Home

Foto & video

Belgische vleesveehouders bekijken KI-stieren

Ciney – Vleesveehouders uit Belgisch Limburg, lid van VRV bekijken de stieren van het KI-centrum in Ciney.

Ciney – Vleesveehouders uit Belgisch Limburg, lid van VRV bekijken de stieren van het KI-centrum in Ciney. Tussen de dertig en veertig vleesveehouders van het belgisch Witblauwe ras hielden vandaag hun jaarlijkse excursie. Ze bezochten ’s morgens het bedrijf van kampioensfokker Jean-Wilmet in Ciney.
’s Middags waren de veehouders te gast bij de KI. Ciney heeft grofweg twee typen stieren: de economische en de uitgesproken extremere vleestypen. Volgens voorzitter Frank Steukers van de Limburgse vleesveehouders is er vooral veel belangstelling voor de economische types. Er loopt in België ook een project ’Natuurlijke luxe’, wat er op gericht is in de toekomst te komen tot meer natuurlijke geboorten bij het Belgische Witblauwe ras.


Foto Twan Wiermans

Villa Minetti – Het karkas van ontbindende koeien op de Pampas illustreert de schade die ernstige droogte toebrengt in de Argentijnse provincie Santa Fé. Volgens analisten heeft de brandende zon mogelijk 20 procent van het maisareaal kapotgemaakt. Het soja-areaal wacht eenzelfde lot wanneer grootschalige regenval uitblijft deze maand of tenminste snel daarna.
In de laatste drie weken heeft de droogte ook zuidelijke Braziliaanse deelstaten treft de mais- en sojanoteringen op de termijnmarkt in Chicago met meer dan 10 procent gestuwd. Argentinië is normaliter de wereld’s tweede grootste maisexporteur en de derde grootste leverancier van soja op de wereldmarkt.
Het land is internationaal eveneens befaamd vanwege de grootschalige productie van rundvlees. Geen volk eet zoveel rundvlees als Argentijnen.


Foto Reuters

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.