Home

Foto & video 2 reacties

Foto's van boeren (afl. 17)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook foto's in van vee, mensen, het weer, alles wat te maken heeft met landbouw.

Foto

 • Ilse en Johan van Meer in Hapert trouwden op 18 september 2010. Enkele dagen later lieten ze opnieuw foto's maken, bij de paarden en bij de uien.

 • De rijstoogst is weer begonnen in Centraal Thailand. De kleurrijke combines zijn weer aan het werk.

  Ingezonden door André Hogewoning in Pattaya, Thailand.

 • Deze man en vrouw zijn 4 jaar geleden vertrokken uit Belgiè en beozchten 10 landen. Ze waren op de weg terug naar België, kwamen bij ons over de dijk en vroegen of ze bij ons mochten overnachten. Plek genoeg, dus dat kon. Ze hadden een kip bij zich voor een eitje en 4 geiten waar de vrouw er een 2 x per dag an molk voor melk en kaas die zij zelf maakte.

  Ingezonden door Gijs v.d. Werken in Nederhemert

 • Door de warmte van de stal zijn grote ijspegels ontstaan.

  Ingezonden door Jo Peters in Ulft (Gld.)

 • Duwbakken brengen grondstoffen naar de productielocatie van De Heus in Ravensten. De Heus heeft negen 500-tons duwbakken in China laten bouwen en deze zijn nu alle in de vaart. Dat bespaart op jaarbasis 10.000 vrachtwagen-bewegingen.

  Foto: De Heus

 • Omdat de bladeren nu in de herfst niet meer groeien helpt onze zoon zijn geitjes een handje. Hij heeft zijn geitjes gekregen omdat hij zijn enkel gebroken had.

  Ingezonden door W. Lukasse in Wolphaartsdijk (Zld.)

 • Zaterdag 9 oktober bezochten B&W van de gemeente Etten-Leur het varkensbedrijf vand e familie Ammerlaan. Het aantrekken van een wegwerpoveral, compleet met pet en overschoenen, leidde tot de nodige hilariteit.

  Ingezonden door ZLTO-afdeling Etten-Leur.

 • Iedere maandag en dinsdag zijn de neefjes Jens (7mnd) en Sam (2jr) bij opa en oma op de boerderij. waar ze de Boerderij grondig doorspitten op zoek naar trekkers.

  Ingezonden door Gerard Koote in Nieuwe Tonge

 • Lars Verhage (2 jaar, links) en rechts Olaf Hospes (3,5 jaar) stelen de show op Agrotechniek Holland. Ze zijn in tenu gestoken door Vicon en lopen van de ene stand naar de andere. Het was de dag van hun leven.

  We kregen continu reacties van andere boeren en van het Vicon-promotie team. Ze werden ook 'aangemoedigd om toch even door de grote plas te lopen. En als slagroom op het toetje kregen ze nog een echte opa van Opa, waarna ze vredig lagen te slapen op de terugweg in de auto.

  Ingezonden door familie Verhagen

 • Tijdens de vervanging van het voerhek moestend e koeien in de weinde gevoerd worden. Dat leverde een mooi plaatje op.

  Ingezonden door de familie Noordergraaf in Groot-Ammers

 • Dierenartsen Merijn de Bont, Hans Rierink en Hildeward Hoenderken opereren hier een twee weken oud kalf aan een zeldzame aadoening van het kniegewricht (Patella luxatie). Het kalf kon nauwelijks lopen doordat de knieschijf naar binnen schiet.

  Een foto van de operatie staat hier voor mensen met een sterke maag.

  De operatie is geslaagd. Na een revalidatie van enkele weken zal het kalf weer goed kunnen lopen.

  Ingezonden door diergezondheidscentrum 't Wijdseland en Dierenkliniek Pietersberg

 • Het jongvee van Herwin Prinsen in Meddo (bij Winterswijk) was dit jaar door de extreme droogte nog niet naar buiten geweest. Op woensdag 25 augustus gingen er ruim 30 de wei in. Zij maakten direct kennis met het andere uiterste; extreme nattigheid. In anderhalve dag viel er 144,5 mm neerslag.

  Ingezonden door Ans Prinsen

 • Agro de Jager bij Lewedorp (Zld.)neemt als onafhankelijk bedrijf tarwe in voor het Belgische bedrijf Tilborghs bvba. De tarwe wordt op de beton gestort en met een verlengde shovelarm in de opslag opgeduwd.

  Ingezonden door Agro de Jager

 • De fokveedag in Enter (donderdag 5 augustus) was een prachtige dag om dikbillen te bekijken.

  Ingezonden door Marnix Knetemann in Wijde Wormer.

 • De kalverkeuring met het Broeklander school- en volksfeest telde dit jaar niet alleen rubrieken met rood- en zwartbont melkvee, maar ook vleesveekalveren. Kevin Tielbeke zette zijn beste beentje voor in de rubriek exterieur tot 8 jaar met het Blonde d' Aquitaine-kalfje Elise. Hij werd eerste en totaal eindigde Elise als derde voor de titel "Miss Broekland". Resevekampioen exterieur "Miss Broekland" werd Eline van Charlotte Tielbeke. Anouk Tielbeke behaalde schopte het met het kalfje Feline tot reservekampioen voorbrengen/toilet tot 8 jaar.
  Ingezonden door Hennie Tielbeke in Olst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  HERWIN

  Redactie,
  hebben jullie iemand nodig die de fouten corrigeert ?

  Denk aan de schrijffouten cq tikfouten aub !

 • no-profile-image

  Tijger

  Ja, het is vaak echt erg.
  Herwin heeft helemaal gelijk!

Of registreer je om te kunnen reageren.