Home

Foto & video

Buffels beschilderen voor ploegfeest

Ha Nam - Kunstenaars beschilderen dertig buffels ter ere van het ploegfestival in het Vietnamese Ha Nam.

Ha Nam - Een aantal buffels wachten geduldig tot ze beschilderd worden. Kunstenaars versieren de runderen in het kader van het Tich Dien Festival in het Noord-Vietnamese Ha Nam.

Tich Dien betekent in het Vietnamees 'het rijstveld ploegen'. Het festival stamt uit de tiende eeuw toen Koning Le Dai Hanh een veld ploegde om boeren te motiveren. Zijn opvolgers zette de traditie voort tijdens het Vietnamese nieuwjaar. De traditie verdween in de loop der jaren, maar is in 2009 in ere hersteld om werken in de landbouw te promoten.

De Vietnamezen kiezen de mooiste buffel uit voor het festival die een veld mag ploegen. Verder zijn er dertig buffels geselecteerd voor de wedstrijd mooist versierde buffel. De kunstenaars die dieren, met waterverf, beschilderen komen niet alleen uit Vietnam, maar ook uit de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Foto ANP

Ha Nam - Twee kunstenaars beschilderen een buffel. De dieren worden versierd in het kader van het Tich Dien Festival in het Noord-Vietnamese Ha Nam.

Tich Dien betekent in het Vietnamees 'het rijstveld ploegen'. Het festival stamt uit de tiende eeuw toen Koning Le Dai Hanh een veld ploegde om boeren te motiveren. Zijn opvolgers zette de traditie voort tijdens het Vietnamese nieuwjaar. De traditie verdween in de loop der jaren, maar is in 2009 in ere hersteld om werken in de landbouw te promoten.

De Vietnamezen kiezen de mooiste buffel uit voor het festival die een veld mag ploegen. Verder zijn er dertig buffels geselecteerd voor de wedstrijd mooist versierde buffel. De kunstenaars die dieren, met waterverf, beschilderen komen niet alleen uit Vietnam, maar ook uit de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Foto ANP

Ha Nam - Twee kunstenaars beschilderen een buffel. De dieren worden versierd in het kader van het Tich Dien Festival in het Noord-Vietnamese Ha Nam.

Tich Dien betekent in het Vietnamees 'het rijstveld ploegen'. Het festival stamt uit de tiende eeuw toen Koning Le Dai Hanh een veld ploegde om boeren te motiveren. Zijn opvolgers zette de traditie voort tijdens het Vietnamese nieuwjaar. De traditie verdween in de loop der jaren, maar is in 2009 in ere hersteld om werken in de landbouw te promoten.

De Vietnamezen kiezen de mooiste buffel uit voor het festival die een veld mag ploegen. Verder zijn er dertig buffels geselecteerd voor de wedstrijd mooist versierde buffel. De kunstenaars die dieren, met waterverf, beschilderen komen niet alleen uit Vietnam, maar ook uit de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Foto ANP

Ha Nam - Een kunstenaar beschildert een buffel. Het dier wordt versierd in het kader van het Tich Dien Festival in het Noord-Vietnamese Ha Nam.

Tich Dien betekent in het Vietnamees 'het rijstveld ploegen'. Het festival stamt uit de tiende eeuw toen Koning Le Dai Hanh een veld ploegde om boeren te motiveren. Zijn opvolgers zette de traditie voort tijdens het Vietnamese nieuwjaar. De traditie verdween in de loop der jaren, maar is in 2009 in ere hersteld om werken in de landbouw te promoten.

De Vietnamezen kiezen de mooiste buffel uit voor het festival die een veld mag ploegen. Verder zijn er dertig buffels geselecteerd voor de wedstrijd mooist versierde buffel. De kunstenaars die dieren, met waterverf, beschilderen komen niet alleen uit Vietnam, maar ook uit de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Foto ANP

Ha Nam - Twee beschilderde buffels eten wat onder toeziend oog van de kunstenaar die hen beschilderd hebben in het kader van het Tich Dien Festival in het Noord-Vietnamese Ha Nam.

Tich Dien betekent in het Vietnamees 'het rijstveld ploegen'. Het festival stamt uit de tiende eeuw toen Koning Le Dai Hanh een veld ploegde om boeren te motiveren. Zijn opvolgers zette de traditie voort tijdens het Vietnamese nieuwjaar. De traditie verdween in de loop der jaren, maar is in 2009 in ere hersteld om werken in de landbouw te promoten.

De Vietnamezen kiezen de mooiste buffel uit voor het festival die een veld mag ploegen. Verder zijn er dertig buffels geselecteerd voor de wedstrijd mooist versierde buffel. De kunstenaars die dieren, met waterverf, beschilderen komen niet alleen uit Vietnam, maar ook uit de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.