Home

Foto & video laatste update:28 mrt 2012

Daniël en Margot op de boerderij in Noorwegen (deel 1)

Foto

 • Hoi, ik ben Daniël Pastoor en ik ben 5 jaar. De boerderij van oom Johan en tante Vera ligt helemaal in Noorwegen en dat is erg ver weg, wel 2.000 kilometer. Ik ga meehelpen met het werk in de stal. Ik vind koeien leuk.  Foto's: Martijn & Liesbeth Pastoor en Vera Wijnveen, tekst: Vera Wijnveen

 • Dit is mijn zusje Margot Pastoor. Ze is 2 jaar, maar al bijna 3. Ze vindt koeien niet zo lief. Op de motor zitten vindt ze niet eng. Mama zegt dat ze best wel stoer is.

 • De eerste dag van de vakantie zijn alle grote mensen erg druk. Hier zie je een mestmixer. Dat is een machine die de mest in de kelder roert, zodat die dunner wordt en makkelijker de kelder uitstroomt in de giertank. Papa Martijn repareert de mestmixer. Oom Johan en tante Vera sjouwen met een rol gaas. Die brengen ze naar de schapenwei.

 • De schapen zijn blij dat ze mensen zien en springen hoog in de lucht. Ook willen ze spelen en springen tegen iedereen op. Margot en ik (Daniël) vallen dan op de grond. Dat vinden we niet zo leuk. We blijven lekker buiten de wei kijken en geven de schapen zuring. Daar zijn ze dol op.

 • ’s Nachts is er een kalfje geboren. Oom Johan en tante Vera moesten uit bed om het kalf in een hok te stoppen. Ook geven ze het de melk van de moederkoe, zodat het kalf geen dorst heeft. Deze eerste melk heet biest en mag niet naar de melkfabriek.

 • Ik mag het kalfje een naam geven, en omdat het een stiertje is, noem ik hem Diego. Ik ken Diego van de televisie. Ik kruip in een kalverenhok. Hoe zou het zijn om een kalfje te zijn?

 • Koe Droopy heeft de mat vies gemaakt met poep en pies. Poep van de koe heet eigenlijk mest. Tante Vera laat zien hoe je dat schoon moet maken. Er zijn wel bijna 40 matten die schoongemaakt moeten worden.

 • Tot 40 tellen kan ik nog niet, maar het schoonmaken met een bezem kan ik wel erg goed.

 • Ook ligt er veel mest onder de kalverenhokjes. Dat stinkt vies en daarom haal ik alles weg. Pff, daar ben ik mooi druk mee!

 • Tante Vera komt helpen en dat vind ik gezellig. Ik vertel haar een leuke mop.

 • Ik ben moe van al dat werken. Buiten ligt een hele stapel nieuwe koematten. Die gaat oom Johan nog een keer in de stal leggen, zodat de koeien weer lekker kunnen liggen. Ik vind het een fijn bedje en doe een dutje.

Of registreer je om te kunnen reageren.