Home

Foto & video 1515 x bekeken

Afscheid nemen van eigen bedrijf

Boerderij nam een kijkje op het subfokbedrijf van Harry Hulman in Lettele (Ov.). De pluimveehouder wil het bedrijf vekopen hij zelf opbouwde.

Foto

 • Het subfokbedrijf van Harry Hulman (48) in Lettele (Ov.) staat te koop. De pluimveehouder heeft geen opvolger en wil graag een nieuwe stap maken in zijn werkbare leven.
  Foto's: Jan Willem Schouten, tekst: Bouke Poelsma

 • In drie moderne pluimveestallen houdt Hulman in totaal zo’n 25.000 grootouderdieren. De twee linkerstallen zijn in 1996 gebouwd. De stal meest rechts is in 2008 in gebruik genomen. Hulman zat van 1982 tot 1984 in een maatschap met zijn vader. In die periode hielden ze vleeskuikenouderdieren. In 1984 nam Hulman het bedrijf over en ging hij grootouderdieren houden. Met de ingebruikname van de stallen in 1996, groeide het bedrijf van 3.000 naar 16.000 grootouderdieren. In 2008 groeide het bedrijf naar de huidige omvang van 25.000 grootouderdieren.

 • Het bedrijf ligt aan de Bathmenseweg, nabij Lettele.

 • De stallen zijn 72 meter lang en 14,20 meter breed. De linkerstal is iets smaller: 12,50 meter breed. In twee stallen werkt Hulman met zowel lengteventilatie als met nokventilatie. In de nieuwste stal werkt hij alleen met lengteventilatie.

 • Er zijn voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Het bouwblok van 1 hectare is nog niet volgebouwd. Als het nieuwe bestemmingsplan buitengebied Deventer wordt goedgekeurd is er achter de huidige stallen en het woonhuis flink wat ruimte om uit te breiden. Het bouwblok is dan 1,5 hectare.

 • Hulman werkt met drie rassen kippen en in totaal zes verschillende kruisingen. Als subfokker heeft hij voldoende aan het houden van 25.000 grootouderdieren. „Dit is een volwaardige tak. Het houden van grootouderdieren is specialistisch werk. Subfok levert verhoudingsgewijs voldoende op”, vertelt de pluimveehouder, die onder contract werkt voor ISA. Voor een eventuele koper is het mogelijk om het bestaande contract met ISA over te nemen. Hulman is bereid om een eventuele koper in te werken op het bedrijf.

 • De stallen zijn geschikt voor het houden van leghennen. In de stallen kunnen in totaal zo'n 50.000 kippen in een volière-inrichting worden gehouden. De stallen zijn ook geschikt voor het houden van vleeskuikens, al zou dat kapitaalvernietiging van de huidige stalinrichting betekenen.

 • Het eierlokaal is in 2008 vernieuwd. Volgens Hulman is het er prettig werken, mede door de vele lichtinval.

 • Ook de voerkeuken ziet er keurig uit...

 • …net als de eieropslag.

 • Het woonhuis. Het pand is opgedeeld in twee woongedeelten. In het voorhuis is een kleine woonruimte gecreëerd die eventueel in gebruik genomen kan worden als Bed and Breakfast-gelegenheid. Klik hier voor meer informatie over dit bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.