Home

Foto & video 4975 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 43

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Boekel - Twee weken lang mais dorsen resulteert in deze imposante CCM-kuil bij varkenshouder Ad van de Boom in het Noord-Brabantse Boekel. 300 hectare zit er in, met een hoge opbrengst. Van de Boom voert de CCM aan de varkens en vleesstieren.

  Boekel - Twee weken lang mais dorsen resulteert in deze imposante CCM-kuil bij varkenshouder Ad van de Boom in het Noord-Brabantse Boekel. 300 hectare zit er in, met een hoge opbrengst. Van de Boom voert de CCM aan de varkens en vleesstieren.

 • Wilp – In het Gelderse Wilp is maandag een maishakselaar volledig uitgebrand. De brandweerkorpsen van Twello en Apeldoorn rukten uit om de brand te bestrijden. Een waterwagen uit Apeldoorn werd opgeroepen om de bluswagens van water te voorzien, maar dit was uiteindelijk niet nodig omdat er gebruik kon worden gemaakt van een nabijgelegen brandweerkraan. De machine werd met schuim geblust, omdat er ook olie en brandstof waren vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Pogingen van de loonwerker om de brand met een brandblusser te blussen, waren mislukt.

  Wilp – In het Gelderse Wilp is maandag een maishakselaar volledig uitgebrand. De brandweerkorpsen van Twello en Apeldoorn rukten uit om de brand te bestrijden. Een waterwagen uit Apeldoorn werd opgeroepen om de bluswagens van water te voorzien, maar dit was uiteindelijk niet nodig omdat er gebruik kon worden gemaakt van een nabijgelegen brandweerkraan. De machine werd met schuim geblust, omdat er ook olie en brandstof waren vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Pogingen van de loonwerker om de brand met een brandblusser te blussen, waren mislukt.

 • Seoul – Koreaanse boeren protesteren tegen vrijhandelsoverleg tussen de landen van het Britse Gemenebest en Korea. Ze vrezen nadelige gevolgen van een vrijere handel met de gemenebestlanden, zoals Nieuw-Zeeland, Canada en Australië.

  Seoul – Koreaanse boeren protesteren tegen vrijhandelsoverleg tussen de landen van het Britse Gemenebest en Korea. Ze vrezen nadelige gevolgen van een vrijere handel met de gemenebestlanden, zoals Nieuw-Zeeland, Canada en Australië.

 • Dedemsvaart – Een groep teeltbegeleiders krijgt van BASF-productadviseur Michiel Bosdijk uitleg bij een proef met fungiciden in suikerbieten. De schimmeldruk was dit seizoen erg hoog zodat de verschillen tussen de spuitschema’s goed naar voren komen.

  Dedemsvaart – Een groep teeltbegeleiders krijgt van BASF-productadviseur Michiel Bosdijk uitleg bij een proef met fungiciden in suikerbieten. De schimmeldruk was dit seizoen erg hoog zodat de verschillen tussen de spuitschema’s goed naar voren komen.

 • Hardenberg – ‘Sterke man’ Wout Zijlstra hielp woensdag op de beurs voor de intensieve veehouderij LIV in Hardenberg de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) de kar te trekken. Op de kar zaten bestuursleden van de POV waaronder Eric Douma, Frank Donkers, Theo Duteweerd en Johan van Hal met zijn kinderen. Allen droegen een wit T-shirt ter promotie van de POV. Met deze ludieke actie wil de producentenorganisatie laten zien dat deze de kar trekt voor de varkenshouderij om één collectief te vormen.

  Hardenberg – ‘Sterke man’ Wout Zijlstra hielp woensdag op de beurs voor de intensieve veehouderij LIV in Hardenberg de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) de kar te trekken. Op de kar zaten bestuursleden van de POV waaronder Eric Douma, Frank Donkers, Theo Duteweerd en Johan van Hal met zijn kinderen. Allen droegen een wit T-shirt ter promotie van de POV. Met deze ludieke actie wil de producentenorganisatie laten zien dat deze de kar trekt voor de varkenshouderij om één collectief te vormen.

 • Antwerpen – Een gebruikte AVR Solanum vierrijige aardappelrooier wordt verscheept in de haven van Antwerpen. De machine wacht een tweede leven in Nieuw-Zeeland. Bauke Sytsma, pootaardappelteler en handelaar in aardappelrooiers in Franeker, verkoopt de machine aan de van oorsprong Friese machinehandelaar Kees Meinderts van Agro-Equip NZ. Meinderts wacht de rooier thuis in Nieuw-Zeeland op, waar hij de machine verbouwt en doorverkoopt aan het 800 hectare grote Nieuw-Zeelandse landbouwbedrijf Kim Yang & Sons.

  Antwerpen – Een gebruikte AVR Solanum vierrijige aardappelrooier wordt verscheept in de haven van Antwerpen. De machine wacht een tweede leven in Nieuw-Zeeland. Bauke Sytsma, pootaardappelteler en handelaar in aardappelrooiers in Franeker, verkoopt de machine aan de van oorsprong Friese machinehandelaar Kees Meinderts van Agro-Equip NZ. Meinderts wacht de rooier thuis in Nieuw-Zeeland op, waar hij de machine verbouwt en doorverkoopt aan het 800 hectare grote Nieuw-Zeelandse landbouwbedrijf Kim Yang & Sons.

 • Wageningen – Bacteriën in bakken met moerasplanten moeten stroom produceren voor het licht boven de snelweg A12 bij Wageningen. Werknemers van Plant-E zijn bezig met de installatie van de elektriciteitsdraden aan bakken met planten. Bacteriën in de bakken zijn elektrochemisch actief, waardoor stroom gaat lopen. De stroom moet genoeg zijn om de verlichting te laten branden.

  Wageningen – Bacteriën in bakken met moerasplanten moeten stroom produceren voor het licht boven de snelweg A12 bij Wageningen. Werknemers van Plant-E zijn bezig met de installatie van de elektriciteitsdraden aan bakken met planten. Bacteriën in de bakken zijn elektrochemisch actief, waardoor stroom gaat lopen. De stroom moet genoeg zijn om de verlichting te laten branden.

Of registreer je om te kunnen reageren.