Home

Foto & video

Miniknollen planten met lorrie

Maatschap Lindenbergh in Wehe-Den Hoorn (Gr.) kocht speciaal voor het poten van miniknollen een nieuwe pootlorrie van het Italiaanse merk Checchi & Magli.

Foto

 • Maatschap Lindenbergh in Wehe-Den Hoorn (Gr.) kocht speciaal voor het poten van miniknollen een nieuwe pootlorrie van het Italiaanse merk Checchi & Magli. Door uitbreiding van het areaal miniknollen kostte het handmatig poten veel tijd. Oudere pootlorries die pootgoedtelers voor het poten van stammen gebruiken zijn minder geschikt voor miniknollen.


  Foto's: Dennis F. Beek Fotografie, tekst: Luuk Meijering • Importeur Van der Maar in Hornhuizen monteerde rubbers in de carrousel om beschadiging van knollen en kiemen te voorkomen. De knollen blijven stil op het rubber liggen. Boven de pootbuis buigt het rubber naar beneden en valt de knol op de grond. • Zelfs de kleinste miniknollen zijn met de machine goed te poten.

 • De 10 millimeter kleine knollen liggen op regelmatige afstand van elkaar en op een egale diepte.

 • De steunwielen aan weerszijden van de vierrijige machine zorgen voor een stabiele loop van de machine. De pootdiepte is in te stellen door met de spindel de hoogte van de wielen aan te passen. Om comfortabel te kunnen werken is de positie van de stoelen verstelbaar.

 • Aan de dubbele aandrijving is te zien dat de vierrijige pootlorrie opgebouwd is uit twee tweerijers.

 • Het stappenwiel drijft via een ketting de pootmachine aan.

 • De pootafstand is met verschillende kettingwielcombinaties in stappen van 2 centimeter in te stellen.

 • De stevige aanaardschijven hebben genoeg stelmogelijkheden om een goede rug op te bouwen.

 • Het extra rek achter op de pootmachine biedt voldoende ruimte om een voorraad kiembakjes mee te nemen.


Of registreer je om te kunnen reageren.