Home

Foto & video 4 reacties

Foto's van boeren (afl. 19)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook foto's in van vee, mensen, het weer, alles wat te maken heeft met landbouw.

Foto

 • Dan vraag je om een foto van een Deense Roodbonte (best een mooie koe trouwens) en dan wordt dit fraais erbij meegezonden...

  Ingezonden door Robert Bodde, chefredacteur Boerderij

 • Een chauffeur van Beuker Vochtrijke Diervoeders uit Doetinchem levert bij maatschap Bartelema in Friesland een lading bierborstel van Heineken af. HEt wordt opgeslagen in een 'slurf'. De silobag van Hyplast zit bij aankomst al opgevouwen achter de vrachtauto. De chauffeur haalt het elastiek van de silobag en bindt het uiteinde dicht. Vervolgens wordt de silobag door middel van de vijzel die achterin de bak zit geslurfd. Op de vrachtauto is duidelijk het nieuwe logo van Beuker

 • Kaasboerderij de Ruurhoeve uit Hoogeloon produceert de beste ambachtelijke kaas van Zuid-Nederland. Dat hebben keurmeesters van de kaaskeuring Zuid-Nederland woensdag 9 noember 2011 bepaald. Toen kwamen 30 kaasboeren uit zuid Nederland bijeen om te leren hoe ze hun producten kunnen verbeteren. De bevindingen van de deskundigen moeten de kwaliteit van boerenkaas naar een hoger peil brengen. In de categorie “ambachtelijke kaas” won kaasboerderij de Ruurhoeve uit Hoogeloon. Zij behaalde met de belegen kaas 95 punten, de hoogst behaalde score van deze dag.

 • De familie van der Ploeg (hier zoon Wietse) ging met een vracht aan medailles naar huis vanaf de rundveekeuring in Oenkerk.

 • De Belg Etienne Verhaert (rechts) poseert trots bij de Oulou-zoon BAC Faldo du Moulin die hij op 1 oktober voor €4.700 afmijnde op de centrale opfokveiling in Toldijk. De fokker van deze stier is Hans Spekenbrink (midden). Verhaert mijnde ook Tilbury-zoon BAC Farfan (fokker Jan van Oorspronk) af voor €3.700. Daarmee kwam het gemiddelde van de 11 geveilde Blonde-stieren op €2.900. Dat is €200 minder dan bij de voorjaarsveiling.

  Ingezonden door Fredie van Dijk

 • Van kalverhokken tot speelhutten.
  Ingezonden door Koen Crommentuijn

 • Op vrijdag 16 september was een maisdemo in Ochten (Gld.). Rijnvallei-voorlichter Coen van Sterkenburg gaf hier een toelichting op de grassenmengsels.

 • Lourens en Lourens (5 jaar) Bakker wonen in West-Graftdijk en hebben een melkbedrijf. Ze lezen allebei graag de boerderij en zijn grote fan van Case trekkers!

 • Loonbedrijven Van de Kar en M & B Peen in actie in Kraggenburg (Fl.).
  Ingezonden door: Bert Benedictus in Kraggenburg

 • Hoewel Vlaming Jan Schaubroeck beroepshalve niets te maken heeft met de landbouwwereld, heeft hij altijd iets voor trekkers gevoeld. Als jongeling werkte hij zomers altijd op een boerderij om maar trekker te kunnen rijden. Inmiddels heeft Schaubroeck een mooie verzameling miniatuurtrekkers opgebouwd. Deze foto heeft hij genomen in het Vlaamse Oostrozebeke. „Nog altijd vraag ik me af hoe ze deze trekker zo op het dak hebben gekregen", vertelt Schaubroeck.
  Ingezonden door Jan Schaubroeck in Oostrozebeke (B.)

 • Tijdens een praktijkles mollenvangen deed AOC-student Henk Mekelenkamp een bijzondere vangst. Wat instructeur Harry Witteveen in 30 jaar nog niet was gelukt, deed Henk in één keer: een witte mol vangen!
  Ingezonden door Theo Roebbers in Twello • Een Deutz 180.7

  Ingezonden door Rian Bikker in Nieuweroord (Dr.)

 • De oogst verloopt niet altijd even soepel, zo bewijst deze foto...

  Ingezonden door Rian Bikker in Nieuweroord (Dr.)

 • Bieten rooien in Oostrum


  Ingezonden door Frits Litjens in Oostrum (L.)

 • 'De mist zorgde eind november voor perfecte foto's!', mailt Annet Vloet in Mill (N.-Br.) enthousiast. Het resultaat mag er zeker zijn!

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacob

  Wat voor afstamming heeft dat kalfje?

 • no-profile-image

  Franke

  met die mol is het wel echt "beginners luck" zoals ze dat hier noemen. Gelukkig hebben we hier geen last van mollen, maar hebben we ground hogs. Deze maken ondergronds bunkers in het veld met meerdere in- en uitgangen.

 • no-profile-image

  ed bakker

  welk kalf geen kalf gezien

 • no-profile-image

  koe

  Wat een pracht kalf, maar als ik toch een prijs naar huis moet nemen dan die meid met die piercing(A)

Of registreer je om te kunnen reageren.