Home

Foto & video 644 x bekeken 1 reactie

SIMA 2011

De SIMA-mechanisatiebeurs is gestart. De redactie houdt u op de hoogte van de laatste noviteiten. Hier alvast een eerste impressie vanaf de beursvloer.

Foto

 • De SIMA-mechanisatiebeurs is gestart. De redactie houdt u op de hoogte van de laatste noviteiten. Hier alvast een impressie vanaf de beursvloer. Voor al het nieuws kunt u de sectorpagina Mechanisatie op Boerderij.nl bezoeken. Letterlijk groot nieuws is de nieuwe Axion 900-topserie bij de Claas standaardtrekkers.


  Tekst: Matthijs Verhagen, foto's: Henk Riswick, Frits Huiden, Matthijs Verhagen

 • Manitou heeft vooral nieuws op compact gebied. Deze MLT 625-75H is de opvolger van de compacte 523-verreiker. De motor is nu aan de zijkant geplaatst.

 • Op de franse beurs staan vanzelfsprekend veel franse fabrikanten. Deze drieassige kunststof mesttank staat op de stand van Mauguin Citagri en is leverbaar met een inhoud van 21, 23 en 26 kuub. Het grootste model kost ongeveer 140.000 euro.
  Turbinepomp
  3 as
  26 kuub 140.000 e
  Bandenmaat 650 65 30. 5

 • Verschillende fabrikanten presenteren volledig of gedeeltelijk aluminium-kippers (lees hier meer). Zo ook op de stand van LeBoulch. De ontwerpschets van deze kipper was eerder al op Boerderij.nl te zien. De 32 tons drieassige kipper zit momenteel nog in de testfase en weegt leeg slechts 7640 kilogram.

 • Gewicht besparen bij transportvoertuigen kan ook door de kippergedachte juist te laten varen. Hier een La Campagne-wagen voorzien van een losbodem, ook wel bekend als walking floor.

 • De Joskin Cargo Track met meststrooier-opbouw.

 • Lucas G stapt met deze machine in de markt voor zelfrijdende voermengwagens. De cabine is duidelijk afkomstig van de Manitou-verreikers. Beide bedrijven behoren tot dezelfde holding.

 • 8.20 meter breed en een eigen gewicht van meer dan 12 ton. De fabrikant adviseert om er een trekker van 540 pk voor te spannen. Deze getrokken Heliflex-cultivator van Gregoire Besson spreekt zeker tot de verbeelding. Veel fabrikanten tonen zware getrokken grondbewerkingsmachines.

 • Franquet ontving een medaille van de organisatie voor deze volledig electro-hydraulisch verstelbare zaaibedcombinatie. De gedachtegang is te vergelijken met de SuperSprint van Steketee. (bekijk hier een filmpje van de werking)

 • Op de beursvloer staan ook veel exotische machines voor de bosbouw, zoals deze Variotrac.

 • Ook Frans en exotisch is deze CMC-hakselaar. Dankzij de koppelschotel op de achteras kunnen vrachtwagenopleggers aangekoppeld worden.

 • De Zetor Maxterra is nog immer niet in productie, maar de fabrikant heeft het prototype wel op punten aangepast.

 • SAC toont de nieuwe Futureline MAX-melkrobot. De bouw is exact gelijk aan de op de Eurotier geïntroduceerde Insentec Astrea 20.20. De dubbele box die wordt bediend door één arm en alle techiek zit in één centrale kast.

 • Naast al het ijzerwerk is er ook wat rundvee te zien, zoals deze Salers-runderen. Een bekend ras in Frankrijk, met typische uiterlijke kenmerken zoals de krullende vacht en grote hoorns.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick

  Zo exotisch is die hakselaar mee koppelsch. niet Claas heeft dat ook word veel gebruikt in Frankrijk om luzerne naar pelleterij te voeren grootvolumekippers worden mee de hakselaar meegenomen en gevuld komt voor in droge streken zoals Reims

Of registreer je om te kunnen reageren.