Home

Foto & video 2 reacties

Dioxine: stilte in de Hoekse Waard

De uitgestrekte akkers in de gemeente Strijen (Z.-H.) liggen er keurig bij. Opvallend is dat er geen enkele activiteit te bespeuren is. De brand bij Chemie-Pack in Moerdijk heeft alles stilgelegd.

Foto

 • Het opvallendste beeld dat er iets niet klopt zijn de op verschillende plaatsen in het gebied stilstaande spruitjesoogstmachines.

  Foto's: Peter Roek, tekst: Eric Beukema

 • In percelen die nog maar voor de helft zijn geoogst, staan de machines stil. Het is alsof de boer even is gaan koffiedrinken om daarna weer verder te oogsten. Echter, de oogstmachines staan al dagen stil. Binnen de 10 kilometerzone, het gebied direct onder de rookpluim van Chemie-Pack, is het oogsten verboden.

 • Vanaf de dijk bij het plaatsje Strijensas is het industrieterrein van Moerdijk goed zichtbaar. De koeltoren van energiemaatschappij Essent aan de Middenweg torent boven alles uit. Links van Essent is Chemie-Pack gevestigd aan de Vlasweg.

 • Alleen schapen staan nog buiten. Ook binnen de 10 kilometerzone lopen ze gewoon buiten. Opmerkelijk, omdat de koeien van Sander Vijverberg problemen kregen na het eten van het gras waarop roetdelen van de brand terecht waren gekomen.

 • Er hoeft niet lang gezocht te worden naar restanten van de brand in Moerdijk. Overal op het land van Vijverberg liggen de verkoolde restanten, ondanks dat inspectieteams al veel hebben weggehaald.

 • Om geen risico’s te lopen moeten mensen handschoenen gebruiken bij het oprapen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  Koeien van sander geven nog maar de helft van de zestig liter die ze normaal gaven, yeah right keep dreaming! Koeien hadden gras gegeten, lopen die nog buiten dan???

 • no-profile-image

  sander

  verslaggevers maken soms fouten dan staat er dus geen waarheid. koeien staan binnen hebben alleen in een rookwolk gestaan en voer lag 100% afgedekt dus koeien hebben geen roet gegeten natuurlijk!!

Of registreer je om te kunnen reageren.