Home

Foto & video

Spanning in de dorpen rond Woltersum

Woltersum - Boeren in Woltersum proberen hun vee in veiligheid te brengen.

Wittewierum - Veetransportwagens rijden af en aan om het vee van melkveebedrijf Muilwijk in Wittewierum te evacueren naar het Friese Buitenpost. Het zou in totaal gaan om zo'n 400 koeien. Meerdere melkveebedrijven in de buurt van Woltersum worden geëvacueerd. Ook tegen de avond rijden de vrachtwagens nog af en aan. Een aantal melkveehouders wacht gespannen af of ook hun bedrijf aan de beurt komt. De transportwagens staan te wachten in het nabij gelegen Ten Boer en rijden onder begeleiding van politie het gebied in.


Foto Jan Willem Veldman

Boeren in Woltersum proberen hun vee in veiligheid te brengen.

Bewoners van de polder brengen schapen in veiligheid.

Woltersum - Met man en macht wordt er gewerkt aan de doorweekte dijk bij het Groningse Woltersum.


Foto's ANP

Ten Boer - In het Groningse dorp Ten Boer worden bewoners van de polder verplicht geëvacueerd en opgevangen in sporthal de Tiggelhal.

Het hoogwater bij een dijk langs het Eemskanaal is reden van de evacuatie.

Woltersum - Dijkinspecteurs van het waterschap Hunze en Aa inspecteren de doorweekte dijk langs het Eems kanaalbij het Groningse Woltersum.

Zandzakken staan op de dijk van het Eemskanaal in het geëvacueerde dorp Woltersum bij de stad Groningen. Door een lek in een dijk van het Eemskanaal dreigt het dorp onder te lopen.

De politie assisteert bewoners bij de evacuatie van het dorp Woltersum bij de stad Groningen.

Ongeveer 2.000 koeien en enkele honderden schapen in de omgeving van het Groningse dorp Woltersum moeten worden geëvacueerd omdat een dijk langs het Eemskanaal op doorbreken staat.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.