Home

Foto & video 7 reacties

Hogan op bezoek in Nederland

De Ierse Europees landbouwcommissaris Phil Hogan was donderdag op bezoek in Nederland. Hij wilde vooral luisteren naar wat er in Nederland leeft, vertelde hij.

Foto

 • Phil Hogan (links) liet zich tijdens het bezoek vergezellen door de gelouterde Europees ambtenaar Herman Versteijlen. Voor Versteijlen, de Directeur Markten van het Directoraat-generaal Landbouw was het een soort afscheidstournee, de dag voor zijn pensioen. Hogan stak de loftrompet over Nederland. “Ik ben onder de indruk van de innovatie in de landbouw. Dat is een voorbeeld voor andere landen in Europa.”

  Phil Hogan (links) liet zich tijdens het bezoek vergezellen door de gelouterde Europees ambtenaar Herman Versteijlen. Voor Versteijlen, de Directeur Markten van het Directoraat-generaal Landbouw was het een soort afscheidstournee, de dag voor zijn pensioen. Hogan stak de loftrompet over Nederland. “Ik ben onder de indruk van de innovatie in de landbouw. Dat is een voorbeeld voor andere landen in Europa.”

  Foto: Roel Dijkstra
 • Hogan gaf in het Huis van Europa in Den Haag een persconferentie. Een van de aanwezige journalisten was John Downing (voorgrond) van de The Irish Independent, die de landbouwcommissaris de gehele dag volgde. Tijdens de persconferentie meldde Hogan dat de steunregeling voor de groente- en fruitsector, in verband met de Russische boycot, is verlengd tot 15 juni 2015.

  Hogan gaf in het Huis van Europa in Den Haag een persconferentie. Een van de aanwezige journalisten was John Downing (voorgrond) van de The Irish Independent, die de landbouwcommissaris de gehele dag volgde. Tijdens de persconferentie meldde Hogan dat de steunregeling voor de groente- en fruitsector, in verband met de Russische boycot, is verlengd tot 15 juni 2015.

  Foto: Roel Dijkstra
 • Van Hogan is bekend dat hij regelmatig iets te eten wil hebben. Hij was de dag begonnen met een stevig ontbijt met spek en ei. Speciaal voor hem was een uitgebreid koffiebuffet samengesteld met veel zoetigheden. Hogans koffiebroodje bleef echter zo goed als onaangeroerd.

  Van Hogan is bekend dat hij regelmatig iets te eten wil hebben. Hij was de dag begonnen met een stevig ontbijt met spek en ei. Speciaal voor hem was een uitgebreid koffiebuffet samengesteld met veel zoetigheden. Hogans koffiebroodje bleef echter zo goed als onaangeroerd.

  Foto: Roel Dijkstra
 • Hogan ontmoette staatssecretaris Sharon Dijksma op het ministerie in de Blauwe Zaal. Hogans perswoordvoerder Kevin Keary (rechts) maakte een foto voor twitter

  Hogan ontmoette staatssecretaris Sharon Dijksma op het ministerie in de Blauwe Zaal. Hogans perswoordvoerder Kevin Keary (rechts) maakte een foto voor twitter

  Foto: ANP
 • De delegaties van Hogan (rechts) en Dijksma (links) spraken op het ministerie van Economische Zaken onder andere over het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

  De delegaties van Hogan (rechts) en Dijksma (links) spraken op het ministerie van Economische Zaken onder andere over het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

  Foto: ANP
 • Persfotografen legden het bezoek van de landbouwcommissaris in de Tweede Kamer vast. Hogan maakte aan de leden van het parlement duidelijk dat hij het Europese landbouwbudget helemaal niet zo groot vindt. Afgemeten tegen het bruto Europees inkomen is het niet meer dan 1 procent, zo betoogde hij. Volgens hem is dat een koopje voor de garantie dat je genoeg te eten hebt. Achter de tafel van links naar rechts: Christina Rueda Catry, beleidsmedewerker van Hogan, Herman Versteijlen, afscheidnemend directeur markten van DG Agri, Phil Hogan, Roos Vermeij, voorzitter vaste kamercommissie Economische Zaken), Michèle Franke, griffier Tweede Kamer en Kamerlid Eric Smaling (SP).

  Persfotografen legden het bezoek van de landbouwcommissaris in de Tweede Kamer vast. Hogan maakte aan de leden van het parlement duidelijk dat hij het Europese landbouwbudget helemaal niet zo groot vindt. Afgemeten tegen het bruto Europees inkomen is het niet meer dan 1 procent, zo betoogde hij. Volgens hem is dat een koopje voor de garantie dat je genoeg te eten hebt. Achter de tafel van links naar rechts: Christina Rueda Catry, beleidsmedewerker van Hogan, Herman Versteijlen, afscheidnemend directeur markten van DG Agri, Phil Hogan, Roos Vermeij, voorzitter vaste kamercommissie Economische Zaken), Michèle Franke, griffier Tweede Kamer en Kamerlid Eric Smaling (SP).

  Foto: Roel Dijkstra
 • “U lijkt best een aardige man”, zei Kamerlid Eric Smaling SP, rechts op de voorgrond) bij de begroeting van Phil Hogan in de Tweede Kamer. Links op de foto Roos Vermeij, voorzitter van de vaste-Kamercommissie voor Economische Zaken. Rechts naast Hogan Bart de Liefde (VVD) en verscholen achter Smaling Elbert Dijkgraaf (SGP).

  “U lijkt best een aardige man”, zei Kamerlid Eric Smaling SP, rechts op de voorgrond) bij de begroeting van Phil Hogan in de Tweede Kamer. Links op de foto Roos Vermeij, voorzitter van de vaste-Kamercommissie voor Economische Zaken. Rechts naast Hogan Bart de Liefde (VVD) en verscholen achter Smaling Elbert Dijkgraaf (SGP).

  Foto: Roel Dijkstra
 • In een informele bijeenkomst werd onder meer de Russische boycot besproken. Eric Pelleboer (NAJK), rechts vooraan op de foto, vroeg aandacht voor de positie van jonge boeren. Bij het gesprek waren verder onder anderen aanwezig Ruud Huirne (Rabobank), Hennie Swinkels (VanDrie groep).

  In een informele bijeenkomst werd onder meer de Russische boycot besproken. Eric Pelleboer (NAJK), rechts vooraan op de foto, vroeg aandacht voor de positie van jonge boeren. Bij het gesprek waren verder onder anderen aanwezig Ruud Huirne (Rabobank), Hennie Swinkels (VanDrie groep).

  Foto: Roel Dijkstra
 • Op het innovatieve tuinbouwbedrijf Koppert Cress ontmoette Hogan vertegenwoordigers van het landbouwbedrijfsleven. Hij sprak onder anderen met Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland (tweede van rechts).

  Op het innovatieve tuinbouwbedrijf Koppert Cress ontmoette Hogan vertegenwoordigers van het landbouwbedrijfsleven. Hij sprak onder anderen met Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland (tweede van rechts).

  Foto: Roel Dijkstra
 • Rob Baan (rechts) van Koppert Cress leidde Europees landbouwcommissaris Hogan door zijn kassen. Hogan toonde zich onder de indruk: “Een indrukwekkend bedrijf.” Kiemgroenten van Koppert Cress maakten deel uit van de maaltijd die aan Hogan en andere delegatieleden werd geserveerd door kok Yuri Verbeek van de Kokkerie.

  Rob Baan (rechts) van Koppert Cress leidde Europees landbouwcommissaris Hogan door zijn kassen. Hogan toonde zich onder de indruk: “Een indrukwekkend bedrijf.” Kiemgroenten van Koppert Cress maakten deel uit van de maaltijd die aan Hogan en andere delegatieleden werd geserveerd door kok Yuri Verbeek van de Kokkerie.

  Foto: Roel Dijkstra

Laatste reacties

 • Ishtar

  Wedden dat de hele zuivelsector als heeft zitten te slijmen om een zachte landing ivm superheffing?
  NZO en LTO oa, zijn daar maanden en jaren mee bezig geweest....
  Al die tijd is weggeggooid en nutteloos besteed...
  Hadden ze beter die tijd kunnen besteden om jaren lang een goede melkprijs te krijgen en voorzien.....
  Op naar de 21 cent per liter door eigen wanbestuur.....
  Tja, niet leuk, maar boeren ga klagen bij jullie cooperaties aub, en ik ga er vanuit dat de VVD in Europa
  gaat pleiten voor afschaffing interventie niveau, immers niet nodig voor hun heilige wereldmarkt.
  Er zit toch iemaad in het Europees parlement van de VVD die speciaal voor boeren opkomt en waare veel boeren hebben op
  gestemt?
  Wat zegt die er van dan?
  Of ook geen mening?

 • Mozes

  Wat is jou mening @Ishtar?

 • Ishtar

  @Mozes, er hebben meer als 100.000 mensen gestemt op cDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.
  En velen op VVD-Europarlementariër Jan Huitema.
  Heel veel boeren dus.
  Het lijkt mij dat die mensen dan zijn gekozen om een mening te hebben, of te vormen over problematiek?
  Waarom lees ik niets over de melkprijs van beide?
  Hebben ze geen mening, maar wel zakken vullen in Europa?
  Wat ik lees van hen is alleen maar klagen over anderen of andere organisaties, maar ze hebben geen mening
  op punten waarin ze zelf iets moeten beslissen?
  Reactief klagen kan iedereen.......
  Wel stemmen lokken van boeren, maar niet opkomen voor boeren belangen?

 • kleine boer

  @ishtar voorspel jij nu even voor komende 5 jaar de melkprijs kunnen wij jou daar aan houden

 • Marcel v

  ishtar heeft dus geen mening..
  Wat ik wel treffend vond was dat Hogan vertelde dat de boeren al in 2008 wisten dat het quotum in 2015 eraf zou gaan. De nederlandse regering wist dit blijkbaar niet want die zijn nu nog druk bezig hoe het verder moet na 1 april want we willen geen megastallen (waarom eik niet) en iedereen moet mee praten over hoe de boeren hun dieren mogen houden .
  Gaan we dit nu in alle sectoren zo doen??

 • Sjaak

  Er werden dus wel 'zoete broodjes' gebakken, maar Hogan vrat ze niet...;)


 • ed12345

  Hebben ze Hogan ook een beetje ingelicht over onderwerpen als de gevolgen voor de boeren in de nabijheid van natuur 2000 gebieden ,Hedwige polder en andere groene ideen?????????????????

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.