Home

Foto & video

Aardappelen laden op Potato Europe

Een tijdje terug kon u in Boerderij het belangrijkste nieuws van Potato Europe lezen. In deze reportage nog wat extra informatie over producten op het gebied van verlading.

Foto

 • Een tijdje terug kon u in Boerderij het belangrijkste nieuws van Potato Europe lezen. In deze reportage nog wat extra informatie over producten op het gebied van verlading.

  Foto’s: Henk Riswick, tekst: Hilko Bos. • Grimme toonde twee overlaadwagens van het type Multitrailer. De drieassig uitgevoerde Multitrailer 350 kan zo’n 35 kuub aardappelen bergen. Om tijdens het laden de aardappelen minimaal te beschadigen, kunnen de bovenste kleppen aan beide kanten hydraulisch naar beneden klappen. Lossen gaat via een hydraulisch aangedreven onderlosband.

 • De Multitrailer 190 kan zo’n 19 kuub aardappelen vervoeren. De getoonde uitvoering was uitgerust met een optionele opvoerband om de wagen te lossen.

 • Bijlsma Hercules presenteerde zijn nieuwste hallenvuller van het type HLV 1900, die is uitgerust met een 80 centimeter brede band. De oversteek van de 19 meter lange band is in uitgeschoven toestand 14 meter voor de wielen. De aandrijfmotor zit in het uiteinde van de band. Via een frequentieregelaar is de snelheid te variëren van 0 tot 70 meter per minuut. In graan ligt de capaciteit op 150 ton per uur. De machine is volgens de fabrikant niet voorzien van toeters en bellen, omdat de klant daar niet naar vraagt.

 • Ook Climax toonde zijn nieuwe hallenvuller van het type CTHV. Een van de bijzonderheden is het zogenoemde Mono Body Frame. Dat betekent dat het frame over de volle breedte is gezet, en dus niet is gelast. Dit komt de stijfheid van de hallenvuller ten goede, zodat torderen zo goed als uitgesloten is. De bandbreedte is 80 centimeter en de bandsnelheid varieert van 30 tot 80 meter per minuut.
  Binnenkort presenteert Climax zijn nieuwe stortbak CSB 2600 XL, met een bodembreedte van 2,60 meter.

 • Miedema toonde onder meer zijn nieuwste universele bedieningsterminal, die op vrijwel alle machines verkrijgbaar is. Hier zit de terminal op een hallenvuller, maar deze is ook verkrijgbaar op bijvoorbeeld een kistenvuller of pootmachine. De bediening heeft een sterk grafisch karakter.

 • Grimme toonde verder nog de tandemstortbak TH624. Deze wordt voor een normale stortbak geplaatst en vult de stortbak optimaal af: als de stortbak voller wordt, pompt de tandemstortbak zichzelf verder omhoog. Zo kan in een korte tijd een grote kipper met aardappelen gelost worden. Samen met de Grimme RH 24-60 stortbak kan de voorzetbunker TH624 zo’n 30 kuub aardappelen bergen.

 • De gerooide aardappelen werden direct op vrachtwagens geladen.

 • Die in colonne naar de fabriek reden.

Of registreer je om te kunnen reageren.