Home

Foto & video

Bleieren op Horecava

Amsterdam – Marjanne Borren van biologisch pluimveebedrijf de Lankerenhof in Voorthuizen toont een doosje ’Bleieren’ (Blije eieren) aan bezoekers van horecavakbeurs Horecava.

Amsterdam – Marjanne Borren van biologisch pluimveebedrijf de Lankerenhof in Voorthuizen toont een doosje ’Bleieren’ (Blije eieren) aan bezoekers van horecavakbeurs Horecava. Het Barneveldse eierpakbedrijf Eicom in Barneveld introduceert deze week de Bleieren, die afkomstig zijn van de Lankerenhof op de Horecava. Eicom richt zich met het biologische concept vooral op de foodservice en de catering.

Foto Engel Lameier

Cuijk – Gedroogd gras, composteringsafval, snoeihout en papierpulp worden vanaf gisteren getest in de biomassacentrale in het Brabantse Cuijk. Gisteren bracht de eerste vrachtwagen de nieuwe soorten biomassa. Per dag voorzien 25 vrachtwagens de centrale van brandstof. De test duurt zes weken en is onderdeel van de Green Deal die het bedrijf sloot met minister Maxime Verhagen om te komen tot meer duurzame energie. De centrale heeft een capaciteit van 25 megawatt en kan 60.000 huishoudens voorzien van groene stroom.

Foto Twan van Asseldonk

Buenos Aires – Deze week zal het voor het eerst in weken regen op de Argentijnse Pampas, maar het is mogelijk onvoldoende om een groot deel van het graan- en soja-areaal te redden. Meteorologen verwachten dat deze week 20 tot 25 millimeter regen zal vallen, terwijl 150 millimeter nodig is om een groot deel van de gewassen te redden. Na vergelijkbare droogte in 2008/2009 daalde de sojaproductie met bijna eenderde tot 32 miljoen ton. Begin december werd de soja-oogst voor 2011/2012 nog geraamd op 52 miljoen ton.

Foto ANPLisse – Agrotechniek Holland BV (ATH) uit het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout presenteert op de Mechanisatiebeurs Lisse de voor hen eerste elektrische overschieter. De machine schuift direct na het planten het zand weer over de bloembollen. Volgens vertegenwoordiger Frans Kortekaas biedt het apparaat in vergelijking met de concurrentie veel afstelmogelijkheden. ATH, dat ook onder meer plantenrooiers en een dubbelzijdige sleuvenstrooier produceert, verwacht voor 2012 een gelijk aantal verkopen aan 2011.

Foto Henk Bouwman

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.