Home

Foto & video 2438 x bekeken 2 reacties

Loonbedrijven investeren en onderhouden

Een rondje langs loonbedrijven in de Noordoostpolder leert dat loonbedrijven volop investeren in gps-technieken. Daarnaast worden machines nu klaargemaakt voor het komende seizoen.

Foto

 • Wim van Unen en Jan Nienhuis bekijken de toestand van enkele lagers die vervangen moeten worden. Het loonbedrijf van Tom en Wim van Unen in Emmeloord gaat investeren in het mobiele Trimble Ag gps en kunnen op iedere locatie met het systeem werken. Vooral bij het uien zaaien, witlofruggen trekken en het rooien van Parijse wortels zal gps van pas komen.


  Foto's: Sytze Bakker

 • Loonbedrijf Wieringa gaat ook meer doen met gps en heeft een nieuwe Structural vierrijige pootmachine besteld. Ook binnen de veehouderijtak van het loonbedrijf is geïnvesteerd. Medewerker Jaap Feenstra wisselt op de foto de ontbladerklepels van de bietenrooier van plaats (boven de rij en naast de rij).

 • Henk Strijker last nieuwe geleiders in de bunker.

 • Ook de elementen van de uienzaaier worden grondig nagekeken. Vanwege de toediening van het agressieve Powerstart-goedje zijn sommige delen aangetast en kunnen beweegbare delen wel eens vast gaan zitten.

 • Op de locatie in Creil van loonbedrijf Wieringa wordt deze pers onderhouden.

 • Een aandrijfstang van de naalden lijkt verdwenen te zijn.

 • Een zwadmaaier voor graszaad krijgt dit seizoen minder werk doordat er minder graszaad geteeld gaat worden.

 • Loonbedrijf Van Dun in Rutten heeft geïnvesteerd in een nieuwe Monosem-uienzaaimachine (3x 1,5 meter), twee Claas-trekkers en een Krone-grootpakpers. De werkplaats is verdubbeld in oppervlakte. Op de voorgrond staan twee nieuwe mestcontainers die met de carriër verplaatst kunnen worden.

 • Deze hakselaar is helemaal uit elkaar geweest voor een revisie.

 • Trekkers worden ook grondig nagelopen door eigen personeel.

 • Bij loon- en opschepbedrijf Corne Vinke in Luttelgeest staat een Ploeger nog buiten te wachten om schoongespoten te worden; de temperaturen lieten dat nog niet toe. Het bedrijf wil ook meer gaan doen met gps en denkt eraan om een Grimme-rooier in te ruilen voor een DeWulf.

 • Loonbedrijf Schilder heeft een nieuwe Agrifac Big Six aangeschaft en kijkt nog rond naar een nieuwe peenrooier. Op de foto verhelpt vaste monteur Gerard Bakker een lekkage aan de aandrijving van een kraan.

 • Loonbedrijf en Grondverzet Breure in Swifterbant investeerde in een nieuwe Schouten sleepslangbemester, een bandendruk-wisselsysteem en een 2,25 meter brede uienrooier. Op de foto de ruime werkplaats in het nieuwe pand.

 • Deze erwtendorser van 12 jaar oud is helemaal ontmanteld; ieder jaar komen er meer slijtplekken tevoorschijn.

 • Ook een belangrijke investering: tijd om koffie te drinken in de nieuwe kantine.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Thijs Bakker

  Goed bezig! Leuk om eens op de foto te zien.

 • no-profile-image

  Dave

  Kijk, dat is nog 'ns leuk om de loonbedrijven uit 't dorp e.o. op de foto te zien!

Of registreer je om te kunnen reageren.