Home

Foto & video 1110 x bekeken 1 reactie

Harry Buijsse

Opa Harry is naast boer ook ‘plattelandsleraar’.

Foto

 • Opa Harry Buijsse is 78. Hij woont in Biervliet (Zld.) en doet daar vrijwel al het boerenwerk nog zodat zijn zoon uit werken kan. Het bedrijf omvat 23 ha akkerbouw en 450 ooien waarvan er jaarlijks 200 aflammeren.  Foto's: Peter Roek, tekst: Margreet Welink

 • Opa en zijn hond zijn onafscheidelijk. Waar opa Harry is, is de hond. Uiteraard gaat de hond ook mee op de trekker.

 • Elke dag inspecteert opa de schapen. Die lopen deels op dijken, op afstand van huis. Maar opa is uitstekend ter been en draait er zijn hand niet voor om.

 • Koffiedrinken is een gezamenlijk gebeuren. Opa hoort erbij. Zo hoort hij meteen wat zijn kleinzoons allemaal meemaken en wat hen bezighoudt. Eén kleinzoon zit in Canada. Voor opa geen probleem: hij skypet per computer en vraagt dan van alles over de landbouw aldaar.

 • Opa Harry houdt ook de stand van de gewassen bij. In het weekend helpen zijn kleinzoons daarbij. En al werkend, vertelt hij ze meteen alles over de landbouw en de natuur eromheen.  Bekijk ook de video waarop Harry Buijsse zich voorstelt »

  Terug naar de overzichtspagina »

Eén reactie

 • no-profile-image

  elize glans

  Die foto's zien er heel erg mooi uit en succes verder.

  gr Elize
  00597-8794418

Of registreer je om te kunnen reageren.