Home

Foto & video

Kinderen op bezoek in varkensstal

Zeeland – Varkenshouder Gerard van Dongen in het Brabantse Zeeland laat een big zien aan enkele kinderen van basisschool De Wizzert.

Zeeland – Varkenshouder Gerard van Dongen in het Brabantse Zeeland (bekend van Boer zoekt vrouw) laat een big zien aan enkele kinderen van basisschool De Wizzert in Zeeland.

Van Dongen ontving dinsdag een groep van 27 kinderen uit de groepen 3,4 en 5 met begeleiders in zijn stallen. Eén van de ouders van de kinderen, Ebbie Ariëns, werkt bij Van Dongen in het bedrijf op de kraamafdeling. Zo kwam het contact tot stand.

Van Dongen is enthousiast: ”De kinderen vonden het leuk. Sommigen hadden nog nooit een varken van dichtbij gezien.” Over enkele weken komen de oudere groepen van de Wizzert ook een kijkje nemen in het bedrijf.

Foto APA

Emmeloord – Peter Verschure, kwaliteitsspecialist van HZPC, beoordeelt een partij fritesaardappelen in het kwaliteitslaboratorium in Emmeloord. Het is het derde jaar dat het laboratorium in Flevoland in werking is.

Jaarrond bepaalt Verschure met collega’s de kwaliteit en tarrapercentages van monsters consumptie-aardappelen en pootaardappelen. De uitkomst bepaalt de uitbetaling aan de teler. Voorheen gebeurde het beoordelen van de monsters verspreid over zes locaties, nu is dat gecentraliseerd in Emmeloord.

Foto Inaxion

Lelystad – Een Deense wilgenhakselaar toonde gisteren zijn kunnen op een perceel wilgen in Lelystad. Het apparaat (Nyvaa Energy Harvester) is volgens Martijn Boosten van de stichting Probos een relatief goedkope oogstmachine voor wilgen.

De kosten bedragen 36.000 euro exclusief btw. In Nederland wordt naar schatting nu ongeveer 100 hectare geteeld, waarvan een deel terechtkomt in de weg- en waterbouw. De hakselaar is geschikt voor de toepassing van wilgen als energiegewas.

Foto Inaxion

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.