Home

Foto & video 1223 x bekeken

Graanopslagbedrijf ontvangt Duitse mais

Termunterzijl – Eddy Alfing neemt met een schepbak een monster van een lading mais uit Duitsland.

Termunterzijl – Bedrijfsleider van Graansilo Appingedam Eddy Alfing neemt met een schepbak een monster van een lading mais uit Duitsland, die wordt aangevoerd bij de silo’s in het Groninger Termunterzijl. De mais is bestemd voor een voerfabriek, zegt Alfing. ”Wij slaan graan en koolzaad op voor bedrijven die een tijdelijke opslag nodig hebben. Dat kunnen we ook doen voor veehouders die zelf graan telen of kopen voor hun vee. De mais wordt bemonsterd als het de silo inkomt èn als het weer wordt afgeleverd. Dat moet in verband met het kwaliteitssysteem GMP.”

Foto Koos van der Spek

Putten – Dertig bezoekers bekeken vrijdagmiddag een installatie die de dikke fractie van runderdrijfmest indroogt tot strooisel. Een demonstratiemodel van de Drybed, van het merk Keydollar, stond op het bedrijf van familie Van der Ham in putten. Het product is zo droog dat koeien er goed in kunnen liggen zonder besmeurd te raken. Mestverwerking staat volop in de belangstelling vanwege de aanscherpingen in de mestwetgeving.

Foto Bouke Poelsma

Jiaozhou - Een Chinese boer snijdt riet in de omgeving van de stad Jiaozhou, in de Oost-Chinese provincie Shandong. Rietsnijden is voor veel Chinese boeren in de winter een belangrijke bron van inkomsten. Ze werken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laten en verdienen dan zo'n 100 yuan (12 euro) per dag. De papierindustrie gebruikt het riet als grondstof. Ook wordt van het riet matten gevlochten. China wil arme plattelandsregio's stimuleren bij hun ontwikkeling. De agrarische sector wordt daarom gepromoot.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.