Home

Foto & video 1109 x bekeken 2 reacties

Kijk, daar is Niek

Boerenkind van de maand Niek Kleijne Snuverink woont op een melkvee- en varkensbedrijf. Niek is vaak in de stallen te vinden. Meestal in overall, maar soms ook in zijn pyjama.

Foto

 • Bij mij thuis hebben we een melkvee- en varkensbedrijf. We hebben 70 melkkoeien en 140 fokvarkens.

 • Ik help mijn vader vaak in de stal. Bijvoorbeeld bij het melken. Dat doen we in een 2x6-melkstal. Ik kan zelf de melkstellen aankoppelen.

 • Op deze foto heb ik een overal aan, maar ’s ochtends als ik wakker word, stap ik meteen in mijn pyjama ook al de stal in. Dan kijk ik even bij de koeien die moeten afkalven. Die staan op de deel, vlak bij mijn slaapkamer.

 • Dit ben ik met mijn broertje Tim (6) bij een van onze varkens. In de varkensstal help ik mijn vader met biggen spenen of ik loop mee met de inseminator als die komt scannen of de varkens drachtig zijn.

 • We hebben op ons bedrijf vier Massey Ferguson-trekkers. Ik ga graag mee op de trekker met allerlei werkzaamheden.

 • En soms doe ik ook gewoon lekker niks. Maar dat is niet zo vaak.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nel

  Heee Niek! Wat gaaf zeg, mijn neefje als boerenkind van de maand! Ik werd getipt door je moeder en ging gelijk even kijken, wat een gave foto's van jou met de koeien heb je meegestuurd! Kom je weer een keertje logeren bij ons op de boerderij? Groetjes je nichtje Nel

 • no-profile-image

  marga

  Dag Niek, wat sta je ontzettend mooi in de boerderij! En wat een prachtige verhalen. Ik heb genoten van het artikel. Hartelijke groetjes uit Stepelo, tante Marga

Of registreer je om te kunnen reageren.