Home

Foto & video 938 x bekeken

Eerste maiszaad uitgeleverd

Balk – De eerste partij maiszaad voor seizoen 2012 is afgeleverd.

Balk – De eerste partij maiszaad voor seizoen 2012 is afgeleverd. Maiskweker Limagrain liet maandag ruim twintig pallets maiszaad lossen bij agrarisch toeleverancier Visscherholland. In de komende weken en maanden transporteert het zaaizaadbedrijf circa tweehonderdduizend zakken mais naar diverse Nederlandse depots. Grote vrachten als deze komen rechtstreeks vanuit de zaaizaadverwerkingscentra in het Franse St. Mathurin en Ennezat. Het maiszaad wordt dit jaar iets duurder, het areaal stijgt licht.

Foto Alex de Haan

Den Haag – Raymond Rutting heeft met zijn foto van een varkensstal in Elsendorp de derde prijs gewonnen bij de Zilveren Camera, een wedstrijd om de beste persfoto van Nederland. Volgens de jury roept de foto discussie op over schaalvergroting in de veehouderij en overconsumptie. De foto was genomineerd in de rubriek ’dagelijks nieuws’. Rutting ontving zijn prijs afgelopen zondag in Den Haag.

Foto Raymond RuttingWoltersum – Achthonderd meter oude klei wordt vervangen voor nieuwe klei. De graafwerkzaamheden zijn gisteren begonnen. Minder waterdoorlatende en erosiebestendige klei wordt aangebracht. Dit wordt een kleikist genoemd. De aanpassingen moeten de bewoners achter de dijk beschermen tegen hoogwater. In de eerste week van januari moesten 800 mensen en het vee van vijf boeren worden geëvacueerd omdat de dijk dreigde door te breken. Waterschap Noorderzijlvest voert de werkzaamheden uit.

Foto Waterschap Noorderzijl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.