Home

Foto & video 1647 x bekeken 1 reactie

Veel mooie zonnebloemen

Veel kinderen deden dit jaar hun best om een zo hoog mogelijke zonnebloem te laten groeien voor de Kinderboerderij-zonnebloemwedstrijd. De hoogste: 4.30 meter.

Foto

 • Carsten (14) en Aline (12) Schep in Langerak (Z.-H.) wonnen de zonnebloemwedstrijd van Kinderboerderij. Hun bloem groeide tot een hoogte van 4,30 meter. Iedere dag heeft Carsten de zonnebloem veel water gegeven. Toen de familie op vakantie ging, zette hij een kruiwagen vol slootwater neer, zodat opa de bloemen kon verzorgen.

 • Lars Blankespoor (7) in Harskamp (Gld.) heeft zijn zonnebloem samen met zijn vader veel water en mest gegeven. De bloem groeide tot 4 meter, maar is inmiddels omgewaaid.

 • Tristan, Emma en Nina van zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg (U.) zijn erg trots op hun zonnebloemen. Alle 16 kinderen die op deze zorgboerderij komen, hebben meegeholpen bij de verzorging van de bloemen. De hoogste zonnebloem op de boerderij is 3,99 meter geworden.

 • Opa Vrijhof (77) van Henry de Jong (12) in Hierden (Gld.) stopte eerder dit jaar een boel zonnepitten in de grond. Henry kwam vervolgens samen met zus Babette (11), broer Ronald (9) en hond Boris iedere week kijken hoe de bloemen groeiden. De hoogste bloem werd 3,82 meter.

 • Mirthe Denen (8) in Aalten (Gld.) pootte zonnepitten op 2 mei. Ze gaf haar bloemen iedere dag water en bond ze stevig vast. De hoogste zonnebloem werd 3,72 meter.

 • Het zusje en broertje van Gijs Flinkert (7) in Zuidwolde (Dr.) stonden vorig jaar in Boerderij met de kortste zonnebloem. Dat wilde Gijs niet nog eens meemaken. Bij zijn opa en oma zaaide hij zonnebloemzaadjes. Die gaf hij veel water en af en toe wat koemest. De hoogste bloem werd 3,60 meter. Helaas voor Gijs niet de langste, maar gelukkig ook niet de kortste.

 • Sofie (5) en Gijs (3) van Hoften in De Kwakel (N.-H.) staan hier bij hun zelf gezaaide zonnebloemen. De hoogste is 3,53 meter. Oma Gerda stuurde de foto in.

 • 'Dit zijn wij met onze hoogste zonnebloem', schrijven Tygo (5), Zoë (3) en Youri (1) Fles in Lichtenvoorde (Gld.).'Hij is 3 meter en 52 centimeter geworden.'

 • Dat Annemiek (5) en Arjan (3) Wieland in Roden (Dr.) met 3,50 meter misschien niet de hoogste zonnebloem zouden hebben, wisten ze.

 • Maar dan toch zeker wel de mooiste, vonden ze. Een zonnepit leverde namelijk een plant met wel 30 bloemen op.

 • Geran (7) en Maresa (4) van Bezooijen hadden thuis in Leerbroek (Z.-H.) zonnebloemen staan. Die werden echter lang niet zo hoog als de bloemen bij opa en oma in de tuin. Daar groeide de hoogste zonnebloem tot bijna 3,5 meter.

 • Bij Gerjanne (9) en Janneke (6) van Ginkel in Bennekom (Gld.) werd de hoogste zonnebloem 3,37 meter. 'We vonden het leuk om de bloemen te verzorgen', melden de zusjes.

 • Renske (10) en Aukje (7) Spaan in Duiven (Gld.) pootten in april van dit jaar allebei zonnebloemzaadjes. De bloem van Renske groeide tot 3,30 meter. Die van zus Aukje tot 3,20 meter.

 • Erik (9) en Ineke (11) Koolman in Paterswolde (Gr.) kregen zonnepitten van de buren. Die pootten ze eerst in een potje in de vensterbank en plantten ze in mei. Een bamboestok zorgde ervoor dat de bloemen stevig stonden. De hoogste werd 3,30 meter.

 • Ries Jacobs (5) in Stramproy (L.) pootte eind april samen met zijn grote broer Stan zonnebloempitten. Met zijn zusje Iris gaf hij de bloemen veel water en haalde hij het onkruid er omheen weg. De hoogste zonnebloem werd 3,15 meter hoog.

 • Edwin Geling (10) in Zeewolde (Fl.) zaaide zijn zonnepitten in zijn eigen kas. De bloem waaide bij de storm in juli helemaal scheef maar groeide toch nog tot 3 meter hoog.

 • Arnee Koorevaar (12) in Bleskensgraaf stopte op 5 mei een aantal zonnepitten in de grond. Die groeiden niet uit tot plantjes, dus probeerde hij het een paar weken later nog eens. Toen ging het wel goed. Om de twee avonden gaf hij de bloemen water, eens per week wiedde hij onkruid. Het resultaat is een zonnebloem van 2,86 meter. 'Ik ben er verbaasd over dat hij nog zo lang is geworden', schrijft Arnee.

 • Charlotte Haitel (9) in Emmen (Dr.) zaaide haar zonnepitten al in februari in huis. In april verplaatste ze de plantjes naar buiten. De hoogste zonnebloem werd 2,55 meter.

 • De zonnebloem van Laura (9) en Rick (6) Borren in Terschuur (Gld.) werd 2,20 hoog.

 • De kortste zonnebloem van de zonnebloemwedstrijd is 2 meter hoog. Hij groeide bij Rick en Timo (10), Nico (9), Maureen (5) en Esther (4) Uittenbogaard en hond Bengy in Oldeholtwolde (Fr.).

Eén reactie

 • no-profile-image

  bgf

  huhum

Of registreer je om te kunnen reageren.