Home

Foto & video

Brander en hamer nodig om veevoergrondstof te lossen

Sneek - Herman Sipma (links) en Meinze Bokma hadden een gasbrander en een zware hamer nodig om de luiken van de duwbak met palmproducten voor De Heus Veevoeders in Sneek open te krijgen.

Tijdens de overtocht over het IJsselmeer en de vaart door het Prinses Margrietkanaal waren de luiken van de duwbak vastgevroren. De lading is afkomstig uit Maleisië. De duwbakken zijn geladen in de Rotterdamse haven. Vanwege de ijsgang is Sneek moeilijk bereikbaar. Foto Alex de Haan

Sint Annen - Buurtbewoners schaatsen op één van de sloten langs de weg van Ten Boer naar Sint Annen in Groningen. Achter de bevroren akker ligt het plaatsje Lutjewolde. Door heel Nederland wordt geschaatst op sloten, ondergelopen weilanden en meren. Vermoedelijk zal de ijspret over een paar dagen afgelopen zijn. De weersvoorspellingen spreken over dooi in het weekend.
Foto Hans Hut

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.