Home

Foto & video

Nieuws van AgroTechniek Holland

Woensdag 8 september opent AgroTechniek Holland zijn poorten in Biddinghuizen. Boerderij nam voor de opening alvast een kijkje.

Foto

 • Lely toont een drieassige dubbeldoel opraap-silagewagen. Zowel de voorste als de achterste as van de Tigo 70 R Combi is gestuurd. Ook maakte Lely zelf een afdeksysteem dat bestaat uit twee gaasvelden dat van beide zijden op de wagen klapt. De nieuwe wagen heeft ook Isobus-bediening aan boord.

  Tekst: Frits Huiden. Foto’s: Henk Riswick

 • Bij Duport is de Mutti-voermengwagen ‘Project 23’ Limousine te zien. De opvallend wit met zilveren mengwagen was al een blikvanger op de Agritechnica. De 23 kuubs wagen heeft twee verticale vijzels en een John Deere-motor.

 • Beursacties zijn er ook. Mechatrac geeft duizenden euro’s korting op Seko-voermengwagens en schermt met lage leaserentes vanaf zelfs 0 procent.

 • In een dichte vrachtwagen werd de eerste Fendt-primeur, de 939 Vario, naar Biddinghuizen gebracht. De trekker van 286 kW (390 pk) maakt gebruik van SCR-motortechniek en AdBlue. Bovendien kreeg de trekker het touchscreen uit de 800-serie en de betere oliekoeltechniek van de 200-serie.

 • Vogel & Noot heeft een variabele ploeg die bovenover wentelt. Hierdoor is de eerste en laatste voor makkelijker ondiep te ploegen en valt er geen grond op het frame bij het wentelen. Overbuik en overrug zijn met de wentelcilinder in te stellen.
 • Schouten bouwt een bemester waarvan de elementen zijn opgehangen via rubberen torsieveren. De torsievering is afgewerkt met plaatwerk. De kunststof schijven hebben een diameter van 35 centimeter en hebben een slijtvaste lichtmetalen lagering. De dubbele elementen hangen in een parallellogram met dempers, maar zonder scharnierpunten. De uitlopen worden afgesloten met lucht.

 • Boumatic toont een robotarm die automatisch de koeien dipt. De Proflex SR1-arm is te installeren bij een buitenmelker. De arm heeft een vaste positie in de stal en kan daar zo’n meter naar links en rechts bewegen en zo de voorbij draaiende koeien dippen.

 • Vicon heeft nu ook een frontschijvenmaaier zonder kneuzer in het programma. Deze Extra 332F kreeg een nieuwe, geduwde ophanging en heeft een V-snaar-overbrenging. Door de poelies om te draaien kan met een 1.000 toeren-frontaftakas toch op 750 aftakas-toeren worden gewerkt. De maaibalk met acht schijven met drie messen elk, is goed bereikbaar.

 • Op de stand van Strautmann-importeur Zonna in Beilen is een 12 kuubs Garant-mesttank te zien van het Duitse Kotte Landtechnik. Achter de mesttank met enkele BPW-as is een Veenhuis Ecojet-bemester gehangen.

 • Dit Criba-losbandje is vast gemonteerd aan de achterklep van de kipper. Voor het overstorten van producten in stort- en zaadbakken zijn losse transportbanden daarmee overbodig. Kuijpers Metaal in Reusel bouwt de 610 kilo wegende Criba-losband.

 • De LB100-ploeg van Kverneland is nu ook met dieptewiel te krijgen, dat naast de ploeg loopt. Voorheen kon het wiel alleen achter de ploeg gemonteerd worden.

 • Evers Agro in Almelo heeft een primeur met de GPS-Bemester. Op een groot doek wordt de bouwlandbemester aangekondigd waarmee via gps, plaatsspecifiek bemest kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.