunen het massale protest in het Midden-Amerikaanse land tegen het geweld van de drugsmaffia. 2.500 boeren deden mee aan een protest tegen de vermissing van 43 leraren-in-opleiding op een onderwijscentrum. Voor elke vermiste reed een trekker mee.

  Mexico Stad – Mexicaanse boeren ondersteunen het massale protest in het Midden-Amerikaanse land tegen het geweld van de drugsmaffia. 2.500 boeren deden mee aan een protest tegen de vermissing van 43 leraren-in-opleiding op een onderwijscentrum. Voor elke vermiste reed een trekker mee.

  Foto: ANP
 • Jeju Island – Lage prijzen voor kool zijn voor deze Zuid-Koreaanse boer aanleiding om zijn oogst plat te rijden met de trekker. De lokale koolmarkt is overvoerd, waardoor de prijzen zijn ingestort.

  Jeju Island – Lage prijzen voor kool zijn voor deze Zuid-Koreaanse boer aanleiding om zijn oogst plat te rijden met de trekker. De lokale koolmarkt is overvoerd, waardoor de prijzen zijn ingestort.

  Foto: ANP
 • Czaplice – Oogsttijd op de grootste Poolse kerstbomenkwekerij. De kwekerij telt 150 hectare en produceert ongeveer een miljoen kerstbomen per jaar.

  Czaplice – Oogsttijd op de grootste Poolse kerstbomenkwekerij. De kwekerij telt 150 hectare en produceert ongeveer een miljoen kerstbomen per jaar.

  Foto: ANP
 • 
Chilliwack – Een pluimveehouderij in het Canadese Chilliwack (Brits Columbia) is geblokkeerd in verband met vogelgriep. Als gevolg van de uitbraak in Canada heeft de VS de grens gesloten voor Canadees pluimvee en pluimveevlees.

  Chilliwack – Een pluimveehouderij in het Canadese Chilliwack (Brits Columbia) is geblokkeerd in verband met vogelgriep. Als gevolg van de uitbraak in Canada heeft de VS de grens gesloten voor Canadees pluimvee en pluimveevlees.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.