Home

Foto & video 338 x bekeken

Stoomgemaal ingezet tegen hoog water Friesland

Lemmer – Het Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld, is voor het eerst sinds 2009 in werking gesteld om de grote hoeveelheid neerslag weg te werken.

De komende dagen wordt nog meer neerslag verwacht in Friesland. ”Maandagavond 2 januari stond het boezempeil bijna tien centimeter boven het gewenste winterpeil. Bovendien is er geen waterafvoer meer mogelijk bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vanwege de hoge waterstand op het Lauwersmeer”, meldt het Friese waterschap. Foto ANP

Beijing - Honderden Chinezen vieren oud en nieuw op het plein voor de Tempel van de Hemel (Tiantan) in Beijing. De taoïstische tempel is tussen 1406 en 1420 gebouwd en de Ming en Qing-dynastieën gebruikten de tempel om rituelen te organiseren die moesten leiden tot een goede oogst. President Hu Jintao riep tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst het volk op economische stabiliteit en groei te helpen bewerkstelligen. Beijing wacht op 23 januari een veel grotere viering van het Chinees Nieuwjaar, gebaseerd op de maankalender. Foto ANP

Hengelo - Twee broers van 58 en 61 jaar uit Hengelo (Gelderland) zijn gisteravond gedood door een stier. De stier was een redelijk jong dier dat werd ingezet voor het dekken van jongvee. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.