Home

Foto & video 1372 x bekeken

Henk Bartels

De koeien zijn weg, maar opa Henk verveelt zich nooit.

Foto

 • Opa Henk Bartels is 78 en woont in Wierden (Ov.). Zijn eigen bedrijf heeft hij afgebouwd, maar hij springt nog wel bij op het bedrijf van zijn schoonzoon.  Foto's: Jan Willem Schouten, tekst: Margreet Welink

 • Apetrots is hij op zijn kleindochter die zo mooi kan tekenen en hem aanmeldde voor de Opa-wedstrijd.

 • Nu hij niet meer alle dagen vroeg op hoeft om te melken, gaat Opa Henk graag een eindje fietsen. Extra leuk is het als de kleinkinderen mee gaan. Het rondje gaat bij voorkeur langs de boeren, want opa wil graag bijblijven met wat er op het land gebeurt.

 • In de percelen bij zijn eigen boerderij weidt opa Henk wat jongvee voor zijn dochter en schoonzoon. Hij past op ze en kijkt elke dag even of alles in orde is.

 • Stilzitten is niks voor opa Henk. Als er even gelegenheid is, pakt hij de zeis om de kanten mooi kort te houden. De koeien mogen dan wel weg zijn, maar opa verveelt zich geen moment.  Bekijk ook de video waarop Henk Bartels zich voorstelt »

  Terug naar de overzichtspagina »

Of registreer je om te kunnen reageren.