Home

Foto & video

Afvoer mest kost veel extra moeite

Biddinghuizen - Mest afvoeren is voor veel melkveehouders acute noodzaak, vooral nu ze geen mest kunnen uitrijden.

Daarom is er voor distributeurs als Mosterd van de Weg volop werk. Leuk is het met deze kou niet altijd, vertelt chauffeur Wilhelm van Laar. ”Als het 17 graden heeft gevroren, zoals afgelopen nacht, duurt het lang vóór je goed op gang bent. Eerst moet de boel worden ontdooid met heet water of een gasbrander. Dan ben je snel een uur verder. Na afloop moet ook alles weer goed schoon.” Foto Inaxion

Swifterbant – Projectleider Frank Vanaert (l) van Cofely, producent van koelinstallaties, geeft uitleg aan akkerbouwers over de koeling van peen tijdens een excursie bij Van Dorsser in Swifterbant. Het is een vrij unieke koelinstallatie, zegt Vanaert. ”De installatie koelt met ammoniak. Dat is energiezuinig. Daarom valt de installatie onder de fiscale milieusubsidie. Omdat ammoniak een irriterende stof is, moet de installatie aan veel eisen voldoen. Dat vergt extra investeringen. Maar energie wordt steeds duurder. Dat betaalt zichzelf terug.” Foto Inaxion

Cobbelsdorf – Dacian Ciolos heeft op uitnodiging van de landbouwministers van de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thuringen een melkveebedrijf in Cobbelsdorf bezocht. De EU-landbouwcommissaris kwam naar Duitsland om met de landbouwministers en vertegenwoordigers van de landbouworganisaties te spreken over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Volgens Top Agrar is vooral gesproken over de toekomstige verdeling van de rechtstreekse betalingen aan agrarische ondernemingen. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.