Home

Foto & video 14762 x bekeken laatste update:24 jan 2013

UPDATE: De mooiste winterse boerenfoto's

De afgelopen dagen ontving Boerderij.nl meerdere winterse boerenfoto’s. In deze fotoserie een selectie van de inzendingen. Inmiddels zijn er enkele foto's aan de bestaande serie toegevoegd.

Foto

 • “Vanwege de zuiverende werking van sneeuw mochten onze meisjes vandaag even buiten spelen”, schrijft Jacqueline van Staalduinen in Maasland (Z.-H.). Ze maakte deze foto op woensdag 16 januari.

  “Vanwege de zuiverende werking van sneeuw mochten onze meisjes vandaag even buiten spelen”, schrijft Jacqueline van Staalduinen in Maasland (Z.-H.). Ze maakte deze foto op woensdag 16 januari.

 • Joost Revenich maakte deze foto van het sneeuwschuiven.

  Joost Revenich maakte deze foto van het sneeuwschuiven.

 • Familie Jansen in Schijndel genoot deze week ook van de sneeuw. Sven (6) en Anouk (3) zitten op sleeën die worden aangetrokken door hun vader Harm op de miniloader. Moeder José legde het tafereel vast op de gevoelige plaat.

  Familie Jansen in Schijndel genoot deze week ook van de sneeuw. Sven (6) en Anouk (3) zitten op sleeën die worden aangetrokken door hun vader Harm op de miniloader. Moeder José legde het tafereel vast op de gevoelige plaat.

 • Ondanks de kou en de sneeuw moet er ook gewerkt worden. Loonbedrijf Pekkeriet in Dalfsen (Ov.) is hier slootafval aan het verspreiden met een MF 6485 en een Joskin Tornado. Deze foto is gemaakt in Heino (Ov.) bij ecologische boerderij Overesch. Ronald Pekkeriet stuurde de foto in.

  Ondanks de kou en de sneeuw moet er ook gewerkt worden. Loonbedrijf Pekkeriet in Dalfsen (Ov.) is hier slootafval aan het verspreiden met een MF 6485 en een Joskin Tornado. Deze foto is gemaakt in Heino (Ov.) bij ecologische boerderij Overesch. Ronald Pekkeriet stuurde de foto in.

 • “Met dit mooie winterse weer moest er toch wel een foto worden genomen van onze Lanz Bulldog D-2816 uit 1956”, schrijft Remco Bos uit Koningslust (L.).

  “Met dit mooie winterse weer moest er toch wel een foto worden genomen van onze Lanz Bulldog D-2816 uit 1956”, schrijft Remco Bos uit Koningslust (L.).

 • Edwin Put in Zwolle stuurde deze foto in van een Fendt 308C met een Schuitemaker Amigo 40S blokkenwagen. “Ik hoop dat deze mooie winterfoto op Boerderij.nl komt.” Bij deze, Edwin.

  Edwin Put in Zwolle stuurde deze foto in van een Fendt 308C met een Schuitemaker Amigo 40S blokkenwagen. “Ik hoop dat deze mooie winterfoto op Boerderij.nl komt.” Bij deze, Edwin.

 • De sneeuwval zorgde dinsdag voor veel problemen in het verkeer. Bij Odiliapeel (N.-Br.) strandde ook een automobilist. De auto raakte in een slip en reed een sloot in. Het voorval gebeurde nabij de boerderij van familie Toonen. “Wij hielpen de automobilist graag weer op weg”, zo schrijft Angèle Toonen, die de foto instuurde.

  De sneeuwval zorgde dinsdag voor veel problemen in het verkeer. Bij Odiliapeel (N.-Br.) strandde ook een automobilist. De auto raakte in een slip en reed een sloot in. Het voorval gebeurde nabij de boerderij van familie Toonen. “Wij hielpen de automobilist graag weer op weg”, zo schrijft Angèle Toonen, die de foto instuurde.

 • Judith Dirven uit Ulicoten (N.-Br.) maakte twee prachtige foto’s van varkensstallen in de winterse mist.

  Judith Dirven uit Ulicoten (N.-Br.) maakte twee prachtige foto’s van varkensstallen in de winterse mist.

 • Deze foto van Judith is misschien nog wel mooier dan de vorige.

  Deze foto van Judith is misschien nog wel mooier dan de vorige.

 • De vrieskou is in sommige gevallen ook wel handig. Joel Peek uit Bunnik (U.) maakte deze foto. Hij schrijft: “Wilgen knotten doen we juist als het vriest. De takken vallen dan op het ijs. Doordat je over de sloot kan lopen, kun je de takken gemakkelijk wegnemen.”

  De vrieskou is in sommige gevallen ook wel handig. Joel Peek uit Bunnik (U.) maakte deze foto. Hij schrijft: “Wilgen knotten doen we juist als het vriest. De takken vallen dan op het ijs. Doordat je over de sloot kan lopen, kun je de takken gemakkelijk wegnemen.”

 • Deze foto is ingestuurd door Rick Wiltink uit Almen (Gld.). Hij schrijft: “Ook in Almen wordt er sneeuw geschoven. Dat gebeurt met deze miniatuurversie van de Deutz Agrotron TTV430.” Zou het erf inmiddels sneeuwvrij zijn?

  Deze foto is ingestuurd door Rick Wiltink uit Almen (Gld.). Hij schrijft: “Ook in Almen wordt er sneeuw geschoven. Dat gebeurt met deze miniatuurversie van de Deutz Agrotron TTV430.” Zou het erf inmiddels sneeuwvrij zijn?

 • Sneeuwpret in ’s Gravendeel (Z.-H.). “Ook een varkenshandelaar heeft ontspanning nodig, zo nu en dan”, schrijft Piet Verkerk, die hier zittend op een slee te zien is. Hij schrijft: “Het ziet er hier niet zo steil uit, maar ik moest toch met een lift 6 meter omhoog geholpen worden naar het vertrekpunt. De sneeuwbaan was 20 meter lang en is aangelegd door vrijwilligers. Liefst 2.000 mensen zagen verschillende waaghalzen naar beneden gaan. Uiteraard werd ik niet de winnaar, maar ik ging er wel met de originaliteitsprijs vandoor.”

  Sneeuwpret in ’s Gravendeel (Z.-H.). “Ook een varkenshandelaar heeft ontspanning nodig, zo nu en dan”, schrijft Piet Verkerk, die hier zittend op een slee te zien is. Hij schrijft: “Het ziet er hier niet zo steil uit, maar ik moest toch met een lift 6 meter omhoog geholpen worden naar het vertrekpunt. De sneeuwbaan was 20 meter lang en is aangelegd door vrijwilligers. Liefst 2.000 mensen zagen verschillende waaghalzen naar beneden gaan. Uiteraard werd ik niet de winnaar, maar ik ging er wel met de originaliteitsprijs vandoor.”

 • Kees den Rooijen uit Lage Zwaluwe (N.-Br.) zag loonbedrijf C & W Wijne op donderdag 17 januari aan het werk. Hij maakte een foto en voorzag die van het volgende bijschrift: “Op deze foto is te zien dat het loonbedrijf bezig is een perceel met een rupstrekker te draineren. Dat gebeurt over de vorst en door de sneeuw.”

  Kees den Rooijen uit Lage Zwaluwe (N.-Br.) zag loonbedrijf C & W Wijne op donderdag 17 januari aan het werk. Hij maakte een foto en voorzag die van het volgende bijschrift: “Op deze foto is te zien dat het loonbedrijf bezig is een perceel met een rupstrekker te draineren. Dat gebeurt over de vorst en door de sneeuw.”

 • Miranda Snepvangers in Bergen op Zoom (N.-Br.) stuurde twee mooie winterse boerenfoto’s in. Ze schrijft: “We hebben de kids van school opgehaald met de trekker.” Zo te zien vonden de kinderen dat helemaal niet erg.

  Miranda Snepvangers in Bergen op Zoom (N.-Br.) stuurde twee mooie winterse boerenfoto’s in. Ze schrijft: “We hebben de kids van school opgehaald met de trekker.” Zo te zien vonden de kinderen dat helemaal niet erg.

 • Ook op het melkveebedrijf van familie Snepvangers beleefden de kinderen veel plezier van het winterweer. “We hebben een ijsbaan gemaakt tussen de muren van de maissilo. Tentje erbij met koek en zopie en de hele klas kwam langs om te schaatsen”, vertelt Miranda.

  Ook op het melkveebedrijf van familie Snepvangers beleefden de kinderen veel plezier van het winterweer. “We hebben een ijsbaan gemaakt tussen de muren van de maissilo. Tentje erbij met koek en zopie en de hele klas kwam langs om te schaatsen”, vertelt Miranda.

 • Coen van Nieuwenhuijzen stuurde deze foto in van de Deutz Fahr 6.30 van Mts. Van Nieuwenhuizen. De trekker wordt ingezet om de paarden in het natuurgebied Rammengors in Sint Philipshland (Z.) bij te voeren.

  Coen van Nieuwenhuijzen stuurde deze foto in van de Deutz Fahr 6.30 van Mts. Van Nieuwenhuizen. De trekker wordt ingezet om de paarden in het natuurgebied Rammengors in Sint Philipshland (Z.) bij te voeren.

 • “Door de sneeuwval kunnen de paarden niet bij het gras. Vandaar dat we ze bijvoeren met hooi”, schrijft Coen.

  “Door de sneeuwval kunnen de paarden niet bij het gras. Vandaar dat we ze bijvoeren met hooi”, schrijft Coen.

 • “Het kan altijd erger”, schrijft Bert Schaak. “Dit lammetje is op weg naar haar moeder op de Eco Camping Mléčná Dráha in het Tsjechische Zdikov.” Een barre tocht.

  “Het kan altijd erger”, schrijft Bert Schaak. “Dit lammetje is op weg naar haar moeder op de Eco Camping Mléčná Dráha in het Tsjechische Zdikov.” Een barre tocht.

 • Peter Coenen stuurt een foto uit het Texaanse Mount Vernon in de Verenigde Staten. “De kalveren blijven droog, toch vinden ze de sneeuw interessant”, schrijft Peter. Deze foto is gemaakt op tweede kerstdag.

  Peter Coenen stuurt een foto uit het Texaanse Mount Vernon in de Verenigde Staten. “De kalveren blijven droog, toch vinden ze de sneeuw interessant”, schrijft Peter. Deze foto is gemaakt op tweede kerstdag.

 • Deze winterse boerenfoto is ingestuurd door Gryt Veenema.

  Deze winterse boerenfoto is ingestuurd door Gryt Veenema.

 • “IJspegels aan de dakgoot van de stal vind ik altijd een prachtig gezicht”, zo schrijft Renik Schrama in Hollandsche Rading (U.).

  “IJspegels aan de dakgoot van de stal vind ik altijd een prachtig gezicht”, zo schrijft Renik Schrama in Hollandsche Rading (U.).

 • "Als Meko-monteur is het 's winters soms lastig om een koelmachine te bereiken", zo schrijft Sjaak Janssen in Wehl (Gld.).

  "Als Meko-monteur is het 's winters soms lastig om een koelmachine te bereiken", zo schrijft Sjaak Janssen in Wehl (Gld.).

 • We sluiten deze serie winterse boerenfoto's af met twee mooie kiekjes van Jacqueline Staalduinen in Maasland (Z.-H.). Zij maakte ook al de eerste foto van deze serie.

  We sluiten deze serie winterse boerenfoto's af met twee mooie kiekjes van Jacqueline Staalduinen in Maasland (Z.-H.). Zij maakte ook al de eerste foto van deze serie.

 • Boerderij bedankt alle inzenders voor hun winterse boerenfoto's.

  Boerderij bedankt alle inzenders voor hun winterse boerenfoto's.

Of registreer je om te kunnen reageren.