Home

Foto & video 442 x bekeken

Forse schade Italiaanse voedingssector na staking

Napels – Een marktverkoper in Napels deelt gratis fruit uit. Het is onderdeel van een actie van branche-organisatie Coldiretti ter ondersteuning van de stakingsblokkade door vrachtwagenchauffeurs.

Napels – Een marktverkoper in Napels deelt gratis fruit uit. Het is onderdeel van een actie van branche-organisatie Coldiretti ter ondersteuning van de stakingsblokkade door vrachtwagenchauffeurs. De koepel schat de schade voor groente- en fruitbedrijven op 100 miljoen euro. De distributie van fruit is stilgevallen.
Toch hebben de vrachtwagenchauffeurs steun van boeren en vissers, nu de protesten gericht zijn tegen de hoge brandstofkosten. Die zijn omhoog gegaan door extra belasting van de Italiaanse overheid.


Foto ANP

Meedhuizen – Jan Pieter Atzema in Meedhuizen veegt met een hydraulisch aangedreven rolbezem de laatste resten mest uit de vleeskuikenstal. De vleeskuikens zijn net afgeleverd. De grootste hoeveelheid mest heeft Atzema met een verreiker uit de stal gehaald. Nadat de laatste resten zijn verwijderd wordt de stal gereinigd en ontsmet. Na enkele dagen kan de volgende ronde vleeskuikens weer opgestart worden..


Foto Koos van der Spek

Santa Clara – Een Mexicaanse veehouder kijkt naar een gedeeltelijk met kalk bestrooide stapel runderkarkassen in een inderhaast gegraven kuil. In de Mexicaanse Santa Clara regio, dicht bij de Amerikaanse grens, zijn al zo’n 4.000 runderen gestorven door gebrek aan water en voedsel. De droogte bedreigt niet alleen het vee. Volgens een expert van de Universiteit van Mexico (UNAM) worden ook 2,5 miljoen Mexicaanse burgers met honger bedreigd door de extreme droogte.


Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.