Home

Foto & video 1711 x bekeken laatste update:14 feb 2012

Vloeibare kali spuiten

Bierum – Loonwerkersbedrijf Bos Agra Service uit Bedum spuit met vloeibare kali over bouwland van akkerbouwer Veenkamp in Bierum.

Bierum – Loonwerkersbedrijf Bos Agra Service uit Bedum spuit met vloeibare kali over bouwland van akkerbouwer Veenkamp in Bierum. De meststof is afkomstig van de aardappelfabriek Oostermoer. Per hectare wordt 600 kilo zuivere kali gespoten. Rudi van der Glas is planner bij het loonbedrijf: ”We zijn op het moment met vijf machines aan het werk bij akkerbouwers om kali te spuiten.”

Foto Koos van der Spek

Vught – Fokkerij-organisatie Topigs heeft opnieuw 550 topfokdieren overgebracht naar China. De dieren, afkomstig van een SPF-nucleus-fokbedrijf in Canada zijn overgebracht naar een voerbedrijf in Sjanghai dat een nieuw basisfokbedrijf bouwt voor een complete productiepiramide.

Het is de derde keer in drie maanden tijd dat Topigs topfokdieren overbrengt naar China. In totaal heeft Topigs 2050 topfokdieren geëxporteerd naar China, afkomstig van SPF nucleusbedrijven in Canada en Europa.

Foto Topigs

Middenbeemster - Met een koe achter zich aan schaatst boer Harry Heeman uit Middenbeemster door de vierhonderdjarige Beemsterpolder. Klunen is een beetje moeilijk met deze koe, een bruggetje soms te laag, maar de pret is er niet minder door, meldt Heeman. Hij heeft de kunstkoe op twee stalen noren gezet. "Hij volgt je goed op het ijs."

Foto Harry Heeman

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.