Home

Foto & video 5551 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 46

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Westbeemster – Koningin Máxima als kaasmeisje aan de slag bij Cono in Westbeemster. Donderdag opende zij de nieuwe fabriek van Cono. Het bouwwerk is om verschillende redenen opmerkelijk. Het is CO2-neutraal en qua vormgeving afgestemd op de omgeving in het werelderfgoedgebied de Beemster.

  Westbeemster – Koningin Máxima als kaasmeisje aan de slag bij Cono in Westbeemster. Donderdag opende zij de nieuwe fabriek van Cono. Het bouwwerk is om verschillende redenen opmerkelijk. Het is CO2-neutraal en qua vormgeving afgestemd op de omgeving in het werelderfgoedgebied de Beemster.

 • Afghanistan – De oogst van ruwe opium in de papavervelden van Afghanistan. De opiumproductie in het door oorlog geteisterde land bereikt dit jaar een record, zo maakte Verenigde Naties afgelopen week bekend. Inspanningen om boeren om te laten schakelen op andere producten hebben weinig effect.

  Afghanistan – De oogst van ruwe opium in de papavervelden van Afghanistan. De opiumproductie in het door oorlog geteisterde land bereikt dit jaar een record, zo maakte Verenigde Naties afgelopen week bekend. Inspanningen om boeren om te laten schakelen op andere producten hebben weinig effect.

 • Bolivia – Een opmerkelijke actie van de Boliviaanse autoriteiten. 19 ton van het Andesgewas quinoa werd vernietigd. Het was illegaal geïmporteerd vanuit het nabijgelegen Peru. De smokkel is een gevaar voor de hoge prijzen van het gewas. De export naar onder meer de EU groeit sterk. Quinoa is daar een hip en duur product dat volgens sommigen erg gezond is. In Nederland is in september voor het eerst quinoa geoogst.

  Bolivia – Een opmerkelijke actie van de Boliviaanse autoriteiten. 19 ton van het Andesgewas quinoa werd vernietigd. Het was illegaal geïmporteerd vanuit het nabijgelegen Peru. De smokkel is een gevaar voor de hoge prijzen van het gewas. De export naar onder meer de EU groeit sterk. Quinoa is daar een hip en duur product dat volgens sommigen erg gezond is. In Nederland is in september voor het eerst quinoa geoogst.

 • Syrië – Dit trekkertje doet dienst als oorlogswapen. Het staat niet voor een landbouwmachine maar voor een zelfgemaakt kanon in de buurt van Aleppo. Het Vrije Syrische Leger gebruikt dit soort wapens in de strijd tegen president Assad.

  Syrië – Dit trekkertje doet dienst als oorlogswapen. Het staat niet voor een landbouwmachine maar voor een zelfgemaakt kanon in de buurt van Aleppo. Het Vrije Syrische Leger gebruikt dit soort wapens in de strijd tegen president Assad.

 • Kobani – Terwijl de burgeroorlog rond de Syrische stad Kobani voortwoedt, gaan landbouwactiviteiten zo goed en zo kwaad als het kan, door. Deze Koerdische boer rijdt met trekker en wagen onder de rook van de omstreden stad. Wat hij precies vervoert, is onduidelijk. Wat opvalt is dat de akkers er keurig geploegd bij liggen. Ook elders in het door burgeroorlog geteisterde gebied gaan landbouwactiviteiten door. Zo gaat er nog steeds Nederlands pootgoed naar Syrië en Irak.

  Kobani – Terwijl de burgeroorlog rond de Syrische stad Kobani voortwoedt, gaan landbouwactiviteiten zo goed en zo kwaad als het kan, door. Deze Koerdische boer rijdt met trekker en wagen onder de rook van de omstreden stad. Wat hij precies vervoert, is onduidelijk. Wat opvalt is dat de akkers er keurig geploegd bij liggen. Ook elders in het door burgeroorlog geteisterde gebied gaan landbouwactiviteiten door. Zo gaat er nog steeds Nederlands pootgoed naar Syrië en Irak.

 • Taiwan – Deze reusachtige knuffelbeer gemaakt van stro is neergezet door boeren in Taiwan als protest tegen onteigening van grond in verband met uitbreiding van een vliegveld. De beer is acht meter hoog en heeft als naam ‘de verdwaalde beer’. Voor de stedelijke ontwikkeling van het gebied rond de internationale luchthaven Taoyuan is in totaal ruim 3.000 hectare nodig. 40.000 mensen moeten verhuizen.

  Taiwan – Deze reusachtige knuffelbeer gemaakt van stro is neergezet door boeren in Taiwan als protest tegen onteigening van grond in verband met uitbreiding van een vliegveld. De beer is acht meter hoog en heeft als naam ‘de verdwaalde beer’. Voor de stedelijke ontwikkeling van het gebied rond de internationale luchthaven Taoyuan is in totaal ruim 3.000 hectare nodig. 40.000 mensen moeten verhuizen.

 • Hemmen - In het buurtschap Hemmen in de Betuwe oogst 'groentemeid' Welmoed de Waard van biologische tuinderij De Stroom maandag de eerste boerenkool. Tot nog toe was het te warm voor de winterkost. De groente is bestemd voor de groentepakketten die de tuinderij iedere week bij 300 huishoudens, winkels en bedrijven bezorgt.

  Hemmen - In het buurtschap Hemmen in de Betuwe oogst 'groentemeid' Welmoed de Waard van biologische tuinderij De Stroom maandag de eerste boerenkool. Tot nog toe was het te warm voor de winterkost. De groente is bestemd voor de groentepakketten die de tuinderij iedere week bij 300 huishoudens, winkels en bedrijven bezorgt.

 • Dalfsen – Veehouder Arjan Dekker uit Dalfsen was 11 november aan het maaien. Nog maar een maand geleden had hij hetzelfde perceel ook al gemaaid. Gevolg van het zachte en nog lange tijd groeizame weer deze herfst.

  Dalfsen – Veehouder Arjan Dekker uit Dalfsen was 11 november aan het maaien. Nog maar een maand geleden had hij hetzelfde perceel ook al gemaaid. Gevolg van het zachte en nog lange tijd groeizame weer deze herfst.

 • Oirschot - De grote brand die maandagochtend woedde in een varkensbedrijf aan de Broekstraat in Spoordonk (gemeente Oirschot) is onder controle. De brand was in een loods waar het bedrijf van Bert Rijnen mest droogt om te gebruiken in de mestvergister. De energieopwekking zelf is nog intact. Eigenaar Bert Rijnen is opgelucht. “Het is een geluk bij een ongeluk. Een deel van de loods waar mest gedroogd werd is verwoest. Maar de varkens mankeren niks noemenswaardigs.” Er zijn geen gewonden gevallen.

  Oirschot - De grote brand die maandagochtend woedde in een varkensbedrijf aan de Broekstraat in Spoordonk (gemeente Oirschot) is onder controle. De brand was in een loods waar het bedrijf van Bert Rijnen mest droogt om te gebruiken in de mestvergister. De energieopwekking zelf is nog intact. Eigenaar Bert Rijnen is opgelucht. “Het is een geluk bij een ongeluk. Een deel van de loods waar mest gedroogd werd is verwoest. Maar de varkens mankeren niks noemenswaardigs.” Er zijn geen gewonden gevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.